Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 2405 visningar

Hur har puls/GPS-klockan förändrat Din träning?

1992 • Röke
#1
31 maj 2010 - 19:54
Gilla
Jag har blivit lite sugen på att någon gång i framtiden införskaffa mig en puls/GPS-klocka, antagligen då Garmin Forerunner 305. Låter ju ganska kul att ha detaljerad statistik på sin träning, och att se tempo i realtid. Men frågan är om det verkligen gör någon skillnad för träningen?

Jag är alltså inte ute efter tips på olika modeller, utan undrar hur ni med träningsklocka drar nytta av den. Hur har den förändrat ert träningsupplägg? Har ni märkt någon skillnad i resultat från att ni började använda den? o.s.v.
Magnus Egeskanz
1971 • Örebro
#2
31 maj 2010 kl 20:09
Gilla
Använder min främst för att kunna springa "planlöst", men ändå ha koll på hur långt jag springer. Så för mig är det definitivt ett lyft. Samtidigt är det lätt att bli slav under den: "En km till...", o.s.v.
Jag försöker därför springa utan klocka ibland, för lite "avvänjning"...
Men generellt tycker jag att det är en fantastisk liten (stor) pryl! :)
Eric Z
1970 • Jönköping
#3
31 maj 2010 kl 20:32
Gilla
Haft den mestadels till att springa lugna distanser med lågpuls under höst/vinter. Numera ffa för att lägga mig på rätt tempo under intervaller och snabbdistanspass. Sprungen sträcka kan man enkelt mäta upp med kartfunktionen här på Jogg. En fördel med gps tycker jag främst är när man springer alt kör mtb i terräng. Då är det i regel kört att uppskatta sträckningen med Joggs kartfunktion. Gpsen visar också lite mer fel när det inte är öppna förhållanden men det kan man ta tycker jag, ock det finns inte så mycket alternativ. Skulle tro fotpoden blir ännu mer inexakt i terräng med tanke på varierande fart samt steg då. Skulle hellre springa utan kläder än utan pulsklocka känns det nästan som numera.
Madeleine L
1978 • Sthlm
#4
31 maj 2010 kl 21:01
Gilla
Jag har sprungit med både Garmin 310 och 405 och tycker att det är toppen både under lopp och på träning. På lopp fungerar den bra som farthållare och på träning är den en bra hjälp både för att mäta farten, pulsen och avstånd. Det är dessutom skönt att man kan variera löprundorna och inte springa samma runda varje gång, men ändå ha koll på hur långt man har sprungit.
Alexander
1984 • Uppsala
#5
31 maj 2010 kl 21:28
Gilla
Köpte mig en Garmin 305 för en månad sedan. Något av det bästa jag gjort. GRYMT nöjd. Och träningen blir än roligare. !
http://painistemporarygloryisforever.blogg.se
1973 • Stockholm
#6
1 juni 2010 kl 12:34
Gilla
Förutom den abstrakta effekten att träningen "blir roligare", så tycker jag att värdet är att man får hjälp att hålla avsett tempo under passet, jag har personligen lätt att springa för fort på passen annars.

/Anders
1971 • Malmö
#7
1 juni 2010 kl 12:50
Gilla
Dessutom är det för oss IT-lata lättare att lägga in passen här på jogg, samt gå in och kolla var man sprungit efteråt.

Anna Maria Olofsson
1978 • Värnamo
#8
2 juni 2010 kl 10:10
Gilla
Jag har en Garmin och är supernöjd - måste säga att för mig har en GPS/Puls-klocka verkligen varit ett lyft. Jag ser lätt hur jag förbättrar min tid på min "vanliga" runda. Jag är ingen elitjoggare...bara vanlig motionär som försöker få upp kondisen lite efter vinterns slapp. Klockan är en god hjälp att veta att jag håller och når mina uppsatta mål och den ger mig en liten kick när jag ser att jag faktiskt blir bättre fastän jag kanske känner mig ur form just den dagen. Du kommer inte bli besviken!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.