Löpning Träning 2 inlägg 2660 visningar

Kul att springa stig - träning för tjurruset

Sverker Forsberg
1968 • Huddinge
#1
5 augusti 2010 - 22:41
Gilla
I kväll gjorde jag ett litet test för att bestämma mig om jag vågar anmäla mig till Tjurruset. Alldeles i vår närhet har vi ett naturreservat (Gömmaren i Huddinge) där det finns markerade stigar. Jag tänkte att 8 km kunde vara lagom en första gång. Stigarna är extremt rotiga och steniga och tack vare regnet är det massor av stora vattenpölar. Det är ganska kuperat också. Först sprang jag 5 km-slingan och ansträngde mig för att hålla fötterna torra, så då blev det en hel del hopp och balanserande, bra variation i träningen. Jag var hyfsat trött efter 5 km men hade ju bestämt mig för att springa 3 km-slingan också. Men då sprang jag istället rakt genom alla vattenpölar, tanken var att känna hur det är när fötterna är riktigt blöta. Det är så himla kul att ge sig hän och plaska i pölarna! Första pölen känns jobbig, men sedan är det ju bara att plumsa på. Och jag orkade utan problem hela sträckan. Det gick inte så fort, drygt 54 minuter på ca 8 km, men det gick stadigt, jag hade jämnt tempo och jag var inte överansträngd efteråt. Ett riktigt skönt pass!
Kontentan är att jag nog vågar anmäla mig till Tjurruset. Jag vet att det är stor skillnad på att vara blöt i fötterna i oktober och augusti, men å andra sidan får man en massa adrenalin i tävling. Och så får jag något konkret att satsa mot när vädret börjar bli grinigt.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#2
5 augusti 2010 kl 22:47
Gilla
Härligt! Såklart du ska våga, välj bara ett par sockar i bra material så kommer inte vattnet störa något nämnvärt heller :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.