Löpning Träning 5 inlägg 24042 visningar

Hästliniment - hur används det?

1982 • Mölndal
#1
31 augusti 2011 - 17:27
Gilla
Hej

Jag började springa i somras och har kört på ganska hårt, det är ju så kul. Men tyvärr fick jag problem med benen för ungefär en månad sedan, både benhinnor, i muskler ovanför fotled och insida vad. Har nu haft uppehåll ganska länge och har bara sprungit lite då och då, men känner inte att jag blir helt bra.

Jag har hört att hästliniment ska vara alla tiders för spända och ömmande muskler och undrar nu hur tanken är att man ska använda det. Någon som har tips? Kan man tex lägga på innan sänggång, flera gånger om dan även då man inte springer eller är det bara en stund innan träning? (Linimnetet jag köpt heter "Liniment Blue" från Eclipse biofarmab, luktar ljuvligt).
Tacksam för tips!
1966 • Karlstad
#2
31 augusti 2011 kl 17:54
Gilla
Du använder det som ett vanligt liniment, smörj när du vill. Om det är gamla hederliga Blue Lotion så blir det först en kylande känsla och sen värmande.
Hästliniment är inte så annorlunda från våra, möjligen aningen svagare då hästarna har ganska känslig hud.
Skillnaden är väl att det är ett helt annat literpris mot om man ska köpa en tub med 100 ml :-)

Personligen är jag lite tveksam till liniment eftersom det oftast är en luring. Vi upplever värme i huden, men mätbarheten hur djupt det går är försumbart. En viss aktivitet uppstår ju eftersom vi fejkar en lindrig sveda. Då är nog själva masserandet av linimentet mer stimulerande. Men allt som känns bra är bra.
Graeme
1982 • Sundsvall
#3
31 augusti 2011 kl 18:19
Gilla
Hi sandra, flick me an message as I am happy to explain different liniments to you and the benefits etc... I started importing www.qoleum.com into sweden recently..
Magnus
Stockholm
#4
31 augusti 2011 kl 18:27
Gilla
Också tveksam till liniment. Att trappa upp träningen med måtta och ge kroppen tillräckligt med vila mellan passen däremot, det funkar.
1966 • Holmsund
#5
31 augusti 2011 kl 18:40
Gilla
Oops det är kyl liniment som man använder direkt efter skada sen värmande för att öka cirkulation vid rehab okej
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.