Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 468 visningar

München Maraton 2024 – någon fler?

Sthlm
#1
8 september 2024 - 15:56
Gilla
Hej,
Är anmäld till München maraton som arrangeras söndagen 13 oktober. Blir mitt första maraton utomlands. Senast jag genomförde samma distans var på Stockholm Maraton förra året och då klockade jag in på strax under fem timmar. Inga ambitioner med tiden den här gången, mer än att ta mig i mål.

Någon fler som ska åka eller sprungit loppet och kan dela med sig av sina erfarenheter?
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
8 september 2024 kl 19:13
1 Gilla
Jag sprang 2015 så mina erfarenheter är inte direkt färska, men mitt bestående minne är Olympiastation. Att komma ut från tunnelbanan innan loppet och se den jättelika arenan upplyst av strålkastare i gryningsdiset samt att komma springande genom olympiaparken och få svänga höger in på arenan genom "Grosses marathontor" och avsluta loppet med ett ärevarv på löparbanorna... Jag får gåshud bara jag tänker på det så här nästan tio år senare. :D I övrigt var det ett ganska platt lopp med periodvis bra publikstöd minns jag. Det dök upp några backar borta i de östra delarna av banan innan man svängde in mot centrum men inga stora höjdskillnader.

München är också en bra turiststad där förutsättningarna för att få sig en schnitzel och en sejdel öl efter loppet är goda. Gillar du fotboll och har tur spelar Bayern eller 1860 hemma också. När jag var där var det dock landslagsuppehåll.

Men det kommer nog bli en bra upplevelse för dig både vad det gäller loppet och staden. Lycka till.
Sthlm
#3
8 september 2024 kl 22:01
1 Gilla
Tack Claes!
Ja, ser fram emot att springa på Olympiastadion. Hoppades också på en rätt platt bana. Blir enklare att tuffa på i 6:00/tempo då.

Dessvärre verkar det vara landslagsuppehåll även den här gången, annars hade jag gärna sett lite fotboll.
1978 • Åkersberga
#4
11 september 2024 kl 15:31
1 Gilla
Jag sprang i Munchen 2013 så det har kanske ändrats en del sen dess :)

Målgången på Olympiastadion var magisk! Riktig upplevelse.
Första milen var trevlig man sprang i Engelska parken bland annat. Flack bana tyckte jag.

Dock var det en bit nån mil ute i nån "förort" där man sprang genom vanliga bostadsområden, ingen publik, rätt tråkigt och öde och jag tappade massa pepp där. Men sen sista milen var man tillbaka in i stan och 30 passerades mitt i gamla stan, med mycket publik och ståhej. Dock var det lite läskigt här för det var mycket kullersten och halt då det hade regnat lite. Så jag såg flera som föll och tog det väldigt lugnt.
Sen sista biten ut mot stadion var lättsprungen och det var bara att gasa in i mål!
Då serverade de en stor alkoholfri Weissbeer i mål :)

Lycka till hoppas du får trevligt!
Sthlm
#5
17 september 2024 kl 21:35
Gilla
Tack för att du delar! Förstått att banan har sina tråkiga delar, men det har ju iof Sthlm Maraton också med svängen ute på Djurgården. Skönt i alla fall med en bra start och avslutning! Ser fram emot den ölen :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.