8 september 2013 kl 08:11
Tycker att vid 21 km du skall kanske redan haft nån energi i dig. Mellan 21 och 32 enligt Pfitzinger skall man få så"mycket" kolhydrat som möjligt. Alltså för att kunna behålla krafterna. Snabb energi är bra men det sin behövs är också når som håller lite längre.
Magknip har jag haft vid två lopp och då var det med gel jag hade testat på träning men inte mina "vanliga". Sen januari i år har jag ändrat NÄR jag tar mina gel och tycker att det har gjorts en jätteskillnad.
Nötkräm är kul på träning ibland men skule inte ta det på lopp. Upptäckte också att när jag tar både sportdryck och gel under träning då får jag magknip. Eller om magen blir kall oxå under löpturen. Det finns gel med eller utan kaffein också.
Testa dig fram under träningen. Att det hänt en gång i Sthlm marathon betyder inte att det blir så i framtiden (för min del hände det i London 2012, har sprungit fler mara efter det utan magknip. i London hade jag en ny gel som hade testat under träning och funkade då...)
Lycka till med dina lopp!