13 maj 2009 kl 01:46
Det kan finnas orsak att ta extra protein även efter konditionsträning.
I övrigt så är snacket om att man kan få i sig tillräckligt med protein lite väl förenklat. Det handlar även om näringstimimng och i dessa fall är en protein oftast enklare mer praktiskt. Det slår även de flesta andra proteinkällor när det gäller stimulering av proteinsyntesen (när det gäller aminosyror är det bättre än all kost).
Hur mycket det verkligen ger i träningsresultat är svårt att säga, men det ger troligen en signifikant effekt.
Portkod 2120 -> Det finns flera reviewartiklar där man rekommenderar upp emot 2g/kg kroppsvikt. För att protein ska bli farligt för njurarna hos en frisk individ behöver man komma upp i stora mängder, troligen över 3-4g/kg kroppsvikt.
http://www.humankinetics.com/eJournalMedia/pdfs/5642.pdf
Daniela -> det finns som redan nämnts protein baserat på annat än mjölprotein så som soja och ägg. Det finns även flera vassleprotein med väldig låga/endast spår av laktos. Dessa fungerar bra för många och är då att föredra då aminosyraprofilen blir bättre. Sen finns det alltid EAA vilket troligen är bästa valet för de flesta, oavsett om de är laktosintollerana eller inte.