Löpning Tävlingar & Motionslopp / Stockholm Marathon 327 inlägg 46929 visningar

Stockholm Marathon 2020

Anton K
1991 • Hägersten
#1
18 september 2019 - 18:35
2 Gilla
Nu är det snart bara 250 dagar kvar och 2020s upplaga av tråden startas. Hur börjar tränar ni nu och vad har ni som är anmälda för mål?



< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
Oliver
1984 • Göteborg
26 mars 2020 kl 20:01
Gilla
Om SM20 blir inställt:

För mig ter det sig mer eller mindre osannolikt att inte arrangören är försäkrad helt eller delvis (även gentemot underleverantörer). Major force beaktat. Eller var det force majeur kanske...

Och att inte kunna erbjuda de anmälda återbetalning eller deltagande i nästa års lopp är lågt, riktigt lågt.

Luktar skumraskaffärer lång väg. Övertygad om att om någon prövar det rättsligt kommer utslaget bli återbetalning helt eller delvis eller någon form av kompensation.

Annars finns ju alltid risken (långsökt men ändå) att några utnyttjar detta till att arrangera lopp och sen ställa in med diverse orsaker som anledning (fick inget tillstånd etc etc..) men inte återbetalar anmälningsavgiften. Det blir ju riktig maffia-business till slut....

Stefan Ödman
1970 • Skövde
26 mars 2020 kl 20:47
2 Gilla
Jag har inget personligt behov av att stötta ett antal stora Stockholmsklubbar ekonomiskt. Läser man Spårvägens årsberättelse så skryter de om att de får in så mycket pengar från Stockholm Marathon att deras medlemmar aldrig behöver sälja lotter, etc.
Petter Sundin
1988 • Solna
26 mars 2020 kl 21:30
1 Gilla
Någon som vet var man kan läsa lite var alla pengar som marathongruppen får går till?
1980 • Nynäshamn
26 mars 2020 kl 23:21
Gilla
#143 Petter gör en sökning på alla bolag så vet du det
Hobbylöparn
Östermalms IP
27 mars 2020 kl 05:43
2 Gilla
Känns litet som att sälja något på Blocket, ta pengarna i förskott och sen strunta i att skicka varan.

Men det är ju synd om mig ju, jag måste ha råd med nya däck till bilen ju. Hoppas du har förståelse, snyft!
Lasse-hatten
Eslöv
27 mars 2020 kl 10:43
2 Gilla
Hela den här återbetalningsdiskussionen speglar väl lite den allmänna attityden i samhället i dag. Om företaget går bra, gynna aktieägarna, om företaget går dåligt, låt kunderna/de anställda/staten ta smällen (nu pratar jag inte om småföretagare i Coronatider för de har säkert ett rent h-vete, utan mer generellt). Trots alla varsel skall ABB dela ut 18 miljarder till sina aktieägare, Volvo 12 miljarder, bankerna vet jag inte, men säkert i samma storleksordning.
27 mars 2020 kl 13:48
Gilla
#141 https://amp.svt.se/sport/corona-och-idrott/trots-installda-lopp-rf-vill-inte-se-aterbetalda-deltagaravgifter
Beror väl på om man vill ha kvar vissa aktörer. Jag själv har slösat bort pengar på värre saker än stödja lopp & en hel del av dessa pengar kommer ju föreningar till nytta.
Kan bli kännbart om Kalmar IM ställa in för där har jag lagt ut över 5000 kr på startavgift & där såldes varumärket nyligen för en hiskelig summa, ryktas om miljard belopp.
Hobbylöparn
Östermalms IP
27 mars 2020 kl 14:56
Gilla
Tur att man inte betalt UV90 än, för den biljetten är också ganska kostsam.
1987 • Stockholm
27 mars 2020 kl 15:02
Gilla
Kan det vara så att besked dröjer just för att dom undersöker möjligheterna att flytta arrangemanget? Torde ju vara en hel del saker som ska falla på plats för att en flytt ska vara möjlig?
1969 • Norrtälje
27 mars 2020 kl 15:04
2 Gilla
#142: Dessutom går väl en stor del av intäkterna till att betala alla deras elitlöpare. Om jag visste att 100% av pengarna går till ungdomar och gräsrötter vore det en sak, men att betala för att folk som är ljusår från världseliten ska slippa arbeta är inte min grej.
1980 • Norrtälje
27 mars 2020 kl 16:20
6 Gilla
Jösses vad mycket gnäll det var nu. Bästa kommentaren måste varit Olivers med "det luktar skumraskaffärer lång väg", med ett uppenbart hobbysnickrat resonemang om att anmälningsavgifter skulle återbetalas om det skulle prövas rättsligt. Helt oavsett anmälningsklausuler. Sök till juristutbildningen vetja!

Ni inser väl att ni spekulerar vilt om en massa saker som ni inte vet hur det ligger till. Ni vet inte vilka kostnader marathongruppen har. Ni vet inte vad de redan betalat för. Ni vet inte hur mycket pengar de lagt undan från tidigare år. Ni vet inte om de kommer försöka flytta loppet till hösten. Ni vet INTE heller om de helt enkelt tänker behålla pengarna eller erbjuda någon form av kompensation, vilket de gjorde med Premiärmilen, eller hur?

Till Stefan: Var det okej att betala anmälningsavgiften när man fortfarande trodde att loppet skulle bli av, trots att elitlöparna får startpengar? Eller är det först efter epidemins utbrott du kom på det?

Jag kan dock hålla med om att de borde stänga anmälan om den verkligen är öppen. Det finns inte skuggan av en chans att loppet kommer bli av som planerat. Om de flyttar det till senare kan man ju öppna upp anmälan igen.
Hobbylöparn
Östermalms IP
27 mars 2020 kl 19:29 Redigerad 27 mars 2020 kl 19:32
3 Gilla
Re 151:

Marathongruppen has it coming, med sina mail där de vädjar att folk inte ska begära pengarna tillbaks.

Det räcker med de mest basala kunskaper i redovisning för att förstå att de inte på långa vägar har fulla kostnader om de inte genomför loppet.

T.ex. alla skolklasser, föreningar mm som delar ut dryck. De kan väl inte på fullaste allvar mena att den kostnaden utgår likväl från kassan?

Eller avgifter för avlysta vägar, avgifter till polisen, avgifter för lokalhyra på Östermalms IP etc. Menar de att alla utgifter de utgår som om loppet gick?

En kvalificerad killgissning är att de har max och då menar jag högt räknat, 50% av de utgifter mot om loppet skulle gå. Eller kanske 30-40% av intäkterna, som för övrigt bör ligga i regionen 18 - 20 msek. Att i det läget ens glunka att behålla pengarna mot noll motprestation?

Ja, de får nog tåla litet gnäll. De ska vara glada om de klarar sig undan åtal för bedrägeri.
27 mars 2020 kl 20:45
3 Gilla
Lite ryggen fri har Marathongruppen om man läser allmänna villkor.
https://registration.marathongruppen.se/Terms.aspx

Marathongruppen är befriad från ansvar i händelse av naturkatastrof, krig, myndighets beslut samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, som inte skäligen kunnat förutses och som påverkar ingångna köp eller utfästelser från vår sida (exempelvis vår möjlighet att arrangera ett lopp).
1980 • Norrtälje
27 mars 2020 kl 20:52
10 Gilla
Jag konstaterar att Hobbylöparen killgissar, och dessutom vet redan nu att Marathongruppen minsann kommer behålla alla anmälningsavgifterna, utan motprestation, trots att de aviserat att ett meddelande kommer komma nästa vecka med hur det ska bli med loppet.

De kan väl för sjutton gubbar officiellt få ställa in loppet först, behålla alla pengarna utan att redovisa för en spänn, och sedan kan ni nå loss på dem? (Om de inte alla har flytt till Bahamas och dricker paraplydrinkar... förlåt, glömde reserestriktionerna, på dem bara!)

Förhoppningsvis har vi en mara i 2021.

Förhoppningsvis har vi kvar ett välfungerande j-a samhälle samhälle 2021...
Hobbylöparn
Östermalms IP
28 mars 2020 kl 08:20 Redigerad 28 mars 2020 kl 08:49
Gilla
Jag vet ingenting, det där har du ljugit ihop alldeles själv Markus.

Det vi alla vet är att Marathongruppen skickat ut mail och vädjat att deltagare inte ska begära tillbaks pengar. Vilket är en föraning om att de överväger alternativet att behålla pengarna.

Men jag hoppas såklart att hela den här Corona-kaoset är över innan juni och att vi får springa loppet likväl. Även om det ser mörkt ut, med tanke på utvecklingskurvan.

#153 har en poäng, Force majeure lär gälla.
Anders Svensson
1982 • Stockholm
28 mars 2020 kl 09:04
5 Gilla
Världen kollapsar, folk förlorar sina jobb, människor dör. Det känns lite småaktigt att anklaga marathongruppen för bedrägeri.
1993 • Tullinge
28 mars 2020 kl 10:14
5 Gilla
Alla är självklart tillåtna att ha sina egna åsikter, men personligen kan jag inte annat än instämma med de som menar att vi har större problem än ifall vi får tillbaka anmälningsavgifterna eller ej.

Jag håller tummarna att loppet planeras om till hösten och att pandemin faktiskt är över då, både för vårt lopp men även för Sveriges ekonomi och företag. Och om inte, ja då syns vi på startlinjen 2021 istället!
John K
1969 • Stockholm
28 mars 2020 kl 13:25
1 Gilla
Jag tycker inte det viktiga är om vi får pengarna tillbaka eller inte. Det har vi ju inte rätt till enligt de villkor vi godkände vid anmälan.

Det jag reagerar på ett det konstiga spelet som Marathongruppen spelar när man går ut med ett upprop om att vi inte ska begära anmälningspengarna tillbaka.

Världen kollapsar, folk förlorar sina jobb, människor dör. Ett maratonlopp mer eller mindre är i det perspektivet ingenting. Men det innebär inte att allt Marathongruppen gör är rättfärdigat.

Verkar som att Göteborgsvarvet erbjuder olika valalternativ, där man bl.a. kan välja att flytta sin deltagande till nästkommande år. Jag hoppas att Stockholm Marathon väljer att göra samma sak, dvs. ger löparna en valmöjlighet.

För det är ju ingen tvekan om att årets Stockholm Marathon kommer att ställas in.
1956 • PARTILLE
28 mars 2020 kl 13:46
Gilla
Världen kollapsar, folk förlorar jobb, bolag som ställer in aktieutdelningar och en marathongrupp som inte tänker annat än i dollartecknens banor. Jag vänder mig mot denna totala tystnad som marathongruppen har och att de inte fattar ett beslut som skulle tagits för länge sedan. Besked nästa vecka, då börjar april och det är väl då stöden till idrott och kultur ska betalas ut. För de som anmält och betalat skyhöga avgifter till flera lopp utöver SM, exempelvis Kalmar IM, andra stortävlingar är det ett betydande belopp som ligger innestående och som skulle komma väl till pass om arbetslösheten inträffar....
28 mars 2020 kl 14:02
Gilla
#159 känns surt om det inte blir av, jag har inte läst allmänna villkoren för de loppet men är det samma som för SM så får man inte tillbaka något. Funderar däremot att skjuta på min startplats ett år framåt på Kalmar IM.
< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.