Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 1392 visningar

Lissabon i December

Åsa
1983 • Fagersta
#1
12 september 2010 - 10:47
Gilla

Noterat att det går ett lopp i Lissabon den 5/12. Någon som har genomfört detta lopp tidigare? (Blev lite intresserad av att dra i väg)
LN
1965 • x
#2
12 september 2010 kl 23:59
Gilla
Varning utfärdas, Åsa.

Även om Lissabon är en av Europas charmigaste städer, så är just detta maratonlopp ökant för sin bristfälliga organisation.

El vad sägs t e x om att starta med flera varv inne på en arena där täten kommer ikapp kön redan innan man ska lämna stadion? Därefter löpning på motorväg.

Nej, ska du springa ett lopp i Lissabon är halvmaran i mars mkt mkt bättre.

Det finns bättre alternativ i Frankrike och Italien, även ngr maror i Spanien vid den tiden på året.
Åsa
1983 • Fagersta
#3
13 september 2010 kl 06:13
Gilla

Trist! Har du själv varit där, eller bara hört?
Är de nya rykten eller äldre? För de flesta loppet brukar bli bättre gång för gång. Det finns en del dåliga lopp i Sverige me...men de blir bättre och bättre...

Marcus Morin
1978 • Lunden
#4
13 september 2010 kl 08:01
Gilla
Hej,
Jag sprang halvmaran i Lissabon förra året. Det är ju inte svenska klass på organisationen men tyckte ändå det var ett roligt lopp att springa. Maran startar på en höjd vid en friidrottsstadion och ingen av de som var med sade något om några problem i starten så det var nog lugnt förra året. Därefter gick den bland annat ner för huvudgatan där det måste vara jättehärligt att springa både publikmässigt samt att det är ordentligt utför hela vägen. Halvmaran började nere vid havet och där pumpade vi första 16,7 km på en i princip helt flack och snabb stor väg perfekt för löpning. Här fanns också vad jag tyckte gott om funktionärer och drickaservice. På grund av ombyggnad nere i centrum gick loppet dock inte tillbaka och i mål där nere utan istället avslutades det med 80 höjdmeter på 4,4 km tillbaka upp till den stadion där maratonloppet började. Det tyckte jag var synd då km-tiderna blev helt annorlunda och det därmed var oerhört svårt att slå PB. Dock uppfattade jag det som att detta bara var tillfälligt förra året som sagt pga ombyggnad nere i centrum där målet enligt uppgift varit tidigare.
Missar i organisationen var att det :
Saknades toapapper på för få bajamajor
Ingen seedning i starten så lite kaos där
Väskinlämning på HM var en personbil som blev minst sagt full och det saknades skylt så den var minst sagt svår att hitta...
Jag saknades trots chip i resultatlistan vilket jag fick maila om och då kom jag med
Det kändes som att arrangörernas fokus var på maran för de som sprang den var nöjda och dessutom tror jag inte att man kan räkna med svensk klass på organisationen utomlands och är man bara lite förberedd på det så tycker jag att det var ett jättetrevligt lopp och en mycket fin stad så jag tycker absolut du ska åka.
Åsa
1983 • Fagersta
#5
13 september 2010 kl 18:56
Gilla

Tack, Marcus. Det där kändes helt ok i mina öron, Jag är inte så kräsen alls, oftast löser man de mesta själv på plats. En bra erfarenhet med andra ord.
Då ska jag sätta mig och läsa lite mer om staden och fundera.

=)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.