Löpning Övrigt 183 inlägg 6141 visningar

Hundbiten

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
31 augusti 2011 - 18:11
Gilla
Ska man verkligen behöva vara rädd och ändra sina Joggingrundor för att slippa att bli hundbiten,Gå in på Radio Kristianstad och hör reportaget efter att en kompis till mig blev hundbiten,och det var tredje gången som någon blev biten,och tredje gången som det polisanmälts
Och inget händer ???????
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 21:01
Gilla
Fyndigt värre Mr simhall
2 september 2011 kl 21:09
Detta inlägg har raderats
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 21:32
Gilla
Tänker du på min ålder eller? Skönt att övrigahar något annat att göra på fredagskvällarna än att hänga här. Själv pendlar jag mellan en inte helt inspirerande fotbollsmatch och datorn...
Ava
1958 • Lindome
2 september 2011 kl 21:37 Redigerad 2 september 2011 kl 21:57
Gilla
Jonas: Det står det faktiskt inte. Nästan, men inte riktigt.
edit: a propos Göteborgs Lokala Ordningsstadga §18 alltså.
2 september 2011 kl 22:03
Detta inlägg har raderats
Sven Andersson
1966 • Kista
2 september 2011 kl 22:18
Gilla
Det är (helt uppenbart) ett stort pedagogiskt problem att som Jesper tjata om den allmänna skrivelsen utan att ta upp den övriga delen. Därför att hundägare snöar in på detta och bryr sig inte om sin skyldighet att ta reda på och följa att på en väldigt stor del av de områden hundägarna de facto rör sig (t ex allmän plats, motionsspår) ÄR DET generellt koppeltvång enligt lokal ordningstadga. Det är vad många menar med att det är generellt koppeltvång - just där.

Det faktum ATT det är förbjudet i många motionsspår att ha hund lös(*) är väl ett tydligt bevis på att det upplev(t)s som ett problem!

*Inte för att slapptask-hundägarna verkar bry sig.

Jag tror inte riktigt att debatten lyckas framföra att problemet är de hundägare som visar uppenbar disrespekt för andra, genom misskötsel, genom att strunta i lagar, regler och förordningar, genom att bre ut sig med sin hund (i värsta fall sina hundar) på allmän plats/i motionsspår så att andra knappt kommer förbi. Ju bredare motionsspåret är, desto mer låter hundägaren hunden irra fram och tillbaka från sida till sida. Detta är realitet. Jag ser det i princip varje dag, flera gånger.

En hundägare är också en trafikant och ska följa bl a följande paragraf:

"En trafikant skall uppträda så att han eller hon inte i onödan hindrar eller stör annan trafik."
jesper svensson
1967 • staffanstorp
2 september 2011 kl 23:53 Redigerad 2 september 2011 kl 23:58
Gilla
#166

tänk att jag tycker precis tvärtom att det är ett uppenbart pedagoiskt problem att värja mig och mina hundar när de sitter fot... och folk ändå går igång på att det är koppeltvång.

och snacka om att generalisera "Därför att hundägare snöar in på detta och bryr sig inte om sin skyldighet att ta reda på och följa att på en väldigt stor del av de områden hundägarna de facto rör sig (t ex allmän plats, motionsspår) ÄR DET generellt koppeltvång enligt lokal ordningstadga. Det är vad många menar med att det är generellt koppeltvång - just där."

Ingenstans har jag på något sätt hävdat att man inte ska sköta sig som hundägare... däremot har jag försökt få ordning på fakta... och hävda att respekt är en 2 väg grej....

jag behöver inte som nån annan hundägare här beskriva hur duktig jag är på att kunna alla regler och hur SERIÖS jag är som hundägare. men jag har ordning på mina hundar förutom valpen då men det kommer men det är FAN I MIG INTE BARA HUND O HUNDÄGARE SOM SKA VISA HÄNSYN

Sven kör du för fort? går mot rött? allmänt slapptask?

du verkar ganska rabiat iallafall men jag förutsätter att du inte bryter mot någon enda paragraf och dessutom kan dem alla


jesper svensson
1967 • staffanstorp
3 september 2011 kl 00:15
Gilla
#122

Här sprider du myten igen... dessutom är detta en lokal stadga
Är inget generellt koppeltvång på allmän plats...
18 §

1 mom. Under vistelse utomhus på offentlig plats skall hund hållas under tillsyn. Därvid skall särskilt iakttas


att hunden förs kopplad på försäljningsplats medan torghandel pågår och på badplats samt under tiden fr o m den 1 april t o m den 30 september i park eller plantering,
att hunden inte förorenar allmän begravningsplats eller badplats,

att hunden inte skadar park eller plantering,

att föroreningar efter hunden på offentlig plats plockas upp

att hunden, där den inte hålls kopplad, är försedd med halsband som anger ägarens namn och adress eller telefonnummer samt

att hunden förs kopplad på offentliga platser invid och i anslutning till skolor, förskolor, fritidshem och allmänna lekplatser5.



I Slottsskogen skall hunden vara kopplad året om förutom på särskilt anvisade platser. På allmän begravningsplats skall hunden vara kopplad året om.
Hunden får inte vistas på lekplats eller för lek upplåten gräsmatta.

Utomhus skall tik under löptid hållas kopplad eller inom inhägnat område.

För badplatserna Askimsbadet, Härlandatjärnbadet, Lillebybadet samt Näsetbadet gäller att hund inte får vistas på badplatsen under tiden fr.o.m. den 1 maj t.o.m. den 15 september. Kartor utvisande badplatsområdenas exakta avgränsning finns tillgängliga på Göteborgs stadskansli.

2 mom. För iakttagande av föreskrifterna i 1 mom är hundens ägare eller den som mottagit hunden till underhåll eller nyttjande ansvarig.

3 mom. Vad i 1 mom stadgas gäller inte hund i polistjänst, ledarhund för synskadad person eller hund, för vilken polismyndigheten medgivit särskilt undantag.

4 mom. Hund som anträffas lös under omständigheter eller tid, som strider mot vad i denna paragraf stadgas, får omhändertas av polis och därest upplysning om ägaren eller innehavaren inte kan erhållas, avföras till hundstall. Har ägaren eller innehavaren inte inom sex dagar efter hundens upptagande återhämtat hunden och ersatt kostnaden för dess upptagande och vård, ankommer det på polismyndigheten att besluta hur man skall förfara med hunden.

Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
3 september 2011 kl 00:36 Redigerad 3 september 2011 kl 00:35
Gilla
Mr Anonym, du är min nya idol!







Man behöver väl inte påpeka att det är ironi?
För det är klart att det är den som blir biten av en hund som är problemet...
Bob Johansson
1968 • Hindås
3 september 2011 kl 08:31
Gilla
...;-)
Patrik Andersson
1971 • Söderhamn
3 september 2011 kl 09:29 Redigerad 3 september 2011 kl 09:28
Gilla
I e.m ska jag iaf. bita några hundar när jag är ute och joggar! Möjligen gör jag även utfall mot hundägaren bara för att se om denne har joggarfobi.
Jo
2000 • Göteborg
3 september 2011 kl 15:00
Gilla
Lisa Nilsson: Du skriver "Om du har en rädsla eller en fobi, var är ditt ansvar?" Så om din dotter (om du har någon?) är rädd för att gå hem ensam en kväll men gör det ändå - och blir våldtagen - så tycker du att ovan fråga är motiverad alltså??? När jag läser sådana paralleller blir jag mörkrädd....Jag trodde den här tråden ursprungligen handlade om när en hund faktiskt har gått till attack. Många är vi som ej har hundfobi men som blivit påhoppade ändå av en lössläppt hund. Det betyder inte att hundägare med sina hundar inte ska få vara i motionsspår. Det betyder inte att män inte ska få vistas i områden där kvinnor som är rädda för våldtäkt också vistas. Men INGEN ska behöva känna att det var mitt fel att jag blev biten för att jag råkade springa förbi en hund. Lika lite som det är mitt fel om jag blir våldtagen i spåret för att jag råkade sringa förbi en man.
Lotta Slätt
1977 • Floby
3 september 2011 kl 17:45
Gilla
Jag har ingen hundfobi! Det jag är rädd för är att bli biten när en hund springer bredvid mig och skäller och gör utfall. Anser inte att det är något jag behöver jobba med. Jag tror inte att kbt hjälper i detta fallet då jag ALDRIG kommer att uppskatta att bli biten. Där emot anser jag att hundägaren har en hel del fel och brister som h*n behöver jobba med!

1978 • Vinsta
3 september 2011 kl 19:07
Gilla
@Mr Anonym
Jag tycker också att det verkar onödigt att avliva en hund för att hämnas.
1976 • Lund
3 september 2011 kl 23:20
Gilla
->172 /Joanna M:
Du märkte kanske att jag skrev om en rädsla alternativt något som blivit en fobi? Jag pratade inte om skuldfråga eller lägga last på offrets rygg utan jag drog paralleller.
Det behöver inte ha något med faktiska händelser att göra utan är en känsla, en impuls. Alla har vi rädslor.
Därför min fråga om varför man inte försöker bearbeta detta?
Om man känner obehag inför hundar, varför inte ta itu med problemet?
Så gör vi ju med mycket annat såsom höjdrädsla, flygrädsla eller t.o.m social fobi: vi bearbetar den. Varenda gång jag springer med min hund på kvällarna så motar jag mina rädslor i grind.

I detta fallet verkar istället allt ligga på hundägaren att undvika hundfobiker såväl som att motionera sin hund samt låta den visa naturlig glädje. Många pratar om utfall men det låter inte som alla har förstått en hunds beteende och att en hund som hoppar, gläfser eller skäller inte behöver vara aggressiv.
Jo
2000 • Göteborg
4 september 2011 kl 09:32
Gilla
Lisa: Vad folk väljer/ att vilja bearbeta av saker i sitt liv som orsakat dem fobier och rädslor är väl ändå upp till var och att själv avgöra. Den här tråden startades för att någons kompis verkligen blivit hundbiten. De med fobier ,och även de som inte har det, förstår nog mycket väl att en hund kan hoppa, gläfsa och skälla utan att vara aggressiv. En hunds naturliga glädje är det väl ingen här som inte tyckt att en hund ska få ha? Det har ju inget med en attack och att bita en människa att göra. Och nu handlar det här om en faktisk attack. Det flesta jag vet som har höjdrädsla undviker undviker höjder om de kan och de som är rädda för att flyga väljer inte alls nödvändigtvis att jobba med det utan stannar i Sverige. Visst, har du social fobi så kanske fler jobbar med det, men de allra flesta av dem är oerhört isolerade. I mina öron förringar du vad verklig fobi är.

Att dra parallell till våldäktsoffer, misshandel förstår jag överhuvudtaget inte. Om jag skulle blivit misshandlad och nu väljer att inte bearbeta det så finns det ingen ursäkt till en ny misshandlare att faktiskt ge sig på mig pga av att han känner att hon är liten och rädd, henne kan vi slå. När en hund, vars ägare inte har koll, går till en verklig attack och biter, så har med andra ord offrets val av att bearbeta ev fobier ell ej ingen betydelse. Även en med hundfobi ska få vara i ett motionsspår anser jag. Hundägaren ska ha koll på sin hund helt enkelt.
jesper svensson
1967 • staffanstorp
4 september 2011 kl 09:43
Gilla
Joanna

Du har en poäng men diskusionen handlade inte längre om den faktiska attacken utan om en massa annat. dock med hund anknytning.
Jo
2000 • Göteborg
4 september 2011 kl 09:47
Gilla
Jesper: Det förändrar ju knappast mitt svar/respons på just Lisas inlägg eller hur?
1966 • Holmsund
4 september 2011 kl 10:08
Gilla
Är det inte dax att Bita av tråden nu
Jo
2000 • Göteborg
4 september 2011 kl 10:16
Gilla
:-) Hej då!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.