Löpning Kom igång 7 inlägg 119 visningar

Dags att summera Januari.

Jonas Larsson
1984 • Floda
#1
31 januari 2008 - 23:22
Gilla
Ja, då var årets första månad avklarad, även den första månaden på Jogg.se och med seriös träningsdagbok. Tänkte summera min månad här, kul om fler gör det så att man kan se hur andra tänker med träningen.
Kommentarer är välkommna :-)

Är en såndär kille som tränar lite hipp som happ och har dalar o toppar. Tänkte ta tag i det nu och få lite struktur på det hela.
Under hösten har jag bara tränat Aikido (medelintensiv kampsport ) 2-3 dagar i veckan och kanske inte levt helt nyttigt. Detta gjorde att jag började känna mig slapp o seg och fick sämre kondis. (Var uppe o nosade på 100kg-strecket också... alltid en bra väckarklocka!)

Tanken med träningen har varit att köra sex dagar i veckan. Två dagar är det Aikido, varierar sedan med ungefär lika delar löpning, gym och simning.
Totalt blev det 23 träningspass på 31 dagar, alltså tränade jag 3 dagar mindre än planerat (räknar inte nyårsdagen... inte riktigt läge att träna då! :-) Kände mig lite krasslig runt vecka 4 och körde bara två aikidopass och drack mkt ingefärate!. Ändå nöjd med att jag avstod hårdare träning, är helt övertygad om att det räddade mig för en rejäl förkylning.

Maten har skötts lite bättre än vanligt, även om det är jäkligt svårt att äta vettigt när man jobbar skift och mkt övertid. Nattpassen har gått från godistuggande till morotsknaprande! Minst lika gott!
Har börjat dricka en gainer efter gympassen, det tar ofta 2-3 timmar innan jag kan äta riktig mat och gainern känns klart mer än en banan!

Är dock lite orolig över hur nästa månad kommer bli, mycket övertid på jobbet och två dygns flygresa till NZ kommer ställa till det med träningsdiciplinen!
När jag kommer till Auckland så blir det vandrarhemsboende första veckan, känns inte helt optimalt med tanke på träningen men jag ska försöka skaffa gymkort på skolan direkt. Kommer säkerligen bli många och långa promenader för att lära mig hitta i staden, så jag kommer inte bli helt förslappad iaf!

Träna lugnt!
Jonas

Peter Reneby
1980 • Göteborg
#2
1 februari 2008 kl 11:18 Redigerad 1 februari 2008 kl 11:19
Gilla
Om jag ska ta och sammanställa min träning under januari så ser det ut som följer:

17 löppass (183,0 km på 15:57:34)
15 pass med övrig träning

Jag är ganska nöjd med hur träningen har utvecklats under januari, jag kanske bör tillägga att jag var skadad och tränade inget under första veckan av januari (minnesanteckning. spela inte innebandy dagen innan julafton med alkohol i kroppen eftersom det kan leda till två veckors träningsuppehåll). Tanken med min träning är att jag ska springa 5 pass i veckan (1 kvalitetpass, 1 långpass och 3 distanspass) samt köra 3-4 pass med övrig träning (framförallt uppdelat på styrka, bodypump, bosu, core) och ha 1 vilodag.

Jag hoppas att jag kan fortsätta den positiva träningstrenden även under februari. Är dock lite orolig eftersom jag kommer åka till Frankrike på skidsemester med några kompisar mellan 8/2-17/2, vilket iofs kommer innebära 6-7 skiddagar i ganska högt tempo med det blir troligen lite för mycket after ski för att vara en optimal träningsperiod ;-) Hur som helst så hoppas jag att inte tappa allt för mycket under resan.

Lycka till med träningen och tänk på att det inte är så långt kvar till Varvet och Sthlm.
Emil
1984 • Sundsvall
#3
1 februari 2008 kl 11:35
Gilla
Jonas, vill bara poängtera att en "gainer" är väldigt bra för att gå upp i vikt(och inte bara muskler). Så om ditt främsta mål är att gå ner i vikt så borde du kanske byta ut den mot en "vanlig" proteindryck, som du dessutom kan köra efter varje pass.
Jonas Larsson
1984 • Floda
#4
1 februari 2008 kl 15:04
Gilla
Emil
Tack, jag vet det. Men vikten är inte det viktigaste... (höhö) jag satsar mest på att få ut så mkt som möjligt av träningen och då krävs det mkt energi. Spelar ingen större roll hur fort vikten minskar, klarar jag bara av att träna som jag tänkt mig så kommer resultaten såsmåningom.
EvaMarie
1957 • Linköping
#5
2 februari 2008 kl 19:14
Gilla
Jag har också kört den första "seriösa" månaden på länge. Våren 2006 fick jag inflammationer i stort sett varenda muskelfäste i höftpartiet och det gick ju inte vidare att löpträna med... Nåväl, nu har jag börjat på ny kula med hjälp av daglig omega tre och nästan daglig styrke- och smidighetsträning med yoga sedan sensommaren. Några gånger i veckan under hösten har jag kört lite mildare löppass och nu under januari började jag träna löpning mer målmedvetet.

Jag har lyckats genomföra nästan alla planerade pass, 109, 8 km löpning sammanlagt, och har både inlett och avslutat med gång för att värma upp riktigt ordentligt, har än så länge hållit mig strax över 6 min/km, skadefri och höfterna hänger med! Inga problem där! Jag tror faktiskt att det är yoga som har sin del i underverket eftersom man lär sig att använda alla kroppens muskler på ett mer stabiliserande sätt, verkligen funktionell träning.

Nu ska jag försiktigt börja öka på träningsdosen under februari, lägga på lite mer fart och siktar fortfarande mot Göteborgsvarvet. Mår jag fortfarande bra i slutet av månaden ska jag anmäla mig också! (Ja, jag har möjlighet att anmäla mig via en "gräddfil"...)
1977 • Malmö
#6
4 februari 2008 kl 00:24
Gilla
Buhu jag har varit förkyld i 1 1/2 vecka. Det som gick så bra o var så skönt att komma ut. Dessutom så åkte jag på 3 raka förluster i squash o måste nu bjuda min kompis på brunch. Det blev m.a.o ett dåligt slut på en månad som började så bra rent träningsmässigt.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#7
4 februari 2008 kl 00:38
Gilla
Jag blev också sjuk en 1.5 vecka i januari. Var lite trögt att komma igång igen, men det fixade jag med ett lugnt 5km-pass och en timme simning. Sen var jag igång och gjorde en vecka senare av bara farten fler kilometer på en vecka än vad jag lyckats med på hela vintern! Så lite förkylning är ingen fara, kroppen får en vecka på sig att bygga upp sig lite...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.