Löpning Kost & Näring 28 inlägg 7836 visningar

Runes energikakor.

Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#1
10 februari 2012 - 17:14
Gilla
Provade att göra Runes energikakor idag.
Kan verkligen rekommendera det!!!!
< < < 1 2 > > >
Magnus Bodin
1967 • Lund
#21
29 mars 2012 kl 14:06
Gilla
Även om man är bra som bagara kräver Rune-kakorna en helt annan approach, skall sägas. Det är mycket mer en godistillverkning än en kak-tillverkning, tycker jag.
1977 • Eskilstuna
#22
29 mars 2012 kl 14:18
Gilla
Hur länge kokar ni knäcken?
Så länge att den, som ren knäck, hade varit stenhård i:
1 - stekande sol
2 - rumstemperatur
3 - kylen
4 - inte stenhård alls förutom i frysen

Förutsätter ju att man brukar göra knäck för att veta, men alternativ 2 innebär att man kokar 3+3+3dl i iaf en timme skulle jag säga.
En annan referens (till alt 2) är att den hinner stelna innan man hinner "hälla" upp allt i knäckformar och man får värma på lite emellanåt (om man nu gör ren knäck alltså)
Magnus Bodin
1967 • Lund
#23
29 mars 2012 kl 15:03
Gilla
Kulprovet. Kulan skall inte bli för hård, tycker jag.
Per K
1974 • Västerås
#24
29 mars 2012 kl 15:11
Gilla
Erfarenhet: Hade Runes kakor i midjeväskan under ett Vasalopp. I kylan blev de stenhårda till oätlighet. Å andra sidan tinade de ganska snart upp i bilen hem och blev utmärkta som färdkost.
1977 • Eskilstuna
#25
29 mars 2012 kl 15:22
Gilla
Jag gav alternativen för att få en bättre referens än kulprovet. ;-)
Kulprovet beror ju på hur kallt vatten man har och hur hård kulan är.
Allra helst, hur varm är knäcken när ni tar av den från spisen?

Jag förstår att den inte behöver vara lika hård som vanlig knäck eftersom man har i en massa havregryn + ev annat, men en lite bättre referens än "kulprovet" hade jag hoppats på.
Ulf Mårtensson
1958 • Borås
#26
29 mars 2012 kl 17:49
Gilla
Tills den med en kalibrerad termometer passerat 120 C. Inget annat funkar... (för mig)
1976 • Kristianstad
#27
29 mars 2012 kl 18:43
Gilla
Här är lite olika sorters kakor.http://www.ckmaster.com/Files/file/energikakor.pdf
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#28
30 mars 2012 kl 06:57
Gilla
Ja. Det är dax att göra nya nu!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.