Löpning Kläder, Skor & Prylar 129 inlägg 1663 visningar

Newton running

Roland Söderström
1962 • Onsala
#1
31 januari 2008 - 14:42
Gilla
Japp, då var ett par Motion beställda för 215 Dollares med frakt.
Jag skall rapportera hur dom är samt hur frakt osv gick.

Jag mailade dom och frågade om storlekar osv, dom tyckte att jag skulle ha exakt samma storlek som på mina Asics GT2120.
Och dom sa att Motion skulle passa mig som pronerare.
Hoppas det blir bra :-]
www.newtonrunning.com
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1968 • LUND
25 mars 2009 kl 00:31
Gilla
Som svar på Zingos fråga om provrundan...
21 feb:
Tog kuvertet, som ändå bara skulle till andra änden av stan, i fickan och lekte budfirma. På väldigt pigga ben gav jag mig iväg. Hade tänkt ta det lugnt men det blev svårt. Jag hade inte kollat hur långt det var tur o retur, var bara sugen på att prova skorna. Och dit kan jag säga var en fröjd! Halvvägs hem däremot kom en snabbt stegrande känsla av kramp i vaderna. Kände mig som kapten Ahab, fast med två istället för ett träben :-) Tog mig hem men jävlar vad det stramade! Kollade först då på jogg hur långt det varit...8km... Helkorkat, det insåg jag snabbt!

Och det är väl en av anledningarna till att det tog en månad innan jag skrev denna rapport...
Kunde inte springa alls (!) på en vecka. Snörade sedan på mig dem för att bara ta ett par varv i parken. Lovade min sambo att vara tillbaka om 30min. Efter inte ens 20 minuter kom jag haltande. Två varv i parken (ca 1,5km) var allt vaderna orkade! Sedan blev jag turligt nog sjuk och sängliggande så jag plågades inte så mkt av att inte kunna springa :-)

Har sedan bara provat dem ett par gånger. Ex. vid intervall på bana men bara som sista km.

Varför?
1. Blev lite avskräckt av den smärta jag kunde dra på mig genom att inte gå långsamt fram.
2. Bestämt att ta det i max 1km/ dos ett tag fram över.
2. Ska springa "Helvetet i Nord" den 13 april, så uppehållet feb/mars får inte följas av fler missöden.
1968 • LUND
25 mars 2009 kl 00:35
Gilla
Kan säga hittills om skon att:
-jag tycker de slits lättare än ett par vanliga skor.
-jag sliter dem längre fram än jag trodde jag skulle göra - främre delen av skon - tår och övre halvan av "dynorna" (lugs). Men det är ju fullt möjligt att jag springer lite fel.
-Dynorna under skorna kändes konstiga i början, speciellt under höger foten. Som om de låg snett och de sista ut mot lilltån låg i fotvalvet! Hoppas att det bara var ovana och inte fel storlek.
-greppet känns lite opålitligt vid isig men även lätt grusad cykelväg. Har hittills inte upplevt den trygghet i grepp som Roland beskrev.
-svårt att inte trycka på.
+-0 Meshtyget. Sprungit för korta sträckor för att kunna bedöma om det gör någon skillnad.
+svårt att inte trycka på!
+Känslan. Det är ROLIGT på ett helt annat sätt när man tagit på dem o ska ut o springa. Inte bara att de är lätta, det finns det andra skor som är och mer där till, utan att själva kroppen ställer om till en mer framåt lutande hållning då det inte går att springa på något annat sätt. Hållningen känns positiv. Och denna -här-kommer-jag-med-ett-leende-känslan kan man springa fortare av bara den.
+Den känns skönare och sitter bättre för varje gång jag använder den.
1974 • Lund
25 mars 2009 kl 20:59
Gilla
Tack för infon!
Jag tycker både Newton (och Biom) är spännande man blir liksom sugen att prova.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
25 mars 2009 kl 21:32
Gilla
Peter, att du sliter skorna så långt fram kanske är att du springer med den delen av skon i nedförsbackarna, att du liksom bromsar steget lite, har hänt mig men med vanliga skor då. Det är ganska vanligt hos löpare.
Annie F
1981 • Tullinge
17 april 2009 kl 11:08
Gilla
Efter en massa strul sist jag skulle beställa (i höstas) så tog jag det som ett tecken och beslöt mig för att inte köpa några newton...

Jag har surfat in på sidan lite nu och då de senaste månaderna och idag kunde jag inte längre stå emot.

Jag har precis beställt ett par Women´s Neutral Trainer (2009) (gravity)
från http://www.lansonrunning.com/women-s-running-shoes/women-s-lightweight-and-racing/newton-running-shoes/gravity-w-2009.aspx
Slutnotan hamnade på cirkus 280kr mer än i höstas pga kronans låga värde
:-(
men, men det e bara att bita i det sura äpplet.
Ska nog ta pluggpaus en stund för att springa lite barfota och göra tåhävningar nu :-)

Återkommer med rapport när skorna är levererade och första provrundan är avklarad!




Annie F
1981 • Tullinge
29 april 2009 kl 10:17
Gilla
Nu har jag hunnit testa mina nya skor!!

I love them!

Klockan 8 i måndags morse ringde postkillen på dörren och levererade ett hett efterlängtat paket. Åh vad sugen jag var på att ge mig ut på en testrunda på direkten. Tyvärr var jag dock tvungen att ägna mig åt det vanliga vardagsböket och skynda mig till dagis med tjejerna innan jag gav mig iväg till mina åtaganden...


Första testrundan blev sent på kvällen direkt efter att jag kommit hem från min fotbollsmatch, hade dessutom cyklat till och från matchen så uppladdningen inför testrundan kanske inte var optimal... men, men, suget efter att få snöra på mig skorna och ge mig ut på en provruna var alldeles för stort för att jag skulle kunna vänta ytterligare en dag ;-)

Meningen var att det skulle bli en jättekort tur på ca 2-3km men jag kunde inte hålla mig så det blev 7.6km istället och trots att jag tyckte att jag höll igen och tog det lugnt sprang jag snabbare än vad jag brukar.
Vader och fötter kändes helt ok. Inte minsta antydan till kramp. VÄ knä som har ömmat och gjort sig påmint mest hela tiden de senaste tre veckorna kändes oxå helt ok.

Dagen efter (igår m.a.o.) så kände jag inte av någon tyräningvärk what so ever och i sista sekund så bestämde jag mig för att springa i mina nya newtons även på denna inplanerade 19kms-runda.
Egentligen rätt idiotiskt jag vet men jag är inte känd för att vara den som håller igen. Det gick dock jättebra. sista 2 km började jag känna av liite, lite grann under HÖ trampdyna. Men sammanlagd måste jag faktiskt påsta att kroppen kändes bättre efter denna runda än vad den gjorde efter samma 19km runda förra veckan med de gamla skorna...

Idag känner jag inte heller av någon träningsvärk så jag funderar faktiskt på om jag ska våga springa i dessa wunderbara skor under kungsholmen runt (9maj) hoppas hinna med åtminstone ett långpass till innan dess men gör jag inte det så blir det i mina gamla trotjänare Asics 2130

Trots alla mina positiva ord ovan så är det en sak jag inte är helt nöjd med..
Jag upplevde att skorna var något för breda, speciellt vid hälen. Visserligen har jag väldigt smala fötter men normalt brukar ju dammodellerna vara smalare
och då speciellt vid hälpartiet och jag funderar på om newtons kanske har gjort sina skor bredare än vanliga damskor? Fast när jag väl var ute och sprang stördes jag nästan inte alls av det så det drar bara markant ner mitt betyg


Såg föresten att länken ovan inte funkade så här kommer det en ny ;-) http://www.newtonrunning.com/newton-products/the-shoes/women-shoes/women-trainers/women-neutral-trainer-09
Roland Söderström
1962 • Onsala
11 november 2009 kl 14:00
Gilla
Jaha, da pensionerade jag min Newton Distance S efter 1500km.
Jag stannade faktiskt nar jag sprungit exakt 1500km med dom.
Sulan fram borjade bli stenhard, dom senaste 100km har det blivit bara varre och varre.
Men fram till 1400km sa blev dom bara battre och battre.
Gjorde en steg och lopanalys har i Melbourne och fick konstaterat att Newton passar mig perfekt, konstaterade aven nojt att jag landar mitt pa foten numera.
( sprang fram och tillbaka och tog ett steg pa en slags pressure platta)
Nu har jag kopt ett par nya Newton Stability Trainer.
Kopte ett par Saucony Paramount for ett tag sen bara for att byta skor lite, men det var ingen hit.
Newton Rules :-)
1968 • LUND
7 december 2009 kl 13:04
Gilla
Sedan i maj har jag haft skorna liggandes på jobb.
Svidat om och tagit riktigt riktigt korta rundor med dem (max 1km) någon gång i veckan...

Tack för infon förresten Philip! Jo, jag slet nog tådelen då jag bromsade. Hade lite svårt med löptekniken i början. Kändes ruskigt fort att springa utan att sätta foten framför sig utan bara släppa den rakt ned. Så det har blivit mer teknikträning överlag.
Med det menar jag mer amatörmässiga övningar i att landa på mitt/framfoten. Till viss del tror jag dock jag lyckats. Detta för att jag inte haft problem med mina knä alls detta år.

Hur som helst, dessa små fjutt test i Newton ändrades plötsligt för någon veckan sedan. Jag fick punktering på väg till jobb. Det händer lite då och då men nu hade jag planerat cykla lite längre på väg hem och hade racern o glömt lilla sadelväskan hemma... Fick dumpa cykeln på jobb. Ta bussen hem sedan? Nä, inget alternativ. Återstod då att välja ett par gamla urtampade Mizuno eller, Newtonskorna. Kände viss oro men det blev Newton. Tog med de andra i ryggsäcken som reservplan.

Resultat? Kändes hur bra som helst! Jag "feg" sprang visserligen men kände inte det minsta stumnad i vaderna. Lite smärta i ena smalbenet efter drygt 10km (jag har ca 12km hem fr jobb) det var allt! Och inte ett spår av träningsvärk dagen efter!

-> Newton är tillbaka i veckoschemat :-)

Anders E Andersson
1947 • Linköping
8 december 2009 kl 09:12
Gilla
Finns inte dessa "underbara" skor att köpa i Sverige?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.