Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 5116 visningar

Medoc Marathon

1970 • Linköping
#1
23 december 2011 - 14:02
Gilla
Hej!
Har precis kollat på video från Medoc Marathon och blev lite sugen. Verkar väldigt avslappnat och kul. Spännande med kombinationen rödvin/löpning!!

Har någon sprungit loppet? Tycker deras hemsida är lite svår att navigera i. Får man medalj efter loppet? Minneströja? Hur funkar boende? Är anmälan krånglig? Hur åker man från Sverige till Medoc?

Tacksam för svar!!
/ Kalle
Marita
1960 • Storrödningsberg
#2
23 december 2011 kl 14:26
Gilla
Jag har inte sprungit loppet men varit sugen att göra det i flera år. Hört att det är väldigt trevligt, ett annorlunda marathon som inte går ut på att göra sin bästa tid :-) Och nu äntligen blir det av! Vi är 4 stycken som har anmält oss via Springtime Travel, dyrare men enklare än att boka själv. Ser verkligen fram emot det!
/Marita
kortben
1966 • GÖTEBORG
#3
23 december 2011 kl 17:58 Redigerad 23 december 2011 kl 18:57
Gilla
Jag sprang 2009 och kan verkligen rekommendera loppet - en av de mest spektakulära upplevelser jag varit med om! Loppet var som en enda stor karneval med alla utklädda deltagare och en fantastisk invigningsscen innan loppet startade. När nummerlappen hämtas får man ett funktionslinne och när man kommer i mål får blir det en flaska vin och en målgångspresent - när vi sprang var det en glaskaraff med inskription. Självklart kan man inte mer än smutta här och där på vinet under resans gång, men ett måste är att gå med på dagen-efter-promenaden ca 8 km då man passerar sådär en 4-5 vattenhål med riktigt goda viner som ska avsmakas. Då är det även försäljning. Efter promenaden kan man vara med på lunch för 4000 personer där man äter en trerätters och dricker obegränsat med vin!
Det var ganska lätt att anmäla sig, men man måste veta vilken dag de öppnar anmälan och ligga på samma dag, platserna försvinner på studs! Om man anmäler sig till nyhetsbrev så får man info om vilken dag som gäller, tror det är mitten av februari. För att få springa marathon i Frankrike måste man ha ett läkarintyg, jag tror man får hem eller kan skriva ut på nätet ett färdigt som bara ska fyllas i.
Vi åkte bil ner och bodde på camping en knapp mil utanför Pauillac, det finns camping och hotell i Pauillac men det måsta man också boka så snart man anmält sig. Jag tror att den närmaste flygplatsen ligger i Bordeaux och att det går att ta buss därifrån till Pauillac. Här kan du se lite bilder: http://www.pixbox.se/alb_show_id1125002_page0.html
Lycka till ni som ska springa, ni kommer att få jättekul!
Edit. stavfel
1969 • Hägersten
#4
13 januari 2012 kl 15:27
Gilla
Jag har för avsikt att springa loppet i september, men är verkligen orolig för att missa anmälningsdagen. Och på sajten hittar jag ingenstans att man kan anmäla sig till nyhetsbrev och därigenom få information om startdatum. Någon som vet?
Mellanben
2006 • VARBERG
#5
13 januari 2012 kl 16:06
Gilla
Kan bara hålla med kortben. Det roligaste lopp jag sprungit .... SÅ tveka inte utan SPRING det. Tycker dock att man ska ta det lugnt och utnyttja all tid man har och bara insupa allt kul :-) Kollade på hemsidan och de verkar ha tagit bort möjligheten att få mail om när de öppnar anmälan. De rekommenderar att man går in ofta i februari månad ... ! När jag skulle anmäla mig 2009 var platserna slut men då gick jag in på franska sidan i stället och där fanns platser kvar. Kan man inte franska kan behöva lite hjälp (som jag fick av kortben) för att få det hela rätt ifyllt då :-)) http://www.marathondumedoc.com/index.php?option=com_content&view=article&id=105&tmpl=index_en
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.