Cykel Prylar 1165 inlägg 68858 visningar

Stilpolisen - frågor och svar! :)

1968 • Kristianstad
#1
28 maj 2012 - 21:53 (Redigerad 28 maj 2012 - 21:56)
Gilla
Jag tycker det är lite roligt med hur man "ska" se ut som cyklist, då i synnerhet landsvägscyklist. Gillar till stor del traditionen och gillar inte att se ut som en missplacerad julgran...
Har läst lite av "The Rules" på velominati.com men för en så här viktig fråga behövs det även något på svenska där man dessutom kan ställa frågor. :)
I detta forat har bla. Fritz skrivit bra råd hur vi ska se ut för att inte skämma ut oss på vägarna.
Vore bra att ha en "riktig egen tråd" för så här viktiga frågor dock tycker jag. :)

Vill gärna ha kvar på en fråga så här direkt.

Jag har "lösa knän" som komplement när det är kalla mornar och inte behov av långbyxor. Ska ovandelen på dessa vara under eller över kortbyxorna?

Tacksam för svar! :)
< < < 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 > > >
1981 • Katrineholm
19 juli 2015 kl 17:15
2 Gilla
Jag är cyklist fast allra mest triathlet och jag gapskrattar när jag läser. Har full koll på många stilregler men skulle aldrig drömma om att följa de jag inte gillar. Enligt mig är cykelkläder och cykling en rätt ful sport alldeles oavsett märke på kläder så fram för mer valfrihet åt (cykel)folket! :-D
T Springsson
1970 • Skotrampa
19 juli 2015 kl 19:56
Gilla
Att ha reklam på våra kläder i klubben var ett sätt att få dem mycket billigare. Vi är sponsrade av olika företag från orten. Tycker det känns trevligt att åka omkring med och känna att vi är ett bra blickfång, även om det är en bråkdel av vad man får som proffs.
1967 • Mysinge
26 juli 2015 kl 23:43
Gilla
Bild uppladdad av Fredrik
Så, du har som klädregel att inte följa klädregler?

Bilden från slutet av april. ...Hm, borde finnas en regel som förbjuder en att ha keps med för stort brätte.
Åsa
1978 • Tyresö
31 mars 2016 kl 22:08
Gilla
Ur stilpolisperspektivet: vad är bäst? Att kläderna matchar cykeln färgmässigt, eller att kläderna är av samma märke som cykeln?

Och det här med färgmatchning - innebär det att det ska vara samma färger som på cykeln och inget annat, eller går det bra att det är olika färger på kläder och cykel så länge man, subjektivt, tycker att färgerna "passar ihop"?

Själv är jag nybörjare och kommer väl ta allt detta med en god nypa salt. I huvudsak för att en kortärmad cykeltröja verkar kunna ligga på en typ 8-900 spänn. Galet. Stil eller ej, jag är inte gjord av pengar.
Men det är ändå lite kul att få höra vad som anses koscher. Och snygg är ju kul att vara (för den som har råd).
JF
1984 • Tyresö
1 april 2016 kl 14:30
2 Gilla
Svarta byxor är oldschool och funkar till allt. Gäller även ihop med svart hjälm.

Du skall inte övermatcha kitet - såsom här: http://velominati.com/content/Photo%20Galleries/frank@velominati.com/Matched%20Shit/matched%20shit%203.jpg

Såg en cyklist på Halvvättern i fjol som hade en Bianchi i celeste (ink. lindan), som han sedan hade toppat med celeste skoöverdrag, armvärmare, benvärmare, hjälm, byxa, tröja och vantar. Inte bra.

Se även Velominatis åttonde regel: http://www.velominati.com/the-rules/#8
Åsa
1978 • Tyresö
1 april 2016 kl 17:23
1 Gilla
Tack för tips!
Självklart klär jag mig som jag vill i slutänden. Det jag var ute efter var vad som anses korrekt ur stilpolisperspektivet. Kan vara kul att veta vad man struntar i :)
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
1 april 2016 kl 19:59
1 Gilla
Åsa, tips till dig, Lidl har cykelkläder från o med torsdag 7 april, det finns bla.a cykeltröjor för 99:90. Jag har flera av deras tröjor o cykelbyxor o de är helt ok för sitt pris.
JF
1984 • Tyresö
1 april 2016 kl 20:47
1 Gilla
Åsa: Precis så! Velominatis regler är roliga att läsa, men ska förstås tas med lite salt. Om du är ute efter snygga och stilrena cykelkläder så föreslår jag att undersöka Morvelo. De sticker ut lite från de vanliga enfärgade Craftkläderna som syns överallt annars. :-)

Kul med ytterligare en Tyresöbo här, hoppas vi ses på vägarna i sommar!
Åsa
1978 • Tyresö
2 april 2016 kl 09:41 Redigerad 2 april 2016 kl 09:42
Gilla
Tack för alla tips! JF: Klart vi ses :) Jag bor på Brevik så du får väl ta ett backträningspass och spana, helt enkelt.

Men det är alltså ingen som vet svaret på min fråga: Skulle en stilpolis säga att prio är att kläder matchar märket på cykeln, eller att prio är att kläderna matchar cykeln färgmässigt? Jag undrar bara av ren nyfikenhet.
Sven Kristiansen
1969 • tøcksfors
3 april 2016 kl 10:21
Gilla
Samme merke har prioritet. Man skal aldri ha et annet cykel merke på klærne en det som cykelen har. Men man må ikke cykle med tøy som har et cykel merke.
JF
1984 • Tyresö
4 april 2016 kl 09:30
Gilla
Precis, svårt att ha en tröja från Scott och om du har Bianchicykel. Lättare då med neutrala tröjor.

Kolla in Prendas.co.uk för schyssta retrotröjor!
Åsa
1978 • Tyresö
4 april 2016 kl 20:15
Gilla
Ok, så ett klädmärke som INTE gör cyklar är alltså ok.
Men det måste ju ändå vara en hel del prylar som ens cykelmärke helt enkelt inte tillverkar. Jag har en Scott-cykel. Har hittills sett tröjor, bibs och hjälmar i märket Scott. Har inte sett av några skor, strumpor, arm/benvärmare och handskar. Jag har som sagt inte tänkt vara så trogen, undrar mer bara hypotetiskt var märkestrogna människor hittar sånt.

Tack för tipset om Prendo. De har verkligen snygga kläder...men kräver en del sparande innan jag kan ha råd med. Så det är nog inget jag börjar med.

Har ett par billiga, neutrala bib-shorts sedan tidigare. De är svarta, men har tyvärr en lila rand som inte passar med cykeln. De får funka ett tag nu i början men sedan får de nog bytas ut. De var inte superbekväma ändå.
Hittade en svart-vit neutral cykeltröja som också var hyggligt billig. Svarta skor har jag redan, men de är shimano. Det får stilpolisen stå ut med. Vita strumpor har jag, av rätt längd, men de är inte cykelstrumpor.
Hittade neutrala svarta arm- och benvärmare till billigt pris.
Ang jacka så har jag bara löparjackor och de får duga.

Tycker svenska märket POC har sjukt snygga saker. Men de är fasligt dyra. Är POC ett neutralt märke?
1967 • Mysinge
5 april 2016 kl 02:34
Gilla
Bra kläder är alltid snygga. Det kommer att vara de bra kläderna du använder. Snygga men dåliga kläder blir kvar på hyllan. På så sätt är det en bättre affär att betala litet extra för bra kläder. Pearl Izumi, Biemme, Sportful och Castelli gör bra kläder, tycker jag. De tre sista är italienska märken, och där har de en annan klädstorleksskala, så du får gå upp en eller två storlekar. Kvinnocykelkläder har jag ringa erfarenhet av, men när jag köpte Medium till svägerskan av ett italienskt märke, var det nära att hon sa upp släktskapen. :)
Nedan är bara exempel.
Castelli för damer: https://www.bikeinn.com/index.php?paraula=castelli&idioma=swe&id_producte_seleccionat=&action=listado_productos_subfamilia&cadena=@¶ula=castelli&fprecioMin=&fprecioMax=&f_orden=
Sportful... https://www.bikeinn.com/index.php?paraula=sportful&idioma=swe&id_producte_seleccionat=&action=listado_productos_subfamilia&cadena=@¶ula=sportful&fprecioMin=&fprecioMax=&f_orden=
Biemme... http://www.biemmestore.it/en/67-jersey-long-sleeves-cycling-woman
Här finns en hel del Pearl Izumi, men kanske inte de nyaste modellerna: http://www.erlan.se/cykelklader/damklader-c-2530-1.aspx
1963 • Norrköping
5 april 2016 kl 05:20
Gilla
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
5 april 2016 kl 07:43
Gilla
Åsa, om du inte redan är med, så gå med i "Cyklande tjejer" på Facebook. Där hittar du mängder med tips på kläder, prylar och förstås pepp och råd om allt som hör cykling till!
1975 • Hägersten
5 april 2016 kl 09:49
2 Gilla
Åsa>> Jag känner igen mig i dina frågor. Både här och i nybörjartråden =)
Hade exakt samma funderingar för ett år sedan. Log lite när jag läste denna tråd och tänkte att det där är inte jag. Ett år senare är jag nästan slavisk följare av hur en cyklist skall se ut. Har också en Scott Speedster, och jo, det finns kläder, skor, hjälm, hanskar osv från Scott. Dock inte i min smak. Kör nu i Rapha från nästan topp till tå.

För att tydliggöra det här med att blanda märken... Nu är det nog inte så många som köper (om det ens finns) bilmärkeskläder men.. Tänk dig någon som kör en Volvo i Saab-kläder. Skulle se lite konstigt ut, på samma sätt som det skulle se märkligt ut om du körde omkring i Bianchi-kläder på din Scott.

Ett sista råd. Om det är någonting jag har lärt mig på det här första året så är det att det är värt att lägga lite mer pengar på att få kläder som sitter bra och är bekväma. Försökte till en börja att komma undan billligt eftersom jag behövde köpa allt. Det slutade nästan alltid med att jag fick krypa till korset efter tag och köpa det lite dyrare tillslut iaf.
1981 • Nybro
5 april 2016 kl 13:17
2 Gilla
Idag skämdes jag nästan när jag gav mig ut. Smutstvätt gjorde att jag hade på mig vita strumpor, blåa cykelbyxor, röd cykeltröja, grön vindjacka och blå hjälm. En väldans tur man är triathlet så man kan skylla på det :)
1967 • Mysinge
6 april 2016 kl 22:39
Gilla
Bild uppladdad av Fredrik
Jo, men jag tror inte det är samma krav på snygg klädsel när man ger sig ut och simmar.
1968 • Degerfors
7 april 2016 kl 08:38
Gilla
Hej!
Hittade den här sidan ! http://www.cykelbyxor2016.com/cykelkläder-2016-2016-scott-sweden-276_297.html
Massor med snygga Scott kläder!
Någon som handlat där?
Är det samma som på teamsportia? eller är det kopior?

Mv Jonny Scott cyklist dock i skogen.
1975 • Hägersten
7 april 2016 kl 09:40 Redigerad 7 april 2016 kl 09:43
Gilla
Hmm.. Ganska säker på att det är kopior. De har de tex Rapha-kläder (67% billigare) som inte ens Rapha har själva.

De verkar dessutom ha många järn i elden... De har glömt ändra texten under kontakta oss
"Som ett webbaserat Mulberry fabriksbutik, har vi inte de höga kostnaderna i samband med en traditionell butik. Därför kan vi erbjuda lägre priser på grund av att kostnaden för att driva vår verksamhet är lägre.
Alla Mulberry väskor har kommit från märket fabrikerna här direkt..."
< < < 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.