Löpning Kläder, Skor & Prylar 29 inlägg 9338 visningar

Köpa skor online? Tips?

1970 • Esbo, Finland
#1
15 april 2010 - 21:07
Gilla
Hej,
tänker köpa nya skor, blir eventuellt Asics DS Trainer - är det 15 som är den nyaste? Provar förstås först här i butiken, så att storleken blir rätt.

Någon som har tips på bra onlinebutik, var hittar man dem billigast? Jag bor i Finland, blir väl samma historia med tull etc där som i Sverige, om man köper från USA. Erfarenheter?

stort tack,
/anna
< < < 1 2 > > >
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#2
15 april 2010 kl 22:49
Gilla
Ska du prova i butiken så köp dem i butiken. Tror du annars att du kommer att ha butiken kvar nästa gång du ska handla skor?
1984 • linköping
#3
15 april 2010 kl 23:19
Gilla
Till staffan
Men om man väljer att köpa skor online eller väljer att köpa skorna någon annan stans finns det troligtvis en anledning till detta, och denna anledning är priset. Så om man väljer andra inköpsställen så kanske exempelvis stadium i långa loppet inser att dom måste sänka priset och inte längre ha sina ockerpriser. Jag skulle hellre köpa mina skor i butik men anser att de är för dyra jämfört med alternativen online.

Till Anna
Startfitness och wiggle har bra priser, köpte mina ds trainer genom wiggle för ca 700 kr men ja hade en kupong som ja fått skickat till mig på nätet på nästan 200 kr så egentliga hade dom kostat nästan 900 kr med frakt.
Jocke D
1976 • Nyköping
#4
16 april 2010 kl 09:29
Gilla
Jag har beställt ett par nike lunarelite ifrån http://www.wiggle.co.uk/.
Fick ge ge 870 kr (gratis frakt), på stadium kostar dom 1400 kr.
Jag kan förstå att man vill vara lojal med sin lokala sportaffär men min gräns är defenitivt passerad vid en skillnad på 530 kr .
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#5
16 april 2010 kl 13:59
Gilla
Magnus: Jag anser att det är helt ok att köpa online - jag har gjort det själv - men inte att då använda lokala butikers service när man inte har en tanke på att köpa hos dem. Det är dålig moral och sprids det tillräckligt så blir det butiksdöd, speciellt utanför storstäderna. Det gäller att tänka längre än näsan räcker!
1970 • Esbo, Finland
#6
16 april 2010 kl 14:30
Gilla
Staffan: du har förstås rätt. I princip. Jag brukar försöka handla hos mindre specialbutiker för att stödja dem, exempelvis har jag köpt mina senaste 3 par i den lokala löpbutiken, inklusive dyra specialsulor - men när jag nu funderar på ytterligare ett par skor så har jag svårt att motivera att lägga 1500 spänn på Stadium (nämnda skor finns inte i "min" butik) eller Intersport när de kostar så mycket mindre på nätet.
Jag får köpa strumpor och drickabälte och annat i lilla affären istället :)

Tack för tipsen allihop, jag ska kolla upp dem!

(nyss hemkommen från runda med mina enda par skor, helt nya Karhu M2 som ger grymt skoskav, blödande fötter varenda runda. Dumt. Måste ha nåt att variera med)
Peter H Nilsson
1966 • Karlstad
#7
16 april 2010 kl 15:02
Gilla
Instämmer med Staffan.
Om man sen ser det ur moraliskt eller marknadsperspektiv blir resultatet detsamma.
1959 • Saltsjö-Boo
#8
16 april 2010 kl 16:48 Redigerad 16 april 2010 kl 16:55
Gilla
Håller inte med Staffan och Peter. Vad gäller sportskomarknaden så fungerar den illa i ett internationellt perspektiv, eftersom tillverkare, generalagenter och butiker tar ut orimligt mycket högre priser av svenska konsumenter än av brittiska och amerikanska.
För att få marknaden att fungera vettigt måste man vara en god och rationell konsument och köpa skon där den är billigast. Gör tillräckligt många det så kommer priserna i Sverige att sjunka.
Tycker väl själv att 200 kr är en rimlig merkostnad i svensk butik jämfört med UK-internetpris(med svensk moms)
Har ni dåligt samvete så prata inte med personalen i er lokala butik, prova bara skon.
Peter H Nilsson
1966 • Karlstad
#9
16 april 2010 kl 17:55
Gilla
Det blir lite som att köra över grannens katt alltså;
Stanna inte och se efter om den är skadad så behöver man inte må dåligt.. Det man inte vet mår man inte dåligt av :-)

Det finns väl inget rätt o fel i skofrågan utan är mer en fråga om vilka värderingar man har. Jag skulle hellre stjäla skorna som en ärlig tjuv än att utnyttja butiken i smyg och låtsas vara hederlig hehe..
1970 • Sala
#10
16 april 2010 kl 19:03
Gilla
Marginalen är ju sjukt stor. 50% påslag på mina Nike Pegasus och då ingår frakten från England. Om det nu är stora lager och effektiv försäljning det handlar om borde det ju kunna funka i Sverige men jag tror inte det finns nåt intresse av det så länge vi köper deras svindyra skor. Ett par Asics Kayano kostar ju 2000?? På Wiggle får jag samma MED frakten för 1278. 722 spänn billigare alltså. http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Asics_GEL-Kayano_16_Shoes/5360045656/ Så länge många handlar i Sverige kommer det att vara så här. Personligen har jag inte lust att betala orimliga marginaler.

Till Anna kan jag bara säga att jag har handlat massor på Wiggle och har aldrig haft problem, de har gratis returfrakt dessutom. Lycka till.
1971 • Malmö
#11
17 april 2010 kl 15:11
Gilla
Marknadsekonomin måste få råda, ge mig bättre priser i butiken så handlar mycket hellre där.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#12
17 april 2010 kl 16:22
Gilla
Det verkar inte som att alla har läst inläggen ovan ordentligt. Ingen har avrått från att handla online till ett lägre pris. Det kan man väl få göra. Det vi vänder oss mot är att använda den lokala butikens service och sedan köpa online. Det är dåligt och har inget med sund konkurrens i en marknadsekonomi att göra!
En del av prisskillnaden beror säkert på att svenska agenter tar ut höga marginaler. En stor del av resten beror på butikernas hyror, personalkostnader, lager etc - allt för att möjliggöra att ge service till kunderna så att de kan få hjälp att hitta rätt skor. För det är väl lite svårt att prova ut skor online? Behöver ni inte servicen så köp var ni vill men använder ni den så köp också i den butiken! Tycker ni att skon är för dyr så påpeka det och säg att nästa gång (när ni redan vet vilka skor ni ska ha) köper ni online om inte priserna ändras.
1973 • Uddevalla / Bokenäs
#13
18 april 2010 kl 11:44
Gilla
Håller med om att det är ett moraliskt dilemma att använda butikpersonalens dyrbara tid för råd och tips för att sedan köpa dem online.

Jag har dock tänkt att köpa ett par likadana skor som jag redan har och undrar om någon kan informera om ungefärlig leveranstid hos http://www.wiggle.co.uk/. ?
Tor
1975 • Göteborg
#14
18 april 2010 kl 12:46
Gilla
Leveranstid hos Wiggle:

Om allt flyter på = 4 dagar.
Om något strular (varan är slut, paketet fastnar i tullen, posttrrejk, vulkanutbrott) = 14 dagar.
1969 • Sala
#15
18 april 2010 kl 17:56
Gilla
Ja, Staffan, jag håller helt och hållet med. Att först testa ett par skor och sedan köpa på annat ställe är rätt fräckt. Det som är hela idén med att ha en fysisk butik är ju att folk ska kunna prova produkterna i butiken innan de köper. Och det kostar mer att driva en butik än att ha ett billigt lager någonstans. Dessutom står pundet lågt, så att handla från ett lager från engelska landsbygden är det allra billigaste.

Fördel med butik: Du kan kolla runt och dessutom prova ut. Nackdel: priset
Fördel med internetlager: Priset. Nackdel: Du kan inte kolla runt och inte prova.
Fördel med England: Pundet är lågt och priserna är låga. Nackdel: Du kan inte resa dit hur som helst och prova.

Men om du provar i butik så tar du ju bort butikens fördel gentemot internetföretagen. Till slut kommer det bara att finnas Internetlager, trots att folk egentligen vill ha butikerna, för att kunna kolla runt och sedan handla.

Därför tycker jag att det är omoraliskt att testa i butik och sedan handla på annat ställe. Det är faktiskt lika illa att testa i en butik som har bra löpband och kunnig personal och sedan gå direkt till Coop och köpa samma sak billigare. Man utnyttjar servicen och kunskapen från ett ställe och handlar på ett annat.
Nisse
1956 • Östersund
#16
20 april 2010 kl 10:27
Gilla
Har själv inga som helst betänkligheter med att först använda mig av servicen på en sportaffär och sedan beställa online, ex från UK. Jag känner inget ansvar att hålla affärerna flytande bara för att dom inte anpassar sig till verkligheten, dvs sänker priserna.

Har länge varit misstänksam över priserna på löparskor från de välkända märkena. Det finns ingen som helst priskonkurrens, skorna kostar lika mycket överallt, möjligtvis kan det skilja 5 Kr.
De enda skor som finns till extrapris är kedjans egna varianter av ex Adidas, vilket gör att man inte kan jämföra mellan olika affärer, och så förståss fjolårets modeller. Kartellbildning är ett ord som kan passa in.

Tills dom har fattat vad priskonkurrens är, så handlar jag där det är billigast.
1985 • Göteborg
#17
20 april 2010 kl 10:38
Gilla
Blir bara trött på att höra hur folk resonerar. Jag tycker att butikerna borde börja ta ut en avgift när man provar ut skor och sedan inte köper. Man har ju trotts allt fått professionell hjälp och råd.
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#18
20 april 2010 kl 11:21 Redigerad 20 april 2010 kl 11:25
Gilla
Johan:
En avgift för att prova ut skorna skulle väl kanske vara ok. Fast då får ju butiken också se till att ha ett bra urval av skor, så att det finns flera olika att jämföra mellan... Jag känner i alla fall att jag vill kolla på flera ställen nu eftersom urvalet är rätt dåligt.

Men om man nu inte får hjälp av dem utan bara provar skorna i affären för att se hur de känns och storlek och sånt, ska de ta ut en avgift då också?
Tycker inte det är riktigt rimligt. I såna fall borde väl "vanliga" skoaffärer också ta betalt om man provar skor. Och klädaffärer också...

Håller med Nisse om att det känns som kartellbildning i Sverige. Det är ju ingen konkurrens alls... Skulle gärna se några affärer eller webb-butiker som vågar konkurrera med priset. Det borde ju inte finnas någon anledning till att priserna ska behöva vara MYCKET högre i Sverige än i t.ex. England, utan de borde kunna ligga på samma nivå. Startfitness t.ex. har ju också butiker, vet inte riktigt hur priserna är där, men det borde ju inte skilja så jättemycket mot webb-butikerna.
1973 • Uddevalla / Bokenäs
#19
20 april 2010 kl 14:18
Gilla
I dagsläget skulle butikerna förlora på en avgift. Dom kan knappast ta ut 600-700 spänn 15min rådgivning.
2006 • Alingsås
#20
20 april 2010 kl 15:17
Gilla
Sen är det ju så att det är inte bara engelska webbutiker som är mycket billigare. Det finns utmärkta butiker som är i klass med Löplabbet och där är priserna fortfarande mycket billigare än det svenska priserna. Ok det är lite skillnad med momsen, skatter etc men som sagt flera hundra i skillnad är för mycket.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.