Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2179 visningar

Ont i foten efter broloppet

1984 • Solna
#1
20 juni 2010 - 11:01
Gilla
Hej,

har fått lite ont i foten efter Broloppet. Kände absolut ingenting under själva loppet. På kvällen efter loppet började jag känna lite i trampdynan på sidan av foten nedanför lilltån.

Dagen efter när jag gick en promenad började det göra väldigt ont efter ca 20 minuter och då från hällen ut till kanten av foten på undersidan av foten. Vila verkar göra det hela bättre men så fort jag börjar gå gör det ont efter ett tag.

Gör alltså ont vid belastning, känns överhuvud taget inte när jag inte belastar foten. T.ex på morgonen känns allt tip top tills jag börjar använda foten en del då börjar det kännas.

Nån som har någon anning vad det kan vara? Vill ju ut och springa....
1974 • västerås
#2
21 juni 2010 kl 18:27
Gilla
Jag är ganska säker på att det är Plantar fasciitis (känner igen symptomen). Jag har vilat i 6 veckor och har fortfarande problem. Lyssnade inte på kroppens signaler och fortsatte att springa så ta det på allvar och kolla upp det. Det är tydligen en väldigt seg skada som kan ta tid att bli av med om man inte tar hand om det i tid (vila, stretcha vadmuskler, tejpa osv). Finns en hel del info på Youtube (sök på Plantar fasciitis). Lycka till
1984 • Solna
#3
23 juni 2010 kl 12:50
Gilla
Tack för ditt svar. Känner fortfarande inte någon bättring så dessvärre kanske du har rätt. För mig känns det dock inte som sämst på morgonen utan det är snarare då det känns som bäst för mig. När jag sedan använt foten så gör det mer ont ju mer den får arbeta. Har heller inte direkt ont i hälen utan snarare längre fram på sidan av foten och i hålfoten. Om det håller i sig över helgen så kommer jag kolla upp det noggrannare hos någon specialist.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.