Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 253 visningar

Tidig starttid i Köpenhamn

1987 • Nyköping
#1
16 februari 2009 - 21:43
Gilla
Hey hoes! :)

Vi funderar lite på hur det ska gå för oss att springa ett maraton med start klockan 9.30. Hur gör man egentligen? Är det gluffgluff dagen/kvällen innan och i så fall vilket gluffgluff? Och på morgonen? Något måste man ju käka!? Hur gör ni när ni springer långt och tidigt? Säg inte ett glas vatten, en kaffe och tre russin för då kan ni gå härifrån.

M&S www.runordie.blogg.se
#2
16 februari 2009 kl 21:58 Redigerad 16 februari 2009 kl 22:01
Detta inlägg har raderats
csaba
1973 • Malmö
#3
16 februari 2009 kl 22:07
Gilla
Jag hadde liknande tanke innan Berlin maran.
Starten gick 9.00 ( och jag är ju ingen morgonmänniska precis).
Jag tvingade upp mig innan 6.00 och en snabb lättsmält frukost. Vad hadde inte så stor betydelse för mig utan att det skulle var minst 2-3 timmar innan loppet.

Min personliga knep dessutom är, att jag slutar dricka kaffe ca. en vecka innan (så jag tömmer kroppen på koffein). Efter någon dags lätt huvudvärk (abstinens) så tar jag 2 koppar kaffe på tävlingsdagen (kan bli lite lös i magen,men det är bara bra med en extra toabesök).
Då brukar jag känna koffeinets verkan.
Det funkar för mig.(men kanske inte för alla).
Anders Fritz
1965 • SAXTORP
#4
17 februari 2009 kl 07:40
Gilla
För mig fungerar start på morgonen bättre än sen start. Jag äter som vanligt på kvällen innan och på morgonen laddar jag in ordentligt, med mat som min kropp är van vid.
Låt oss säga att starten går 9 då kan det vara lagom att ha avslutat frukosten 7-7,30?
Du kan ju köra dina långpass på morgonen och "simulera" marathonstart?

Lycka till!
1956 • PARTILLE
#5
17 februari 2009 kl 12:31
Gilla
Paris startade 08:45. Men trots att jag inte är morgonmänniska är det inga problem. 09.00 - 10.00 är egentligen en ganska bra starttid.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.