Löpning Skador & Rehab 28 inlägg 9385 visningar

Vaderna spökar

Pär Claesson
1981 • Varberg
#1
12 februari 2012 - 20:35
Gilla
Hej! Jag har problem med mina vader som jag får kramp/bristning i efter några km löpning om jag kört rätt hårda pass innan. Sedan sitter detta kvar i vaderna i 2-3dagar.

Igår var jag ute på en 21km-runda och efter en 10km började jag känna av vaderna. Värst är egentligen inte när jag springer utan precis efter och dagarna efter. Jag ont bara jag går eller speciellt när jag går i nerför trappor.

Jag stretchar vaderna mycket men det verkar inte hjälpa. Tåhävningar vågar jag inte göra eftersom jag inte vill irritera vaderna än mer. Funderar på kompressionsstrumpor.

Vad tror ni det kan vara och hur blir man av med detta elände?
< < < 1 2 > > >
1970 • Järfälla
#21
16 februari 2012 kl 21:17
Gilla
Hej och tack Victoria (trots att jag väl kapar lite tråd... men ni verkar ju gilla't...). Ja, benhinneinflammation är det inte - det är definitivt den där Tibialisen. Och ja, jag har precis bytt skor, till Nike Air Pegasus, de är ju så vitt jag vet inte till för pronerare som jag tror jag är - så kanske är det helt enkelt så att jag omedvetet spänner foten/underbenet lite för mycket... Hmmm. Ska stretcha (ännu mer), ta massage och kanske unna mig ett par andra skor... Dessutom är det nog lite si och så med uppvärmning såhär på vintern - det känns oftast bättre på löpbandet även om det är tråkigare.
2006 • Alingsås
#22
16 februari 2012 kl 21:25
Gilla
Vaderna har spökat för mig också, känns som muskelbristningar.
Köpte Magnesium tabletter från apoteket, det funkar för mig.
Pär Claesson
1981 • Varberg
#23
16 februari 2012 kl 22:53
Gilla
Jag värmer inte heller upp tillräckligt Nina. Är ju så jäkla kallt så man vill börja röra sig fort direkt för att inte frysa sönder.
Andreas Nilsson
1980 • Stockholm
#24
16 februari 2012 kl 23:17
Gilla
En kompis till mig var hos en sjukgymnast för musarm eller liknande. Han menade på att negativa reps med tung vikt var effektivare som rehabövning än det vanliga att man står och pumpar som en galning med knappt någon vikt alls. Det hjälpte iaf min kompis med hans arm.

När jag hade krånglande vader för ett tag sen så försökte jag göra negativa reps ned för trappan på jobbet varje gång jag gick hem och det hjälpte faktiskt. Ta hjälp med andra foten för att stå på tå med ryggen ut mot trappan, sedan sänker du ner dig kontrollerat så djupt du kommer. Sen är det bara att repetera på nästa trappsteg.
Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#25
17 februari 2012 kl 06:08
Gilla
Hej!
Jag har haft jätte problem med muskelbristningar. Tröttnade på detta och gick iväg till en naprapat med inriktning mot idrott. Han gjorde massor med test. Det visade sig att jag var bla jätte svag i bäckenet och en del benmuskler samt stel i en fot led (Kompenserade foten med att jag vred knät) MAO många saker orsakade mina problem. Fått flera övningar som jag gör (ex sneda plankan, bäckenlyft, stå på ett ben och vrider överkroppen). Peppar peppar ta i trä inte haft en muskelbristning på över ett ½ år.
Pär Claesson
1981 • Varberg
#26
17 februari 2012 kl 07:01
Gilla
Sprang iaf igår kort men lite snabbare. Känns inte så farligt idag. Hur vet man om man fått muskelbristningar?
Conny Andersson
1962 • svanskog
#27
17 februari 2012 kl 07:47
Gilla
Hej !! Nu vet jag vad vadproblem är!! Jag har sprungit en del o tränat,tex ifjol sptang jag pass på 10-20 km 4 pass i veckan,Med några inslag av intervaller Då o då. Har aldrig haft ont i några vader Fast jag legat på tempon som 4,15 -4,30 tempo per km. Men i nov kom problemen ,Då började det att krampa redan i 4,40 tempo långt ner på baksidan av vad. Smärtan blev värre o värre Tills jag blev halt.6 dagar senare kunde jag springa som vanligt igen.Men efter 1,5 mån senare var det dax igen denna gång var lite högre upp i vaden.Det jag har undrat över är om jag springer för mycket asfalt som inte är värst kuperad.Och att det stressar vader för mycket
1970 • Järfälla
#28
17 februari 2012 kl 08:46
Gilla
Johan: Japp, halt som fan och moddigt! Som att springa i högar med florsocker. Det är nog därför det blir mer avslappnat (förutom att man vill dö en smula av tristess) på bandet. Ska köra lite längre idag för nu har jag i alla fall hittat min gamla Ipod med lite bra musik... Och idrottsmassagen är bokad, någon som har varit på Centralbadet (i Stohlm, alltså...)?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.