Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1287 visningar

känner mig lite snuvig.

xx
1927 • h
#1
16 maj 2008 - 12:23
Gilla
Känner mig lite snuvig en början till förkylning. men är väldigt sugen på att springa. är det ok att springa när man e lite snuvig eller kommer det innebära att en förkylning bryter ut? och om jag ska vila isåfall när kan jag börja springa igen?
Malin Westin
1976 • Enskede
#2
16 maj 2008 kl 12:37
Gilla
Dessa förkylningar är ett gissel. Jag kände mig snuvig i måndags men sprang ändå. Nu är jag hemmagenomförkyld och ont i bihålor. MEN jag tror det hade brutit ut så här ändå! Sen är det ju en annan fråga hur bra eller dåligt det är för kroppen att anstränga sig när man har en virusinfektion i kroppen...inte så bra troligen. Men som sagt bryter ut gör det väl oftast ändå när det väl är igång. Svårt att ta det lugnt när man har spring i benen... Jag kommer att ta ett lugnt pass igen när jag känner att kroppen är på bättringsgvägen igen.
xx
1927 • h
#3
16 maj 2008 kl 21:07
Gilla
ok jag tog det lungt idag.. ska kolla lite på gbg varvet imorn så¨blir väl springa igen på¨söndag. om jag inte är jättesjuk. :)
1983 • Umeå
#4
17 maj 2008 kl 15:59
Gilla
Min kusins tjej berätta att en av många fina saker med en pulsklocka är att man lätt märker av om man är på väg att bli förkyld... Man kan då snabbt märka om det är nått fel iom att pulsen är högre när inte kroppen mår bra...
Man kan "se" att det vanliga tempot man håller på träning inte stämmer överrens med den puls man normalt ligger på... så om man har en pulsklocka är det ett bra sätt att se om det gör nått att träna eller inte...
Kan vara ett bra sätt att skilja en förkylning från lite vårallergi...
Hoppas du håller dig frisk =)
Ingemar Eriksson
1975 • Wanaka
#5
13 juni 2008 kl 05:15
Gilla
Om jag får ta den här tråden vidare så undrar jag en del om förkylning och annat trist som man får ibland. Som nu, förkyld, kan jobba men inte så sugen på andra aktiviteter, ser fram emot att bli helt frisk. Skulle träna 8 timmar den här vecka, nu är det fredag och jag har tränat 1 h. Kan tänka mej att springa en och en halv timme idag med låg puls, 140 eller lägre, men hur viktigt är det att hålla igång även när kroppen inte är jätte på topp Jag bygger just nu en grund inför en tävling i feb så ingen panik men jag vill vänja min kropp vid att springa mkt, ofta. 1h den här veckan är i fel riktning. Hur gör proffsen i sådanahär samanhang? En vecka ofrivillig ledighet kanske kan vara avgörande bland eliten även under uppbyggnadsfas?
Jag skulle aldrig få för mej att löpa hårt ens vid en lätt förkylning, men lätt löpning?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.