Löpning Skador & Rehab 299 inlägg 63270 visningar

Twar

Wilerna
1978 • Göteborg
#1
28 november 2011 - 21:58
Gilla
Jag behandlas just nu med antibiotika doxyferm för prover har visar att jag bär på bakterien twar. Jag diagnostiserade mig själv gick sedan till en privatklinik och övertygade läkaren om att ta ett twar prov. Läkarna vet ingenting om twar. Detta har jag lärt mig under 1 år av besökande på olika vårdcentraler, privatkliniken - har fått höra att det inte är något fel på mig, att jag möjligen äter dåligt. Vårdcentraler förövrigt gav jag upp ganska tidigt, beroende på att det inte har ekonomisk möjlighet att ta prover.Jag har inte fått tag i någon läkare som kan besvara mina frågor om bakterien. Vet inte hur man vet att bakterien är borta? Om jag egentligen äter rätt antibiotika och rätt längd? Jag kan inte hjälpa det men jag har förlorat all respekt för de läkare jag träffat. Har också upplevt att unga läkare inte vill säga att de inte vet, då gissar dom hellre och riskerar patienters hälsa. Letar efter någon jag kan få ställa frågor till? Jag är dansare, jag kan inte låta bli att oroa mig kring hur vida det är säkert att träna, fysisk aktivitet under behandlingen och innan man försäkrat sig om att twar-bakterien är borta? Jag vore tacksam om nån vill svara på mina frågor och höra av dig till mig. Tack och hej. Berätta era historier! P.s. Är det någon som möjligtvis ha numret eller mejladressen till Gunnar Sandberg? (den ledande läkaren i sverige kring twar bakterien).
Vänliga hälsningar!
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Dana
1965 • Helsingborg
7 augusti 2012 kl 21:30
Gilla
bra fragnacia! nu hoppas man på att få klart svar så man vet vad ska man utesluta/behandla. "kunskapsluckor" har vi alla, men det är inte problemet. problemet är att kunna"fyla på"luckorna men inte vilja det,
Lisa Wahman
1974 • Örebro
12 augusti 2012 kl 10:04
Gilla
Hallå igen!
Fick inget provsvar som utlovat i fredags :( Undrar därför hur lång tid jag kan få vänta?? Sköterskan visste inte men bad mig ringa på måndag igen. Läste någonstans att det kan ta flera veckor :( Hur var det för er andra? Å nu har den gulgröna hostan kommit tillbaka tillsammans med obehagliga "hjärthugg". Hua!
Dana
1965 • Helsingborg
12 augusti 2012 kl 21:03
Gilla
för mitt prov tog det 10 dagar.
om jag har förståt/läst rätt du lämnade blodprov i tisdags eller?
1972 • alingsås
12 augusti 2012 kl 21:24
Gilla
Hade Twar i 1 1/2 år innan en privat läkare hittade vad det var för fel på mig. Käkade en vaccinationskur på 2 veckor och kände att någonting hände men blev inte helt frisk bytte pencillin och körde en 2-veckorskur till. blev till slut helt frisk, men var i ett risigt skick ett bra tag efteråt med kraftig övervikt ( efter att legat i en säng i 1 år) och dåligt immunförsvar.
Anders Hamark heter läkaren i Alingsås som fixade mig. En privatläkare som jag fick gå till efter att blivit utkastad från Carema vårdcentral.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
13 augusti 2012 kl 10:35
Gilla
Visar sig att mikrobiologen analyserar denna typ av prov en gång i veckan (tisdagar) så på onsdag förmiddag har jag fått löfte om svar... Håller tummarna.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
15 augusti 2012 kl 18:07
Gilla
Jodå. Även jag har twar. Ironiskt nog kändes det nästan skönt då läkaren ringde och sa att provsvaret var positivt, en förklaring till varför jag mått som jag mått. Nu hoppas jag bara att behandlingen fungerar (14 dagar) och att läkningen kommer igång. När jag analyserar de senaste årens(!!) icke framsteg inom löpningen och mående inser jag att jag kan ha burit på detta läääänge.
@Dana: tack för ditt pepp!
Håller tummarna nu!
Dana
1965 • Helsingborg
15 augusti 2012 kl 22:45 Redigerad 15 augusti 2012 kl 22:45
Gilla

jag håller med tummarna, nu kan det bara bli bättre fragancia.
det sägs att förbättringen kommer först ett par veckor efter antibiotika kur, så lite talåmod till måste du ha;)
har läkaren sagt vilka antibiotika ska du få?
Lisa Wahman
1974 • Örebro
16 augusti 2012 kl 12:43
Gilla
Hur är det med dig Dana? Är du helt återställd? Kan du träna?
Jag har fått Klacid 2tabl/dag i 14 dagar. Erfarenhet??
Min man var iväg idag för provtagning eftersom vi varit sjuka parallellt under sommaren. Han är dock symptomfri. Om han har bakterien, men inga symptom, behöver han behandlas då, i alla fall. Hur gör vi med dottern? Ska hon oxå testas? Många frågor...

Nu hoppas jag att Klaciden hjälper mig! Någon annan som ätit och vet mer?
Dana
1965 • Helsingborg
16 augusti 2012 kl 21:51
Gilla
jag fick också klacid, har avslutat kuren i tisdags så får jag se hur det går. jag kan träna, kunde det faktisk hela tiden. det går inte som jag vill men det går.nu börjar jag träna igen smått, är sugen på intervaller men vill ta det lugnt.
fråga läkaren hur ska ni göra med dottern. barnen har förmågan att "hantera" sånt bättre än vi vuxna så kanske hon behöver inte ta antibiotika om hon inte har symptomer.
lycka till, hoppas det blir bättre med antibiotika.
1968 • Fågeltofta
18 augusti 2012 kl 22:35
Gilla
Hej,

Har följt tråden under en viss tid, och vill dela med mig av min resa.

Har själv haft olika besvär under lång tid (flera år), de flesta besvär satte sig i halsen och lungorna, efter flertal läkarbesök, och självhjälpskurer med vitlök, ingefära och vad det nu kan ha varit blev det provtagning för Twar, som visade höga IGG värden, fick aldrig fram exakt värde dock av läkaren.

Dociferm i 3 veckor, av de 3 veckorna mådde jag toppen den sista veckan, några dagar efter avslutad kur blev jag sämre igen, sämre än innan kuren.
Min läkare ville sätta in en ännu längre kur, och där satte jag mig ner och började fundera på alternativ till att ta den längre och starkare kuren.
Gick istället till en kinesiskt doktor här i Stockholm efter att jag blev rekommenderad att gå dit.

Efter 3 behandlingsperioder med akupunktur (5 dagar i rad varje gång) hos henne har jag inte haft ett enda problem på väldigt lång tid.
Har kunnat träna och röra mig på ett sätt jag inte kunnat göra de 2 senaste åren.

Känner mig kraftfullare och starkare än på länge, och då menar jag inte bara min fysiska hälsa, rent mentalt kände jag efter den första 5 dagars-kuren hur livskraften började flöda i mig igen.


Doctor NIE, Essingeringen 12, 112 64 STOCKHOLM.
Tel 08 - 657 88 87

Har förstått att hon är en "legend" och efter att jag varit där, och börjat prata om mina besök så har jag fått höra att hon har hjälpt massor av människor med olika besvär, nästan alla jag känner har hört talas om henne, eller känner någon som har fått hjälp, eller gått där själva och fått hjälp.
Hennes specialitet ska visst vara att hjälpa par att bli gravida,( i första hand kanske hjälpa kvinnan att bli gravid....)

Under besöken där var det väldigt vanligt att vi satt i väntrummet och dela med oss av hur vår behandling gick, och vad vi var där för (utan att gå in på alltför personliga detaljer) och då förstod jag att bredden av det hon behandlar var stor.

Det enda som blev överraskande var tiderna, fick man en tid kl 17, kunde man få komma in någon gång mellan 17-18, så tålamod var bra att ha med sig till henne.
Ta med en bok eller en tidning!

Lycka till alla med att hitta hälsan och kraften
/Svirr
Dana
1965 • Helsingborg
19 augusti 2012 kl 08:22
Gilla
hej svirr, på vad gjorde hon akupunktur?
1968 • Fågeltofta
19 augusti 2012 kl 15:26
Gilla
Hon helhetsbehandlar, dvs hela kroppen fick nålar, men mer koncentrerat på de meridianer som påverkar just hals och lungor då mina problem fanns i de områdena.

fick även tepåsar att dricka morgon och kväll under behandlingen.
och order om att dricka lätt saltat vatten på morgonen, och tugga tunna vitlöks-skivor innan jag skulle sova.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
20 augusti 2012 kl 12:41
Gilla
Hallå igen!
Äter som sagt Klacid, inne på fjärde dygnet. När kan jag förvänta mig förbättring?? Mina bröstsmärtor har dessvärre intensifierats och nytt halsont med lite feber uppträtt... Vet att en komplikation av Twar ibland varit hjärtmuskelinflammation... :( Någon här med erfarenhet?? Sticker vid djupandning. ÖNH som jag tidigare konsulterat lär väl inte veta nåt... Infektion eller akuten? Är så trött på detta nu.
Onners
1981 • Skåne
24 augusti 2012 kl 19:14
Gilla
Hej!

Har gått i över tre år med följande symptom:

Konstant halsont.
Känt som jag haft en förkylning som inte vill bryta ut.
Fått feberkänsla dagen efter styrketräning och blivit trött.
Har på senare tid ofta vaknat på morgonen med huvudvärk.

Har varit ett antal gånger hos läkare men då dem
inte hittat något på ett ”vanligt halsprov” har
deras slutsats varit att det går över av sig själv och
att vissa är extra mottagliga för förkylning.
Fick även för några månader sen halsmandlarna bortopererade
efter att ÖNH inte visste vad det kunde vara fel på mig och blev
därmed erbjuden operation. Detta har inte hjälpt alls.

Efter att jag nu själv misstänkt att jag lider av TWAR bad jag
att bli testad för detta.
Provsvaret visade ett IgG värde på 131, detta tydde på att jag har
haft infektionen men att jag inte har den aktivt.

Ni som tagit blodprov och fått konstaterat att ni har TWAR,
vad låg ert IgG värde på?
Dana
1965 • Helsingborg
24 augusti 2012 kl 21:24
Gilla
jag vet inte vad värden låg på men jag fick samma svaret som du-att antikroparna på twar visar att jag haft den men just nu/då var den inte aktiv. vad skulle svaret betyda för dig, vad lgG värde låg på? jag menar vilken nyta har du av det om du vet värden?
Onners
1981 • Skåne
24 augusti 2012 kl 22:38
Gilla
Skulle bara vilja veta vad någon som har det aktivt ligger på för värde, för att jämföra helt enkelt.
Man
1972 • Malmö
7 september 2012 kl 11:49
Gilla
Fick diagnosen mycoplasma (trodde man)för 1.5 år sedan (efter 5 månaders hosta och tryck över bröstet) hostan försvann med kåvepenin men med kvarstående andningsproblem som kom och gick. Jag fick gå på 3st andningskontroller där läkarna inte visste om jag fått astma eller inte???
För fyra veckor sedan på semestern så fick jag andningsproblem, tryck över bröstet, hjärtslag som kändes som knivhugg, matt och yrsel. Åkte in 3ggr på sjukhus i Kroatien där de tog blodprov, ekg, ultraljud och lungröntgen utan resultat, kom hem till Sverige där jag åkte in på övervakning under ett dygn med samma prover som i Kroatien + arbetstest och vätska från ryggmärgen utan resultat. Enligt läkaren så var jag frisk som en nötkärna och det var bara att börja träna. Efter kort påtryckning från annat håll så togs det blodprov för TWAR och Borrelia....svaret kom för 5 dagar sedan och det visade sig att jag har både TWAR och Borrelia. Äter nu Doxyferm i 15 dagar 2 tabletter om dagen..så får vi se vart det leder.
(Är annars en man som aldrig klagar och har alltid varit i bra fysisk form)
Blir väldigt arg när jag läser om alla människor som blir behandlade som skit när de kommer till sjukhuset...ALLA ÄR INTE HYPOKONDRIKER som vissa läkare tror...stå på er.

Mvh Neno
Onners
1981 • Skåne
12 september 2012 kl 18:55
Gilla
Hur långt har du kommit på kuren Neno?

Själv är jag på fjärde dagen på min Doxyfermkur.
(Har inte märkt någon skillnad men det kan
man väl knappast förvänta sig på så kort tid).
Peter
1982 • Ystad
16 september 2012 kl 20:30
Gilla
Hej
Tror stt jsg hsr haft Twar mycket länge.
har lagt ned tusentals kronor på läkarbesök utan resultat.

Har bla blivit behandlad för Mycoplasma och var efter den bahandlingen symptomfri en tid, men fick tillbaks symptomen.

Har alla symptom , även döttrarna har samma problem.
Någon som har tips på kunnig eller förstående läkare i skåne.
Onners
1981 • Skåne
19 september 2012 kl 18:58
Gilla
Har du någonsin tagit TWAR-prov?
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.