Löpning Träning 49 inlägg 9543 visningar

Pollen i Stockholm, är det bara jag som lider...?

sabine
1978 • stockholm
#1
5 maj 2017 - 15:32
Gilla
Hej!

Min träning är misär sedan några veckor tillbaka. Jag flåsar som en kedjerökande tant, snoret bara rinner och rinner och det känns som att jag väger 100 kilo när jag försöker ta mig fram... Det tempo jag brukar springa i vanliga fall orkar jag bara ett par kilometer innan jag är helt död och vill stanna. Sjukt tråkigt!
Jag har inte hört någon annan klaga på detta så jag börjar undra om det bara är jag som lider...

Jag har tagit antihistamin sedan mitten av februari men det verkar ju inte funka så bra. Tar även Pulmicort och Bricanyl för min ansträngningsastma som alltid blir värre av pollen men SÅ HÄR illa har det aldrig varit förut.

Sedan så kliar det ständigt i halsen också...

Det skumma är att när jag senast för ca 1,5 år sedan gjorde ett allergitest visade det bara att jag var allergisk mot gräs och det finns det ju inte nu.

Skönt att få gnälla av sig lite...;) Någon som har något tips eller någon tanke om detta? Är det fler som har det lika bedrövligt?
< < < 1 2 3 > > >
Mille
1987 • knivsta
#41
15 maj 2017 kl 14:03
Gilla
Vad roligt att det hjälper Sabine :)
Måste säga att det börjat så sakteliga hjälpa även för mig peppar peppar :)
sabine
1978 • stockholm
#42
15 maj 2017 kl 15:48
Gilla
Ja jättekul! Och detsamma för dig!:)
Jerry Nordgren
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#43
21 maj 2017 kl 20:10
Gilla
Hur har ni haft det med pollenbesvär i Stockholm senaste dagarna?
Känns som det skjutit ny fart i takt med att värmen kommit åter. Träningen har blivit lidande och det känns kraftlöst och segt.
Använder Nasonex men ska prova något receptfritt i tablettform tänkte jag.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#44
23 maj 2017 kl 21:09
Gilla
Jerry: Gört! Desloratadin är det alla här i tråden snackat gott om. Mindre bieffekter än loratadin (själv blir jag tröttare av dem än av allergin...)

Sabine: spännande, förklarar en hel del :)
Johnny Kinnunen
1963 • Göteborg
#45
24 maj 2017 kl 20:30
Gilla
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17563125

Conclusion: Ebastine 10 mg FDT demonstrated significantly superior antihistamine activity compared with desloratadine and placebo

Min erfarenhet också. Slipper numera ta kortisoninjektion som tidigare var det enda som lindrade (björk, gräs, gråbo).
Sandared
#46
9 juli 2017 kl 02:01
Gilla
Jag skulle vilja tipsa om en sak som hjälpte/nästan tog bort min pollenallergi helt. För ca 8 år sen hörde jag talas om de inflammatoriska egenskaperna överkonsumtion av kolhydrater kunde ha på kroppen och immunförsvaret. Jag började då äta strikt efter den "hemska" och hatade LCHF på våren, ca 1 månad innan pollensäsongen bröt ut. Jag hade som syfte att bli av med mina magproblem och gå ner några kilo. Den våren så blev det ingen pollenallergi alls. Jag var lika förvånad som min sambo! Magen blev bättre och kilona försvann. Har inte gått tillbaka till bröd/mjölmat/socker kosthållningen igen utan fortsatt med en fet men liberal variant av LCHF sen dess och pollenallergin är nu efter över 8 år ett minne blott. Om man verkligen lider av pollenallergi kanske det åtminstone kan vara värt ett försök? Det fungerade för mig, och kanske även för dig. Må väl och ta hand om er mina vänner!
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#47
9 juli 2017 kl 18:17
1 Gilla
Är det något LCHF inte botar mrkarisma? Jag är lite stel i baksida lår, kanske för mycket kolhydrater efter triathlonen igår?
Oldboy
1952 • Danderyd
#48
10 juli 2017 kl 00:36
1 Gilla
Thomas, visst låter det fantastiskt att LCHF hjälper mot allt!?
Men lite ödmjukhet och öppet sinne skadar inte, det är mycket i kroppen som ännu är dåligt utforskat och mrkarisma har en poäng med de inflammatoriska egenskaperna. Dock behöver man inte äta LCHF, man kan balansera "mjölmat" med mat som har motsatt effekt på inflammationsbenägenheten. Broccoli och bladgrönsaker hörde jag närmast om, hasselnötter och mandel sägs också vara på den sidan. Ska läsa lite mer om detta i sommar. Själv äter jag väldigt blandad kost men undviker somligt som läsk och charkprodukter.

Tillbaka till ämnet har jag känt av kli i ögonen senaste veckan, även på "inomhusdagar", vilket förvånat mig. Har tidigare bara reagerat på höga halter av gräspollen, tar då en tablett av vilken allergimedicin som helst (Versal, Loratadin, men helst Kestine). Inser att jag har det lindrigt även om det någon sommar var riktigt besvärligt, längesen nu.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#49
16 augusti 2017 kl 10:39
Gilla
Just nu är det tydligen höga halter av gråbo, vilket jag aldrig tidigare känt av, men nu sitter jag här med droppande näsa. Är det muterat superpollen?
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.