Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 1772 visningar

Stötvågbehandling

Anders Johansson
1960 • Dals Långed
#1
8 september 2009 - 07:30
Gilla
Jag bor Dals Långed, Dalsland och undrar var det finns någon som utför stötvågsbehandling i närheten, alltså Dalsland, Värmland Bohuslän eller Västergötland. Är det någon av er som har erfarenhet av denna behandling mot hälsporre/plantar fasciit? Den lär bota 8 av 10 enligt någon som själv utför denna typ av behandling, stog det i GT i går.
Magnus
Stockholm
#2
8 september 2009 kl 14:13
Gilla
Per Karlsson
1965 • Järfälla
#3
8 september 2009 kl 15:16
Gilla
Lät utföra sagda behandling i syfte at bota mitt hopparknä.
Lider nu inte längre av hopparknä vilket kan tolkas som att behandlingen hjälpte.
Det kan oxå bero på att jag övergick till cykling under en längre period.

Ett tips är ialla fall att undvika att träna dagen/dagarna innan behandlingen på det att man inte är öm redan innan den lilla hammaren börjar hamra på det ställe där man har ont. Upplevde smärta av tortyrliknande dimensioner, men man vill ju inte mjuka ur så det var bara att bita ihop.
Vid de efterföljande behandlingarna undvek jag att träna dagarna innan, då gjorde det inte alls farligt ont.
Marcus Löfblad
1972 • Alingsås
#4
9 september 2009 kl 14:16
Gilla
Per: Hur många behandlingar med tryckvåg gjorde du? Har du gjort sjukgymnastiska övningar under tiden också?
Per Karlsson
1965 • Järfälla
#5
10 september 2009 kl 09:14
Gilla
Marcus:
Det var några år sedan nu så jag är lite osäker men jag har för mig att jag var där ca 4 ggr. Har för mig att sjukgymnasten sa att det var ok att börja jogga efter behandlingen - men att kanske inte köra på stenhårt. Sjukgymnasiska övningar gjorde jag inte.
När jag provade att jogga kände jag alltid värken dagen och annandagen efter. Sjukgymnasten sa vidare att det kan ta ganska lång tid innan behandlingen fick effekt, upp till ett år(?) eller något sånt. Rätt som det var, efter ett halvår eller så var problemet borta iallafall. Men som jag minns det var det i samband med cyklandet som problemen försvann. Sedan dess har inte besvären kommit tillbaka.
1971 • Halmstad
#6
10 september 2009 kl 22:57
Gilla
Då jag dras med löparknä tog jag kontakt med en naprapat som utförde nämnda behandling . Han sa att det skulle röra sig om 7 stötvågsbehandlingar á 700:- så det skulle bli en nätt summa på 4900:-. Jag sa tack, men nej tack och får nu ultraljudsbehandling av sjukgymnast som hävdar att detta bör vara lika effektivt. Stötvågsbehandling utförs vad jag vet endast av behandlare utanför landstingstinget. Om denna behandling hade varit dokumenterat överlägsen annan terapi borde den utföras på sjukhusen runt om i sverige vilket uppenbart inte görs. Nu håller jag alla tummar för att ultraljud och ortopediska inlägg skall hjälpa mej då detta har varit väldigt segdraget. Jag tror förövrigt inte alls på att träna, i alla fall inte löpning, i samband med behandling för löparknä förrän det är helt borta och anledningen till att det uppstod är utredd. Risken är annars att man snabbt får problem på nytt som riskerar att bli kroniska. Lycka till!!
Anders Johansson
1960 • Dals Långed
#7
11 september 2009 kl 07:13
Gilla
Angående min hälsporre, eller det som kanske blir en hälsporre om jag inte får ordning på den, så går jag hos sjukgymnast nu och får behandling med "högfrekvent ström" och detta verkar ha gjort en del nytta. Har testat att springa lite kortare sträckor och det känns inte som om jag förvärrat skadan. Är också lite skeptisk till 700 kr/behandling plus resor och inkomstbortfall, när man inte vet om det fungerar. Blir dock galen om jag inte kan börja komma igång på allvar snart. Måste ju komma i form så jag kan slå Persson igen, ni förstår va........
Karolina Bjurehed
1978 • Borås
#8
11 september 2009 kl 12:57 Redigerad 11 september 2009 kl 12:58
Gilla
Anders -> Jag har behandlats för börjat till hälsporre med just chockvåg.
Lite bakgrund... Fick en kronisk inflammation (som hade blivit hälsporre om jag inte fått hjälp) i senfästet under hälen. Det tog 1,5 år innan jag sökte hjälp. Man började med att spruta kortison (de värsta jag varit med om) - det var oerhört smärtsamt. Det hjälpte inte.... Fick inlägg och en spruta till, samt att man lasrade punkten vid 4 tillfällen- funkade inte.

Av en slump kom jag i kontakt med chockvågsbehandling via att min häst fick en senskada. Där berättade de att man kan behandla en mängd olika skador på människa. Gick till en naprapat i Borås som behandlar med chockvåg - och fem behandlingar senare med chockvåg var jag bra!

Kan tillägga att det inte kostade 700:-/behandling.....Det var billigare....

Vill du ha numret till killen här i Borås så skicka ett joggpost.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.