Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 187 visningar

Knäna!

1963 • Lindome
#1
23 september 2009 - 22:11
Gilla
Leden som gud glömde kallas dom i läkar -kretsar! och nu fattar jag varför! efter opererat båda knäna med ca 130 dagars mellanrum högern var först ut gick klockren i stora drag vänstern fick sin dust i slutet av mars i år men med läkarens löfte att jag skulle vara klar till varvet satsade jag fullt vad det beträffar varvet höll det i en mil sedan haltade jag resten 58 dagar var för kort tid att bli klar på har rehabiliterat 2-3ggr /veckan med blandade resultat men ett är säkert som amen i kyrkan att våt väst är guds gåva till alla knäskadade löpare glöm aldrig det du slipper tappa för mycket,först nu i september har jag börjat få in kontinuerlig löp träning men jag är glad över att vara på banan igen och har hopp om att bli kvar där.
Walker67
1947 • Växjö
#2
23 september 2009 kl 22:37 Redigerad 25 september 2009 kl 20:14
Gilla
Var vänlig skriv så att det går att fatta ! Att skriva i en enda lång radda utan punkt och komma, gör det obegripligt. Bättre kan du.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#3
24 september 2009 kl 05:18
Gilla
En lång story men jag hoppas att det blir ett lyckligt happy end!
Att inte kunna få springa som man vill tar på psyket...man blir knäpp.
Krya krya krya på dig Mats! Håller alla tummar!
Laufen
1969 • Göteborg
#4
24 september 2009 kl 09:29 Redigerad 24 september 2009 kl 09:32
Gilla
Walker, varför är du oförskämd?
Jag fattade Mats budskap. Jag fattar däremot inte varför du är så oförskämd och dessutom inte vågar stå för det med namn.
Mats har en poäng och stor erfarenhet av att springa alltför länge med skadade knän som många här på jogg bör lyssna till. Spring inte med svullna knän, knän som hugger, gör ont under längre perioder.!! Spring absolut inte några halv eller helmarathon med knäont, benhinneproblem, vrickade fotleder mm om du inte längtar efter att tillbringa timmar med våtväst och annan rehabilitering.
Kroppens signaler är viktiga att lyssna på. Det hjälper inte att ta på bandage eller knäskydd vare sig de är gröna, gula eller blå. De stadgar upp led och muskler ett tag, men problemen försvinner knappast om man inte lägger om träningen med rehab (styrka och annan konditionsträning som inte belastar onda områden mer än nödvändigt) En viss ansträngning är bra vid skador för att få fart på blodgenomströmning mm men knappast att belasta det med löpning Cykel, våtwest och crosstraining är alternativ till att helt sitta stilla. Att helt vila är fel. Tveka inte att betala några hundralappar för ett besök hos en sjukgymnast eller läkare som det är ännu värre. Jag, Mats mfl har erfarenheter av att springa halvskadade och trott att det är bara så lite, det går "bra åtminstone denna lilla tävling"...men det blir inte mindre efter en runda eller halvmara...Kämpa på Mats (Tahultmannen)
Vänligen
Lars
Torbjörn Lingmerth
1978 • VETLANDA
#5
24 september 2009 kl 15:49
Gilla
^Håller med Lars! Iaf det som handlar om Walker, Knäproblematiken är jag för dåligt insatt i men att läsa sådana inlägg som Walker skriver gör mig lite smått skrämd och irriterad. Jag undrar bara vad du vill ha ut med att skriva så som svar? Det hjäler ju knappast Mats med sina knäproblem att du totalsågar hur han skriver, löjligt...

Jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att låta bli att träna trots smärta. Det är alltid lätt att säga till någon annan att de ska vila en vecka eller två, men får jag själv höra av någon att jag bör vila, så blir jag lite grinig. Jag brukar ändå försöka tänka långsiktigt men det är svårt att alltid tänka på vad som är bäst sett i ett längre perspektiv. Det är ju idag man vill springa liksom...
Walker67
1947 • Växjö
#6
25 september 2009 kl 00:48 Redigerad 25 september 2009 kl 00:52
Gilla
Ursäkta då, det var inte meningen att vara oförskämd. Jag blev bara irriterad över att jag inte fattade innebörden i inlägget (+ att jag var lite grinig efter flera dagars magvärk, som vägrade att ge med sig).
Knäproblem är tyvärr ganska vanliga bla har jag själv problem till och från. För ca två år sedan började jag dricka nyponthe och tycker besvären blivit mindre. Jag löptränar 1,5-2 mil/vecka, mest skogsterräng o grusvägar, någon gång asfalt. Strandnypon sägs hjälpa till att återbilda glidytorna i knälederna och kan även intas som tabletter, som finns på hälsokost. Vid Sunnerboloppet förra året träffade jag en kille som använde Glukosamine, vilket hjälpt honom mycket. Jag skaffade två påsar tabletter, men har inte provat tabletterna än. En påse gav jag till min bror, som har knäproblem, men har inte hört om det hjälpt honom. Ytterligare en metod är att låta en läkare spruta in tuppkamsextrakt i leden och den behandlingen varar i ca 1 år.
Att inte kunna träna är väldigt enerverande. Men ge inte upp i första taget, kanske du hittar en metod som hjälper. I värsta fall om inget hjälper blir det att hitta en alternativ träningsform, som inte frestar på knäna.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.