Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 3134 visningar

Vällingby Marathon

1969 • Johanneshov
#1
26 januari 2009 - 13:04
Gilla
Hej. Funderar på att springa Vällingby Marathon i slutet av mars,
tänkte att man kan få ett bättre startled till Stockholm Marathon.
Jag undrar om det är bättre att springa en halvmara istället, är lite osäker
om en mara kan förstöra träningsveckan efter. Vad tycker ni löpare?
Markus Avén
1960 • Linghem
#2
26 januari 2009 kl 17:14
Gilla
Det beror till viss del på med vilken inställning man springer loppet. Är det ett maxlopp där man tar ut sig fullständigt eller ett mycket hårt träningspass. Det behöver inte skilja mer än fem – tio minuter i sluttid på de två olika sätten att genomföra ett maraton. Skillnaden ligger mycket i hur hårt man pressar sig den sista timmen.
Om du kör det lättare alternativet så har du inte förstört någon träningsvecka utan tvärt om gjort ett mycket bra distanspass. Ta det lugnt två dagar före och två dagar efter. Första riktiga passet efter tre dagar ska man kanske inte precis köra på max men med en rejäl och lugn uppvärmning kan det vara ganska skönt att dra på i en eller två kilometrar.
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#3
26 januari 2009 kl 20:30
Gilla
Vällingby brukar vara VDM i marathon, så den rekommenderar jag starkt.
Läste att Kjell-Erik Ståhl Startade en toppning mot en mara med att köra en mara några veckor före. Nu var/är ju inte han en vanlig motionär dock.

Med detta har jag ingenting sagt igentligen.
2006 • Alingsås
#4
26 januari 2009 kl 20:37
Gilla
Jag tror att det bara är nyttigt med en bra genomkörare. Visst tappar man träning tiden efter men jag tror effekten av loppet överväger det.

Själv ska jag springa både Vällingby och Stockholm. Jag har inte sprungit någon mara tidigare och ser Vällingby som ett bra test och en nyttig erfarenhet inför Stockholm. Det blir ingen toppning inför Vällingby utan jag nöjer mig med att vila ett par dagar innan, men i loppet försöker jag nog ge det jag har för dagen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.