Triathlon Utrustning 2 inlägg 5720 visningar

Tempo eller racer som är maximerad?

1992 • Stockholm
#1
24 juli 2015 - 23:51
Gilla
Har googlat runt lite på sistone. Jag är en förstagångs IMare som satsar på IM 2016. Van löpare, helt ok simmare men novis inom cykling. Har läst flera forum om tempohoj vs racer. Är man på ett racingforum gäller att racer duger gott, på triathlonforum är det tempohoj annars kan man skita i det.

Jag är en student med begränsad ekonomi, åtminstone för fritidsintressen i nuläget. Därför tänkte jag fråga er mer inbitna cyklister här på forumet vad ni skulle rekommendera?

Jag måste ha en cykel att mängdträna på och det blir första cykelinköpet av en sådan. Äger en bra hybridcykel och cykelpendlar 2 mil/dag men ingen "träningscykel" a la tempo eller racer.

Jag står mellan två val:
1) Köpa en billig aluminium, köpa bra däck och en aerobar till denna. Kan tänka mig att lägga ca 7-8k på cykel och ytterligare ca 2-3k på hjul (hur mycket måste man lägga för att få hjul som faktiskt kan göra skillnad?) och aerobar.
2) Köpa en dyr tempohoj, i detta fall blir det garanterad en begagnad och det billigaste man kan hitta.

Jag tillhör nog i nuläget gruppen "Ta mig runt". Får jag dock ordning på cyklingen kan det gå bra (10K: 39:38, 21K: 1:28 i löpning och vansbro på ca 55 min). Träningsdos just nu ca 40-50K löpning/v. 2 gympass.
hxman
1976 • Skåne
#2
28 juli 2015 kl 21:31
Gilla
Varför inte en beg tempohoj ? Kolla Blocket, Happymtb och cykel- och triathlonklubbars Köp& Sälj sidor, framför allt om ett par veckor när tävlingssäsongen börjar ta slut. Viktigast är att det är en storlek som passar eftersom du ska orka ligga i tempoställning ett par timmar
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.