8 april 2014 kl 14:13
Redigerad 8 april 2014 kl 14:18
Intressant at Karin råkade ut för en så rejäl trashing för att hon inte ville äta labkemikalier...
Jag är också kemist och skulle inte heller äta labkemikalier. Det har inte med kemikalierädsla att göra, det har med att jag faktiskt vet vad som används för att stabilisera kemikalier. Ofta finns t ex antikakningsmedel och annat i just för att pulver ska hålla sig i pulverform. Det kan också finnas rester från framställningen, hur mycket beror på vilken rehetsgrad du köper. Ofta köper man inte analytical grade eftersom det är så rackarns dyrt, då får det bli något billigare som kan vara 98-99% rent och innehåller rester av metaller som bly.
Livsmedelsgodkända kemikalier är en helt annan femma, där äter jag glatt koksalt och annat tack vare att jag vet att det är rent. Gjort för mig som människa och inte för labanvändning.
Tycker KNO3 låter intressant, även NaNO3, ser fram emot en seriösare studie.