Löpning Träning 29 inlägg 17812 visningar

Träning och allergi?

Jenny Viklund
1983 • Örebro
#1
11 april 2011 - 13:54
Gilla
Jippi, pollensäsongen är här! Halsen kliar, näsan rinner och jag skulle gärna amputera mina ögon. Tabletter inköpta och jag väntar på att lindringen ska komma.

Dock undrar jag om jag behöver ta hänsyn till detta vad gäller träningen? Är det bara att köra på om det känns okej? Infektioner och sånt ska man ju inte bråka med, men allergiska reaktioner kan väl inte vara lika farliga?

Tacksam för svar!

//Jenny
< < < 1 2 > > >
Bobby Ljung
1970 • Sävedalen
#21
18 juni 2013 kl 21:40
Gilla
Jag har min värsta period nu runt midsommar, men jag försöker träna på ändå.

Det går lite långsammare, och passen blir inte riktigt lika tuffa, men det är bara att gilla läget.

Jag försöker komma ut när det regnar, då känns det bättre iaf för mig.
Nina Mohss
1956 • Uppsala
#22
18 juni 2013 kl 21:49
Gilla
Jag har min värsta period tidigt på våren. Al och hassel. Så här års är det enda som återstår ett rätt envist dropp från näsan. På våren är det dubbel astmamedicin som gäller och alltid Ventoline innan jag ger mig ut att springa. Och precis som alla säger. Man blir som en blåsbälg och låter därefter, men jag har inte mått sämre ändå. Humöret blir bättre av att träna tycker jag. Sen är också olika år olika hopplösa. Ett år lättare, nästa hopplöst osv.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#23
18 juni 2013 kl 22:20
Gilla
jag tränar på trots allergin. bricanyl, tabletter och kortisonnässpray är dock ett måste. lyckades till och med persa på milen trots detta. bricanylen har varit min räddare.
1970 • Mölndal
#24
19 juni 2013 kl 09:12
Gilla
Jag har timotej , Gräspollenallergi kör Aeriusmot detta som iofs är receptbelagt , dom dagar som är värst är det enda som hjälper löpning , efter ett par km så är man helt ren i luftvägarna och kan snyta ut det sista. :) individuellt är nog ledordet.
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#25
19 juni 2013 kl 10:54
Gilla
Hörde på radio för något år sedan att man kan få sprutor mot pollenallergi i förebyggande syfte. Alltså att man vänjer kroppen med ämnena man inte tål under en längre tid.

Står lite om vaccination här: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Pollenallergi/

Lär ju inte hjälpa i år men på sikt kan det bli bättre.
Peter Holst
1980 • ENKÖPING
#26
19 juni 2013 kl 13:38
Gilla
Frågan vi borde ställa är vad pollenallergin kommer av? Och hur jag blir vi med den? Inte hur man lindrar den med diverse antihistaminer motsv...
Har fått en känsla av att det har blivit så vanligt med allergi, att det nästan anses som något "normalt".
Att fråga en läkare verkar inte vara någon ide'. För om det finns något vi kan göra själva utan "mediciner" skulle inte läkemedelsföretagen tjäna några miljarder och läkarna skulle inte få sin sponsring från den samma...
Ursäkta min bitterhet??.
Har själv haft problem av gräspollen i flera år.
Men har nu försökt tagit tag i det på egen hand.
Efter att helt ha tagit bort gluten samt vissa E-ämnen från kosten har jag inte känt något förrän nu(midsommarveckan).
Detta tror jag beror på att det varit lite för mycket kalas sista veckorna??.
Så det enda lilla råd jag kan ge.
Stirra er inte blinda på alla allergimediciner ni måste få i er, som bryter ner era imunförsvar och gör er ännu tröttare.
Börja istället fundera på vad ni stoppar i magen.
Mvh/ Peter
Kajsa B
1987 • Göteborg
#27
19 juni 2013 kl 14:28
Gilla
Peter: Hur skulle glutenintag påverka gräsallergi? och hur skulle det hänga ihop med de senare deceniernas ökning av allergi? Spannmål (inkl gluten) har varit basföda här även innan allergierna började öka.

Däremot tror jag (som ekotoxikolog kopplar jag såklart åt detta håll) att den stress vi utsätter oss av från avgaser, kemikalier och dylikt i vår inomhus miljö är exempel på sådant som gör att våra kroppar lättare reagerar "fel" vid exponering av tex pollen.
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#28
19 juni 2013 kl 14:32
Gilla
Vi kanske lever onödigt rent? När folk hade stampade jordgolv hemma och bara tvättade sig till jul och midsommar så klagade ingen på allergier. Men nu när vi städar, tvättar och duschar dagligen så blir vi inte tillräckligt härdade.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#29
19 juni 2013 kl 15:33
Gilla
För rent sett till sådant som härdar och för smutsigt sett till bl.a alla av människor skapade kemikalier som vi fyller våra hem, kläder osv med. I så fall.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.