Löpning Övrigt 6 inlägg 4505 visningar

Åre på sommaren?

1973 • Norrköping
#1
5 februari 2014 - 19:56
Gilla
Hej, en lite off topic-fråga; är det någon som varit i åre med barn på sommaren? Vad kan man hitta på där? Vi var en vecka i idre en sommar för nåt år sen och det var kul; bra spring för mamma och massa aktiviteter för barnen. Undrar om det finns samma sommarutbud i åre?
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#2
5 februari 2014 kl 20:40
Gilla
Åre och områdena runt omkring är kanon för barnfamiljer,finns massor av göra,fjällnära och lätta turer i Åre,Edsåsdalen,Trillevallen,Vålådalen & Storulvån.
Naturrum i Vålådalen är riktigt kul o intressant,bra bad i Ottsjö på vägen dit eller så badar man i Nulltjärn.
Kabinbanan upp till Skutan fungerar alltid och då kan ju man ju välja att springa upp och mötas där elr springa ned...!
1965 • Trondheim, Norge/Åre, Sverige
#3
5 februari 2014 kl 21:48
Gilla
Zip-line, kano-tur på Åresjøen, downhill-sykling i alpinbakkene (også for barn), Åre strand, fottur og kulp-bading i Ulladalen - og bowling og bading på Holiday med barna hvis det er dårlig vær. Anbefales.
Jennie Salomonsson
1975 • Partille
#4
6 februari 2014 kl 06:21
Gilla
Vi var i Åre för några år sen med våra barn. Supermysigt. Några dagars vandring med besök i Lunndörren sen lyx på Holiday club med bad. Åkte kabinbanan, vilket var en höjdare. Gott fika och god mat i byn. Barnen gillade det skarpt! Tyvärr hade vi för kallt för att bada ute.
Rekommenderas:)
1973 • Norrköping
#5
6 februari 2014 kl 08:42
Gilla
Det låter ju toppen. Men var ska man bo? när vi var i idre bodde vi i stugbyn bredvid anläggningen så vi behövde knappt bilen på hela veckan. Finns det något liknande koncept i åre?
1986 • Östersund
#6
6 februari 2014 kl 11:02 Redigerad 6 februari 2014 kl 11:03
Gilla
Åre by med skutan och sjön i absolut närhet bjuder på flera aktiviteter med direkt gångavstånd. Byn huserar flera olika hotell som de allra flesta har öppet under sommaren, och enligt min mening gör ni helt rätt i att bo i byn för att minimera bilkörandet.

Dock är Åre en utspridd destination med flera intressanta och roliga aktiviteter utanför byn, till exempel Åre chokladfabrik, Tännforsen och Njarka Sameläger - för att inte tala om dagsutflykter till Edsåsdalen, ristafallet eller Ottsjö i syd eller Storulvån i väst. Lokaltrafiken i Åre mer eller mindre obefintlig varför bilen kan vara en härlig tillgång när ni är "trötta" på Åreskutan. Ta en titt på are360.com för inspiration och idéer.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.