Löpning Kläder, Skor & Prylar 55 inlägg 8415 visningar

Hjälp uppskattas! - Löparbyxor

1988 • Borås
#1
21 april 2015 - 16:07
Gilla
Bild uppladdad av Amanda
Hej!

Mitt namn är Amanda och jag håller på att starta ett projekt som kallas 'LÖPARBYXOR idéprocess'. Jag håller just nu på att produktutveckla ett par löparbyxor och skulle uppskatta er hjälp otroligt mycket!

Har du någon gång gått i tankar om dem perfekta löparbyxor med funktioner och design för just dig? Händer det ofta att du köpt löpartights i rätt material för din aktivitet men funderar på varför design, placering av mudd eller fickor känns fel? Eller tvärtom kanske känns material fel men allt annat rätt?

Jag villl veta hur dina flitigt använda favorit löparbyxor ser ut idag och hur du vill omdesigna dem! Eventuella problem du har stött på med träningsbyxor.

Vill gärna veta argumenten för ditt val:
T.ex. beroende på:
-typ av aktivitet inom löpning
-miljö/väder du löper i
-material/fiber
-sömmar
-linning/mudd
-placering av ventilation
-placering av ficka
-färg och tryck
- reflexer
-märke

Bifoga gärna med en skiss om ni kan det!
Tack på förhand!
< < < 1 2 3 > > >
1978 • Norrtälje
#2
21 april 2015 kl 17:01
1 Gilla
Jag använder iofs mest kompressionsbyxor när jag springer och då har jag lite olika märken. Jag har både billiga Urberg från outnorth och dyra 2XU och jag tycker att det är lite sak samma så länge de sitter bra på mig.
Det jag skulle vilja tillföra som förslag är tvättråd... Jag har flera plagg som bara tål handtvätt och det tycker jag är galet! Träningskläder ska tåla maskintvätt tycker jag.
Lycka till!
Birgitta Wallenborg
1964 • Moheda
#3
21 april 2015 kl 17:07
1 Gilla
Att damstorlekarna går tillräckligt högt upp i ryggen så att de inte hamnar nere på rumpan.
1982 • Skåne
#4
21 april 2015 kl 17:31
4 Gilla
Jag vill gärna ha en ficka som rymmer mobiltelefon. De flesta tights som har fickor rymmer ungefär en nyckel eller på sin höjd ett visa-kort. Placeringen i byxlinningen bak är nog bra.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#5
21 april 2015 kl 19:39
1 Gilla
Håller med, bristen på fickor är det största problemet. Gärna även på sidan där man kan ha lite gel. Haft några som saknat snöre i midjan, bara resår. Det funkar inte tycker jag, vill ha både och.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#6
21 april 2015 kl 20:17
1 Gilla
Många byxor är för trång över baken. Har man lite muskler är det lätt att de sitter lågt bak.
Annika
1979 • Mölndal
#7
21 april 2015 kl 20:58
1 Gilla
Snöre i midjan! De flesta har det, men efter att ha sprungit på löpband i ett par Kari Traa utan snöre som åkte ner HELA TIDEN - vi pratar inte "åkte ner litegrann", vi pratar "fick springa och hålla i dem med ena handen och visade ändå halva rumpan för hela gymmet" - så är jag livrädd för byxor utan snöre. Vissa funkar ändå, men det är farligt.

Fickor är bra. Gärna fickor som det går att lägga även lite tyngre grejor (typ telefon) i utan att det skumpar eller att byxorna halkar ner. Typ ett inbyggt Flipbelt, eller nåt :)

Tyg som inte är genomskinligt hur mycket man än böjer sig, och som inte gör det alltför uppenbart att man svettas i skrevet.
1965 • Täby
#8
21 april 2015 kl 21:05 Redigerad 21 april 2015 kl 21:05
1 Gilla
Vissa saker har sagts, men tål att upprepas...

Robust resår och snöre i midjan. Inte för låga, men inte heller för höga (vissa Adidas och Karrimor ser jätteroliga ut på mig när jag drar upp dom över min mage, jag kallar dom för "gravidbyxor"). Hatar när dom glider ner under tiden man springer, så det korvar sig runt ankeln, och grenen på byxan är 5 cm under grenen på mig. Inte tokigt med ficka för mobilen, bak, tight, vattenskyddad (jag tror vissa Nike har t det hållet). Gel-fickor på sidorna.

Sen är ju tvättbiten ett skämt. 40 grader på träningsplagg - haha. Jag kör allt 60 grader, allt pallar det - vissa plagg kan flagna tejpade smyckeringar men det bryr jag mig inte om.
Rickard
1981 • Skoskav
#9
21 april 2015 kl 22:29
1 Gilla
Håller med om midjehöjden. Lite högre. Kanske kan gå upp lite extra baktill så man slipper oroa sig för myntinkastet.

Mindre ficka för bilnyckeln i bak.

Reflex-ränder e schnyggt med!
Åsa Nelin
1958 • Onslunda
#10
21 april 2015 kl 22:34
1 Gilla
jag saknar allra mest fickor som mobilen får plats i, och gärna någon mindre ficka för typ körkort/bilnyckel, fickorna är oftast riktigt små, jag springer ofta direkt efter jobb innan jag kör hemåt och vill å kunna ta med mobil, nyckel, körkort mm
kanske extra "tight" material som håller in magen :)
Lisa Remahl
1977 • Västerås
#11
22 april 2015 kl 00:57
1 Gilla
Kan bara hålla med dem som promotar ficka! Jag tror att det bästa vore en utanpåsydd ficka. De flesta tights jag har har en passpoalficka, där påsen hänger innanför tightsen och dragkedjan ä r sydd i tyget. Det gör att man känner av innehållet i fickan rätt mkt samt att de är tight att få i det. Syr man på en fick utanpå (helst öner korsryggen eller möjligen utsida låt) i ett anska stumt mtrl blir det lättare att ha saker i den och komma åt dem.
För mig skulle det bästa vara att ha en mobilstor ficka i korsryggen och en som rymmer en gel på benet.
amanda
1989 • ............
#12
22 april 2015 kl 07:18
3 Gilla
Mina byxor har alltid en söm i mitten av byxorna. Så när man drar upp byxorna där dom ska vara så liksom skär dom in i härligheten :p, så de skaver efter ett tag om man sprungit lite längre. De tycker jag e väldigt störande. Sömen borde kunna vara någon annanstans istället för mitt i byxorna. Sen är det ofta kallt om rumpan, de hade vart trevligt med löparbyxor som har lite mer tyg runt överdelen på byxorna så de inte blir lika kallt. De e två saker jag tänkt på :)
Fredrik Gustafsson
1968 • Storvreta
#13
22 april 2015 kl 09:37
1 Gilla
Önskas:

Fler fickor med plats för mobil+nycklar+kort. Jag vill inte ha mobilficka på ryggen, som någon önskade. För bökigt att komma åt och dålig bluetoothkontakt om jag jag har handsfree på framsidan (springer nästann alltid med musik/ljudbok och bt-handsfree). Utsida vänster lår skulle vara bra för mobilficka för mig.

Bra resår som inte "viker in sig" och skär in i huden (har sprungit hm med blödande sår i midjan, inte kul)



Björn
1975 • Stockholm
#14
22 april 2015 kl 15:20
2 Gilla
Få och trista val av färger, framför allt för killar. Man kan välja på svart, svart och svart.

Ett fåtal undantag finns som Nike Undercover som är ett samarbete med en japansk designer (Adidas Y3 är ett annat exempel på modesamarbete, mer allmänna träningskläder dock).

En del påtryckta mönster är katastrof. Hade ett par Niketajts med snygga mönster men som började lossna när man använda och tvättade dem.

Vissa generella goda idéer kan du säkert få men sen behöver du nog fundera på EN målgrupp annars blir som att designa ett par jeans som ska passa alla.
1988 • Borås
#15
22 april 2015 kl 15:58
1 Gilla
@MatthiasLundgren
@TiborKaraszi

Jag förstår tvättrådsproblemet och håller med er! Jag tror det handlar om materialvalet i vissa fall. Ska kolla upp om detta och varför det är som det är. Utifrån personlig erfarenhet ser jag inte heller någon fara med att tvätta i högre temperaturer.
1988 • Borås
#16
22 april 2015 kl 16:20
Gilla
Intressant att se att det är många som önskar en ficka. Problemet verkar också att fickan är för liten. Hur känns det om fickan placeras i bakre byxdelen? Tänker det verkar som om man kanske skulle höja därbak genom att göra resåren bredare så man kan få in en större ficka, men behålla höjden där fram? En annan idé som ni skrev var, är att ”mobilfickan” placeras vid sidan av byxan. Risken kan vara att tyngden faller på en sida eller att den hasar ner, då gäller det att resåret ska vara stabilare. Finns det andra placeringar ni kan tänka er?
1988 • Borås
#17
22 april 2015 kl 16:39
Gilla
@Björn
Jo jag håller på att undersöka om det nu. Förslagvis också om det ska konstrueras en unisex byxa ifall det skulle gå. Materialen är identiska, och konstruktionen nästan därpå. Det är vissa delar som ska tas till hänsyn beroende på om man är kille eller tjej såklart.
Rickard
1981 • Skoskav
#18
22 april 2015 kl 18:07
1 Gilla
En ficka för mobilen högt på höften kanske kan funka med?

1978 • Norrtälje
#19
22 april 2015 kl 19:00
1 Gilla
Om jag skulle placera en mobilficka så skulle det vara högt upp på framsida lår. Dels för att det ska vara så lite rörelse som möjligt och inte skava, dels för att om man har något genomskinligt material så är det väl där man kan se telefonen utan att ta fram den.
Gällande tvätt så har jag som exempel kompressionsbyxor från 2xu som de tycker man ska handtvätta, troligtvis för att bibehålla spänsten, men jag har även en löparjacka av samma tillverkare och med samma tvättråd... Kanske är det så att just detta märke är emot maskintvätt....? För mig funkar 40 grader så länge det är i maskin. :)
Rickard
1981 • Skoskav
#20
22 april 2015 kl 20:58
1 Gilla
Jag tror tvättråden är satta som de är för att tillverkaren ska slippa ansvar för eventuella skador vid tvätt. Det är enklare och billigare för dem att sätta handtvätt på plaggen än att skicka dem för testning på ett labb.

< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.