Cykel Cykellopp / Vätternrundan 9 inlägg 6112 visningar

Tjena alla goa Cyklister !

Göteborg
#1
5 mars 2016 - 22:49
Gilla
Skall göra min första Vättern i juni och jag har funderingar kring vad man skall ha med sig på cykeln och på sig. Jag tänker hittills :

2 vatten flaskor (en med sportdryck + en med vatten)
1 Sadelväska med diverse man brukar ha med sig (verktyg slang etc )
Reflexer + lyse fram och bak
Beroende på väder får man väl ha en lätt regn jacka med sig men funderar på dom kläderna man har på natten när man startar borde det räcka med cykelbyxa cykeltröja och cykeljacka ? Eller kör folk med långärmad underställströja ? Sett många som kör med långbyxor också men tänker att det kan bli gött varmt vid gryning etc och om man skall slänga av sig så skall ju grejerna få plats någonstans (kommer kanske ha en liten rygga med mig) Hur som så uppskattas alla tips och trix till en Vättern junior =) Med vänlig hälsning Rickard ! Kämpa på !
1967 • Mysinge
#2
6 mars 2016 kl 04:19
Gilla
Hej! Lycka till!
Du kommar att få info. och tips med posten, och det finns på Vätternrundans hemsida också. Träningen inför kommer också att besvara dina frågor. Några småtips.
Vädret varierar och natten kan bli riktigt kall. Fartvinden i nerförsbackarna kyler. Blåser det dessutom må du ha något långärmat under cykeljackan. Ben- och armvärmare tar inte mycket plats och räcker långt. Pannband, keps eller tunn hjälmmössa. Ett par chokladbitar.

Om du ska ha lång- eller kortfingrade handskar går inte att säga nu. Likadant med skovärmare, men grejorna ska med i resväskan i alla fall så du kan välja just före start. Någon liten klut att torka svett och glasögon med kan vara litet lyx. Vid regn är ett par torra strumpor att byta till jätteskönt.
1967 • Mysinge
#3
6 mars 2016 kl 23:49
Gilla
Öh, kom på en sak till. Det kan ta en god stund efter målgång innan du kommer till matbordet, och du kommer att smålalla omkring litet yr, men det betyder inte att du inte är hungrig och törstig. Frukt, vatten och kaffe nära till hands är toppen att ha redo då, för meningen är att du ska göra av med vad kost och dricka du har under cyklingen.
Och ät och drick ordentligt! Du kommer att ha nog underskott ändå.
Mikael Jarmyr
1960 • Motala
#4
7 mars 2016 kl 17:06
Gilla
Ett bra tips jag kan ge dig är att ta kontakt med någon av klubbarna nere i götet.Där kommer du att få tips i massor samt vaför inte passa på att träna med dom finns säkert grupper att haka på i .
Samt Välkommen till oss i Motala.
Cykla lugnt :-)
#5
9 mars 2016 kl 19:17
Gilla

Hej
Jag hyr ut min lägenhet under Vätternrundan.
Precis ett stenkast ifrån starten
Låter det intressant ?
Mejla gärna
Stephaniejmbeckman@icloud.com
Malin
1989 • Partille
#6
10 mars 2016 kl 11:13
Gilla
Jag cyklade min första runda förra året och blev frälst! Det var verkligen roligt! Tid tog det men i år ska jag satsa på en lite bättre tid! Jag hade ben och armvärare, vilken funkadfe kanon och en vindväst, GULD värd och blev pytteliten när man knyckla ihop den! Ett tips jag fick som var bra var att börja dricka innan du blir törstig och fyll sen på jämt med vätska energi! Jag safeade och stannade i alla depåer och fyllde flaskor och åt bulle men det gör man som man känner!

Lycka till!
1963 • Norrköping
#7
10 mars 2016 kl 15:44
Gilla
Glöm inte ta med ett glatt humör Rickard :)
Göteborg
#8
27 mars 2016 kl 21:02
Gilla
Tack för alla svar och tips !! Ses i Motala =)
Pebben
1966 • Karlstad
#9
28 mars 2016 kl 21:28
Gilla
Heff har gett det viktigaste av de viktiga råden. Glatt humör. Utan det blir det en skitrunda. Resten finns efter vägen på ett eller annat sätt. Sen underlättar det att ha med sig vissa saker.

Lycka till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.