Löpning Övrigt 183 inlägg 6142 visningar

Hundbiten

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
31 augusti 2011 - 18:11
Gilla
Ska man verkligen behöva vara rädd och ändra sina Joggingrundor för att slippa att bli hundbiten,Gå in på Radio Kristianstad och hör reportaget efter att en kompis till mig blev hundbiten,och det var tredje gången som någon blev biten,och tredje gången som det polisanmälts
Och inget händer ???????
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1978 • Vinsta
1 september 2011 kl 23:12
Gilla
Tack Bob.
Mr Anonym
1925 • dsf
1 september 2011 kl 23:15
Gilla
Hur många av er som är hundrädda jobbar förresten aktivt med er "fobi". Er inställning verkar överlag vara att det är hundar och hundägare som ska ändra på sig, men vad kräver ni av er själva? Där finns säkert några men jag tror inte att det är majoriteten bland hundrädda som försöker göra något åt er hundrädsla.

Hade det varit vilken annan fobi som helst, typ torgskräck eller något annat, så hade det låtit annorlunda. Då är det hos den med fobier som problemet ligger och den som på det ena eller andra sättet måste ta itu med problemet.
1978 • Vinsta
1 september 2011 kl 23:22
Gilla
Att tycka det är obehagligt med hundar som bits förutsätter inte någon särskild hundrädsla eller fobi.
Mr Anonym
1925 • dsf
1 september 2011 kl 23:23 Redigerad 1 september 2011 kl 23:23
Gilla
@ johan Larsson, inlägg #99
"De flesta seriösa hundägare tar verkligen hundens parti, du tar idiotiska hundägares parti snarare,"

Ännu ett personangrepp, det har blivit några stycken nu, men vi människor står ju över allt annat (not).

Det enda jag egentligen skrivit med konkreta implikationer för vad man ska göra mot hundar som biter, är ju att man inte ska avliva dem automatiskt oavsett vad. Jag har inte skrivit att avlivning aldrig kan vara en lösning, eller att munkorg inte kan vara en lösning (bara att ofarliga hundar inte ska påtvingas dem).

Om detta nu är idiotiskt, så får det stå för dig. I min värld är det långt mer omoraliskt och idiotiskt att avliva alla hundar som biter oavsett hur illa det var, eller vilken situation de bet i och vidare att sätta munkorg på alla hundar, bara för att det finns ett fåtal som är farliga och att vissa hundrädda mår bättre av det.
Bob Johansson
1968 • Hindås
1 september 2011 kl 23:42
Gilla
Finns det terapi för de som har sånt agg mot de som har hundfobi?
Är det bara en part som har rätt?
Frågorna blir för mig fler å fler. Inga lösningar eller kompromisser.
Björn Lindsten
1966 • Linköping
1 september 2011 kl 23:51 Redigerad 1 september 2011 kl 23:52
Gilla
Först: Jag tycker i grunden om hundar och har själv haft hund. Men...
Att vara vaksam och kanske också känna oro när man möter en hund är inte ett utslag av fobi utan en helt naturlig reaktion. Hunden är ett köttätande rovdjur, och dessutom det enda sådant som i stort antal lever mitt ibland människor. En hund kan definitivt vara direkt farlig för ett barn och kan åsamka vuxna människor skador. De flesta hundar är inte farliga, men jag som möter en kan ju inte veta om just den hunden jag möter är farlig eller inte. Därför tycker jag det är en självklarhet att det är hundägarens ansvar att i tätbefolkade områden och rekreationsområden bete sig på ett sådant sätt att "hundrädda" inte behöver gå omvägar eller vara oroliga. I djurens domän, dvs. i naturen, är däremot läget ett annat.
Jag tillhör inte den kategori som någon kallade "hundrädda", men jag har definitivt ändrat perspektiv sedan jag fick barn. Jag tar inte och accepterar inte risken, även om den är ytterst liten, att mitt barn skulle skadas för livet av en hund, och är därför alltid på min vakt när vi möter en okänd hund. Jag har sett alltför många oansvariga hundägare som inte har koll.
Mikael
1986 • Borås
1 september 2011 kl 23:55
Gilla
Mr anonym.

Om du möter en jägare i skogen och han siktar på dig med geväret. Blir du rädd även om jägaren lugnt hävdar att geväret inte är laddat? Och är det då du som ska jobba på din rädsla?
1974 • Rönninge
2 september 2011 kl 02:04
Gilla
Mr Anonym

Jag hatar att möta okopplade hundar i spåret eller vägen när jag springer. Jag är rädd för att bli biten IGEN.

Jag känner många hundar... är inte rädd för dom, jag lär gärna känna hundar om jag känner till ägarna. Men jag har ingen som helst anledning att ta hänsyn till folk som har valt att skaffa hund men inte koppla dom när jag rör mig fritt i samhället. Jag känner inte dom, jag känner inte deras hund.

Osäkerheten är därför befogad och ingen fobi. Jag bör inte jobba bort att någonting utan istället vara på min vakt och hålla avstånd så fort jag ska springa förbi en hund.

Hundägare skaffar hund, hundägarna ska ta ansvar för hundarna, efter att man valt att skaffa hund så är allt med att äga en hund ens eget ansvar och problem och det ska inte belasta, skada, skrämma eller behöva bekymra någon som inte har med hunden att göra.

Har man problem med att se det ansvaret så är man enligt min mening en dålig hundägare, inte för hunden kanske utan för sin omgivning och speciellt för ansvarstagande hundägare som också får ta onödig skit för det man ställer till med?
Anders E
1968 • Sollentuna
2 september 2011 kl 07:49
Gilla
Mr Anonym,

jodå, jag har läst samtliga dina inlägg och den som gör detta kan inte undgå att lägga märke till att du svajar betänkligt i ditt resonemang.

Du har stuckit ut hakan ett par gånger bara för att lite senare ta tillbaka det du skrivit. Först ett raljerande kring "stackars lilla jag, hundbiten" vilket du lite senare tog tillbaka, sen till att hävda, för att sedan ta tillbaka, att hundens existens står på spel om den förses med munkorg då den springer fritt. I själva verket menade du att hunden känner obehag, vilket säkert kan stämma.

1974 • Rönninge
2 september 2011 kl 09:04 Redigerad 2 september 2011 kl 09:03
Gilla
..
Ann-Louis Edén
1963 • Gislaved
2 september 2011 kl 09:13
Gilla
Orkar inte ens diskutera med någon inte är " karl" nog att skriva ut sitt namn
Micke Larsson
1971 • Norge
2 september 2011 kl 09:29
Gilla
Ann-Louis: Nej, jag nämnde ju möjligheten tidigare att vi hade att göra med ett internettroll och hans senaste3-4 inlägg är bevis nog för mig. INGEN människa kan ha så liten självkännedom att i samma inlägg skriva att han inte tycker att problemet ligger hos joggarna och sedan ifrågasätta om "de hundrädda" jobbat med "sin hundfobi".

Men jag ska skriva ett sista inlägg till det anonyma trollet. Läs noga nu, ta vid behov hjälp av någon vuxen läskunnig:

Jag har ingen fobi och är inte hundrädd, men när hundar upprepade gånger biter människor tycker jag att samhället (som i alla fall utanför din ort "Dsf" styrs av människor, inte hundar) bör se till att hunden oskadliggörs på lämpligt sätt.

Du behöver inte svara för själv kommer jag fortsättningsvis hålla till i trådarna där riktiga människor med riktiga namn tänker på riktigt.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
2 september 2011 kl 09:54
Gilla
Mr Anonym argumenterar skrämmande likt i sina inlägg som en viss Mr K-G gjorde tills han blev avstängd från forumet...
1966 • Holmsund
2 september 2011 kl 10:48
Gilla
Mr Anonym är ju bara en gammal gubbe?
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 14:01 Redigerad 2 september 2011 kl 14:00
Gilla
Nej Nej,

Självfallet ligger hela problemet hos hundägarna och hundarna, och inte minsta ansvar ligger på den andra parten (IRONI). För om ni tycker mitt resonemang är svartvitt, så måste ni förstå att att er argumentation är minst lika svartvit den.

Och Anders E: att förtydliga vad man menar för att det eventuellt inte är uttryckt optimalt första gången är inte att svaja i sin argumentation. Det belyser bara problemet med att kommunicera via nätet på sådana här forum. Att sedan ta tillbaka något man sagt eller skrivit är för signalerar för mig snarare en ödmjukhet och flexibilitet att kunna medge att man delvis haft fel (vilket inte innebär att man har haft fel i allt annat). Ödmjukhet är förövrigt inte ett adjektiv som speglar stämningen i denna tråd just nu. Bara för att jag uttrycker en icke konventionell åsikt verkar ni tycka att jag ska tryckas ned och tystas genom att inleda kollektiv mobb men jojo, människan är ju en så högt stående varelse (som dock inte står över sådant skitspel).

För övrigt så har jag inte börjat föromlämpa folk med diverse tilltal som "troll" "idiotisk" "har inte alla hundar i kenneln och liknande"och "gammal gubbe" det är det ni som har, så jag undrar vilka det är som bör bli avstängda? (apropå inlägg #113)

Skulle jag bli avstängd så är det enbart för att jag uttrycker åsikter som andra uppenbarligen har svårt att höra, och uppenbarligen valde jag att vara anonym eftersom jag misstänkte att detta skulle vara känsligt. Men är det inte tragiskt att jag känner att jag måste vara anonym?

Jag upprepar: högt i tak är det inte!

och svar till Micke Larsson, inlägg #68 "Kan du fatta att det ser ut som att du negligerar problemet med psyksjuka hundar och inkompetenta ägare och föser över problemet på de som inte har hund (alltså de du med din retorik titulerar "hundrädda")?"

Motfråga: Kan du fatta att det blir personligt mot oss som har hundar som sina familjemedlemmar när folk kors och tvärs diskuterar "villkorslös" avlivning och inte nyanserar det genom att t.ex. säga "frågan om avlivning måste bero på den enskilda situationen. Avlivning är enbart en sista utväg."
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 14:20
Gilla
@Mikael Bogrens inlägg #107.

Du kan inte likställa en hund med ett gevär!
Johan Larsson
1972 • Halmstad
2 september 2011 kl 14:23
Gilla
Mr Anonym: Du tror inte att någon av alla dem som blivit hundbitna när de är ute och springer blir förolämpade av "stackars lilla jag, hundbiten"?

Det var den kommentaren och att du inte vågar stå för dina åsikter som gör att jag inte skäms det minsta för att förolämpa dig.
1968 • Helsingborg
2 september 2011 kl 14:31
Gilla
Förbjud lösgående hundar och hundar i latemanskoppel. Så slipper vi problemet.
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 14:32 Redigerad 2 september 2011 kl 14:40
Gilla
Och ni alla som tycker att er rädsla är befogad när ni möter en hund som ni inte känner. (ni som har svarat att ni inte är hundrädda behöver uppenbarligen inte svara på dettta inlägg)

Är ni på samma sätt rädda för människor som ni inte känner? Utan att ha statistik på det tror jag mig ändå veta att mord, misshandel och våldtäkter människor emellan är långt mycker mer förekommande än hundattacker av olika slag. (om någon har statistik som motsäger detta får ni gärna redovisa den)

Människor skadar människor i mycket större utsträckning än vad hundar skadar människor. Kan ni som verkligen är hundrädda se att samtidigt som det är ägarens ansvar att ha koll på sin hund, att ni också utgör en del av problemet just genom er rädsla ? Är ni i förväg rädda känner hunden av det och blir själv rädd. Så för de som verkligen har fobi är en del av lösningen att jobba bort sin rädsla (vilket tydligen är en förbjuden åsikt).
Mr Anonym
1925 • dsf
2 september 2011 kl 14:36
Gilla
Johan Larsson, inlägg 117.

Den frasen tog jag tillbaka, och jag kan även passa på att visa mig ännu ödmjukare och härmed be om ursäkt för det. Det var dumt sagt i ett känslosamt ögonblick, men diskvalificerar det mig från att utrycka min åsikt i frågan i övrigt?

Någon ursäkt förväntar jag mig dock knappast från er!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.