Cykel Prylar 1165 inlägg 68823 visningar

Stilpolisen - frågor och svar! :)

1968 • Kristianstad
#1
28 maj 2012 - 21:53 (Redigerad 28 maj 2012 - 21:56)
Gilla
Jag tycker det är lite roligt med hur man "ska" se ut som cyklist, då i synnerhet landsvägscyklist. Gillar till stor del traditionen och gillar inte att se ut som en missplacerad julgran...
Har läst lite av "The Rules" på velominati.com men för en så här viktig fråga behövs det även något på svenska där man dessutom kan ställa frågor. :)
I detta forat har bla. Fritz skrivit bra råd hur vi ska se ut för att inte skämma ut oss på vägarna.
Vore bra att ha en "riktig egen tråd" för så här viktiga frågor dock tycker jag. :)

Vill gärna ha kvar på en fråga så här direkt.

Jag har "lösa knän" som komplement när det är kalla mornar och inte behov av långbyxor. Ska ovandelen på dessa vara under eller över kortbyxorna?

Tacksam för svar! :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Krister Danielsson
1964 • Karlstad
#61
3 juni 2012 kl 18:36
Gilla
"Armstark" = 7 TDF just strumpor påverkar nog sluttiden minimalt.
1963 • Trollhättan
#62
3 juni 2012 kl 19:25
Gilla
Med rätt sockar hade han lätt haft 8 TdF, lätt. Så stor är skillnaden. Utan tvekan.;-)))
1963 • Trollhättan
#63
3 juni 2012 kl 19:28
Gilla
Även om det är stilmässigt rätt så tycker jag det ser skevt ut med cykelkeps under hjälmen.
Hans Pechan
1970 • Täby
#64
3 juni 2012 kl 20:39
Gilla
Glöm aldrig att aldrig någonsin sätta på dig en lagtröja om du inte tillhör laget. Så, aldrig på med en likadan tröja som Gustav Larsson har, trots att han kör med sin Crescent eller vad det nu är.

Jonas Svanström
1971 • Eskilstuna
#65
4 juni 2012 kl 13:36
Gilla
Jag har inte förstått vitsen att köpa en tröja med massa loggor på! (som inte sponsrar en) för sjukt dyra pengar! dessa borde dom kasta efter en ifall dom vill synas! Är det för att man skall se ut som en wanabe ???
Jens Wirf
1984 • Uppsala
#66
4 juni 2012 kl 16:08
Gilla
Innan jag hittade den varma famnen som är "The Rules", råkade jag (i god tro) inhandla en 2011 Team Sky Jersey (därför att den är sjukt snygg). Efter att ha bekantat mig med reglerna känner jag mig otroligt töntig.

Regel #17 säger att det är "tveksamt" att ha en team-tröja om man inte är med i teamet. Vilka undantag tillåter denna formulering? Hemmavid och utom synhåll?

PS. Vilket är värst för VR? Minimal sadel+styrväska eller "humpback" med löljigt mycket grejer på ryggen?
Leif Åström
1954 • Lund
#67
4 juni 2012 kl 16:13
Gilla
När det gäller grejer i fickorna på ryggen så gäller släppa styret testet dvs om du inte får bakvikt och faller baklänges när du släpper styret med båda händerna så ok!
1968 • Tolfta
#68
4 juni 2012 kl 16:18
Gilla
@Jalle, Jonas och Jens: Jag tycker faktiskt ni har fel där, då försäljningen av teamkläder gynnar sporten och det är ett sätt för oss fans att "identifiera" oss med det lag som "vi håller på" Titta bara på fotbollen, har för mig att Madrid hade tjänat tilbaka alla pengar på affären av Beckham efter en vecka tack vara matchtröjorna. Jag har ett gäng ställ med kläder (alla olika Bianchi) och det är för mig ett sätt att visa vad jag gillar + att jag uppskattar kläderna då jag anser de är snygg, istället för att köpa enfärgade tröjor där designern verkat har somnat.

Så i min bok så tycker jag verkligen de som köpt teamkläder skall fortsätta använda dem, inte på något sätt fel att göra det dock skall man inte blanda utan vara konsekvent från topp till tå.

Jag har iofs inte problemet med kläderna från Androni Giocattoli-Venezuela då jag två år i rad (bl.a.) fått kläder av laget för tack för arbetet jag lägger ner åt dem. Och en av de roligaste stunderna när jag besökte dem i Danmark på Giro:t var när Teamchefen sa till representaterna från Bianchi "Fritz is our 22:nd rider" :-D

Så jag är väl i ingemansland där....

Dock är det bara min åsikt, Jens du kan lugnt fortsätta använda Team Sky:s tröja, om du är intresserad så kan du få köpa en teamflaska från dem av mig också =)

Mvh
Fritz
Björn
1962 • Det kuperade landskapet
#69
4 juni 2012 kl 18:17
Gilla
Jag har en fråga till Stilpolisen huruvida det är ett etikettsbrott att följa girot eller touren sittande på trainern?
Leif Åström
1954 • Lund
#70
4 juni 2012 kl 18:46
Gilla
Stilpolisen säger: Då är teamtröja helt rätt!
1968 • Tolfta
#71
4 juni 2012 kl 19:18
Gilla
Björn: aboslut, men din rspektive måste samtidigt springa (på stället) bredvid och skrika uppmuntrande ramsor och putta på dig om du simulerar en backintervall :-D

//Fritz
Pebben
1966 • Karlstad
#72
4 juni 2012 kl 19:19
Gilla
"Jag har en fråga till Stilpolisen huruvida det är ett etikettsbrott att följa girot eller touren sittande på trainern?"

Va? Menar du att det finns dom som inte gör så. Nä fy FN.
Hans Pechan
1970 • Täby
#73
4 juni 2012 kl 20:29
Gilla
Aha Fritz, du menar alltså att du kan/får tolka reglerna efter eget huvud? Därmed är det ok att köra med mtb-kruka på landsvägspjäsen oxå då?
Jens Wirf
1984 • Uppsala
#74
5 juni 2012 kl 11:06
Gilla
@Fritz Om den flaskan matchar min svart/blåa tröja så är den tagen! Särskilt om du rullar varvet förbi Uppsala nån gång :)
1968 • Tolfta
#75
5 juni 2012 kl 11:09
Gilla
Den är svart med blå detaljer, helt ny och aldrig använd :)
Raderad Medlem
1964 • Raderad Medlem
#76
6 juni 2012 kl 00:26
Gilla
@Fritz: Jag håller med dig. Jag tränar alltid i teamkläder. Jag känner mig starkare då och älskar att vara en wannabe. ;-)
1968 • Tolfta
#77
6 juni 2012 kl 09:49
Gilla
@Jalle: njae, det tycker jag inte, dock är ju stil vad varje person tycker det är, fast JAG tycker det är Ok med teamkläder (varför säljs de annars) och just den "regeln" tror jag faktiskt "skitnödiga" raphawannabee:s har skrivit dit, sådana som hänger på hojjen i närheten av Svampen i stan (Stureplan) istället för att använda den =D
Alla har ju "sin" stil, ungefär som 80-talets alla subculturer (var själv synthare ut i fingerspetsarna), Vissa vill vara retro, vissa kör bara singelspeed med allt vad det innebär, vissa är motionärer och inte bryr sig, medans andra har cykel som livsstil (får ju inte hålla på med många andra sporter tyvärr) ... sedan att det finns några "no no" och "bryter" man mot dem får man gliringar titt som tätt av träningspolaren, precis som jag slänger gärna käft med dem när jag får tillfälle, lite därför dessa "regler" finns, blir ju lite roligare när man möts, men man skickar ju alltid gliringen med glimten i ögat.
Som en så påpassligt påpekade för några inlägg sedan =)

Enligt min stilbok så är de största "hell no" följande:
Svarta strumpor
75/100cl flaskor/camelback på hojjen/ryggen
Kläderna skall matchas (behöver nödvändigtvis inte matcha hojjen också) Dock har man INTE Bianchi kläder om man sitter på en Trek (gudarn förbjuder).
Benvärmare ... då har man alltid armvärmare också
Armvärmare, då kan man åka barbent
Hjälm med skärm... skaffa dig en MTB och ge dig ut i skogen
keps under hjälmen, i så fall en cykelkeps inget annat (toppluva går bra om det är kallt) Inga baseballkepsar etc.!
MTB skor, ja de säger ju vad det är, inte på en Racer...
Och nu till de sista och det mest känsligaste bland många. Man rakar "Hela vägen" upp, hur snyggt är det om man har håriga "mammelucker" pp sig (naturligt) och de (håren) sticker sticker ut genom trikoterna, eller som en kvinnligt cyklist jag säger sa: Låg på rulle på en kille som INTE hade rakat hela vägen upp, mörkhårig, vita brallor och tät hårväxt ... det var inte snyggt genom brallorna! :-D
Vissa märken på marknaden blir ju tyvärr "see through" när man drar på sig dem (ingen nämnd ingen klämd). Kan vara en idé och kolla det innan man ger sig ut på vägarna.. eller är det därför alla killar trängs bakom tjejerna när de är ute och tränar..
Ett tips för att undvika detta, kolla att tyget som täcker området från där låren slutar och ett par dm uppåt verkligen är tyg färgat i den färgen som avser och INTE lasermålat... kollas lättast om man drar ut tyget, skall det vara svart och blir lite gråaktigt, då är det lasermålat... och genom detta "ses through" :-D

jag har säkert glömt några punkter som är "hell no" men det kommer säkert fram mera senare.

Mvh
Fritz
1971 • Ödeshög
#78
6 juni 2012 kl 15:38
Gilla
Mycket bryderier kring det här med att raka benen...men jag skulle vilja dra detta lite längre.
Läste någonstans att man bör raka arselet innan VR, inte skönt om det börjar tova ihop sig efter Jönköping.
Nu syns ju inte detta och kanske således inte är något "stil" -relaterat egentligen, men tycker ändå att frågan är viktig.

Alltså, bör man raka arselet?
Hans Pechan
1970 • Täby
#79
6 juni 2012 kl 18:08
Gilla
Personligen tycker jag att julgransliknande cyklister uppklädda i teamkläder ser enbart töntiga ut. Ok om ett attribut - en tröja mot svart byxa, flaska el likn. - men hela kitet går fetbort. Rätt och slätt löjligt.

Jag anser dock att det är helt ok att köra med cykelkläder där "fel" märke finns visavi cykeln under dig. Kör själv med kläder från favoritcykelbutiken i Kalifornien som pushar för Trek trots att jag kör Specialized och Lapierre. Det är en grymt snygg dräkt från butiken som överväger nackdelarna. Rakar f ö inget annat än hakan och kulorna.

Häpp
1968 • Tolfta
#80
6 juni 2012 kl 19:47
Gilla
@Jalle: vi kan ju i all fall erkänna att vi är överens om att vi har olika åsikter om vilka kläder som passar vid rätt tillfälle. Du tycker det ser löjligt ut, visst tyck du det, men att hojja med "trekkläder" när man sitter på en Lapierre alt Spec. .. nåja, vad jag tycker om detta har du förstår du redan .. hrm. :-D

Förstår inte att USA har sådan inverkan på vissa cyklister när de främsta cykelländerna är Italien och Frankrike (traditioner och utveckling etc) Hackade på tidningen Kadens som envisas med att göra "resereportage" och "butikspresentationer" från "over there".. jag åker ju tio gånger hellre ner till Frankrike alt Italien och hojjar där, med asfalt under däcken där åkare som Coppi, Bartali, Cippolini, Bellotti, Sella, Serpa etc kämpat i tävlingar...

men återigen det är min åsikt.

Mvh
Fritz
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.