13 maj 2015 kl 15:53
Lisa #8
Tack! Jag är jättenöjd och halvmaran Womens Health var en enormt roligt upplevelse. Ser fram emot Sthlm halvmara i september då planen dock är att njuta lite mindre och plågas lite mer faktiskt.
Har tränat helt på känsla, snittat nog dryga 3 mil per vecka, en vecka ca en månad innan halvmaran kom jag dock upp i 6 mil. När det var kanske 3 veckor kvar körde jag några halvhårda pass med snabbdistans, kanske 4 km + 3 km eller 3x3km med nån minut ståvila emellan. Det kändes som dessa var bra. För mig är det konditionsmässigt jobbigt att springa snabbt länge, det blir mentalt jobbigt nästan att känna att hjärtat blir ansträngt, men benen tar sällan slut, har inte fått mjölksyra vid löpning varken på träning eller tävling, hade mycket spurt-tryck kvar i benen vid målgång. Hade sprungit 21 km på löpband en gång i typ mars, och sedan kanske 3-4 pass som var 16-18 km. Men kör alla möjliga intervaller, t.ex stegar som är kanske 4 km, 3 km, 2 km, 1 km.
Men jag tror mycket på att gå på sin egen känsla också vad gäller tex det här med kost. Det finns nog inga nybörjarprogram som skulle rekommendera första halvmaran på tom mage men för mig hade det verkligen varit att gambla att äta frukost innan. Då har jag ändå inte en särskilt känslig mage men ändå.
Jag hade inte vätskebälte utan drack vid kontrollerna. I början var jag mycket törstig, men jag tror det var främst en nervositet som gav muntorrhet.
Jag hade nog gjort som jag gör vid träning vid pass som ligger samma tid som tävlingen... Försökt att bara lyssna på min egen kropp och inte tänka att "det på pappret" känns knasigt, eller att 80% av alla andra löpare kanske skulle prestera bättre med en stor frukost. Själv måste jag också hitta en plan för hur jag ska göra vid sthlm halvmara, för då går starten eftermiddag el tidig kväll och då vill jag inte fasta hela dagen dock.
Stort lycka till och berätta gärna hur det går med mat och dryck och lopp!