Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 5363 visningar

Hälsena: Naprapat eller annan hjälp i Stockholm?

Helena
1979 • Stockholm
#1
20 februari 2012 - 18:53
Gilla
Hej
Har problem med en hälsena som från och till strulat i snart 15 år :-( Jag verkar liksom aldrig riktigt göra det rätt och få till en långsiktig lösning. Har köpt skor och inlägg av ortoped och gjort excentriska tåhävningar och försökt att komma igång igen väldigt långsamt men inget verkar funka. Är redo att söka hjälp, Har för länge sen varit på VC men fick då tipset att äta ipren och värma upp mer. Tänkte mig nu en naprapat, idrottsläkare eller sjukgymnast. Någon som har tips på något bra ställe i Stockholmsområdet? Läste om stötvågsbehandlning också. Lät intressant. Någon för eller emot?
Sten Dageman
1966 • sandviken
#2
20 februari 2012 kl 19:34
Gilla
hej
Jag har haft samma problem under lång tid. Jag var till sjukgymnsat och han konstaterade att jag överpronerade och det var orsaken till mina problem. Jag var lite tveksam till detta men han gjorde en Balkefors sula till mig och sade att den djupa hälkoppen stabiliserade mitt hälben och mekaniken blev då rätt. Jag blev helt bra efter 2 veckor, har inte känt något alls av mitt problem sedan han lade i denna sula.
Sten
Helena
1979 • Stockholm
#3
20 februari 2012 kl 19:47
Gilla
Hej Sten.
Tack för tipset. Jag är också pronerare. Själv har jag sulor från Ortolab som jag provat ut hos Gå och löpkliniken. Men det kan säkert vara skillnad i hur bra olika sulor är. Kanske värt att kolla upp. Vet du om det är något särskilt i din sula som är extra bra för just hälsenan?
Mvh
Helena
Sten Dageman
1966 • sandviken
#4
21 februari 2012 kl 07:28
Gilla
Hej Vad sjukgymnasten sade till mig, så måste det vara en stabil o djup häldel på inlägget. Tydligen är det där som pronationen sker.Balkefors är stabil, men det är inga problem att springa med den.
Hoppas att du kommer igång snart.
Sten
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#5
21 februari 2012 kl 09:22
Gilla
Stötvåg är magiskt!!!
Har provat det vid ett par tillfällen med mycket , mycket gott resultat.
Hör med Jonas på Kroppscompagniet vid Odenplan.
Han är duktig och gammal idrottare själv så han är väl insatt i en löpares vardag.
Helena
1979 • Stockholm
#6
21 februari 2012 kl 21:51
Gilla
Magiskt låter finfint :-) och just Jonas på Kroppskompaniet har jag fått ytterligare ett tips om. Verkar vara ett hett spår. Tack så jättemycket för hjälpen.

Oldboy
1952 • Danderyd
#7
21 februari 2012 kl 22:24
Gilla
Även om du skulle bli hjälpt av stötvågsbehandling eller en bra sula, hoppas det, glöm inte att grunden för att förbli frisk är att alla delar är tillräckligt starka. Alltså fortsätt med excentriska tåhävningar och gärna lite korta barfotapass när marken blivit lite mindre avskräckande.
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#8
22 februari 2012 kl 09:28
Gilla
@Oldboy, det är något som man inte slipper undan om man går till Jonas. Han har nog klagat på alla muskler jag har i kroppen vid det här laget (eller brist på snarare) samt försett mig med massvis med bra träningsexempel för att korrigera. Tåhävningar är fantastiskt!
Nicklas Rudman
1980 • Täby
#9
26 februari 2012 kl 11:10
Gilla
Hej Helena,
det pågår en studie där jag är delaktig som kan vara intressant för dig. Den går ut på att en naprapat undersöker hälsenan kliniskt varpå undertecknad sjukgymnast undersöker senan med muskuloskeletal ultraljudsscanning. Studiens syfte är att undersöka samstämmigheten mellan klinisk bedömning och ultraljudsundersökning.
Muskuloskeletal ultraljudsundersökning är en vetenskapligt förankrad radiologisk undersökningsmetod. Den forskning som utkommit de senaste åren visar på att metoden nu, med tillgänglig teknik, är likvärdig med eller bättre än MR i många avseenden. Exempelvis är ultraljudsscanning mycket väl lämpat för undersökning av mjukdelsstrukturer som hälsenan.
Det kostar ingenting att medverka i studien. Undersökningarna sker i Täby. Om du är intresserad får du gärna maila mig på nicklasrudman@gmail.com.

Bästa hälsningar

Nicklas Rudman
Leg Sjukgymnast inom Idrottsmedicin, examen inom muskuloskeletal ultraljudsundersökning
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.