27 maj 2011 kl 15:43
Jag är med dig där. Människan är allätare och överlevare. Vi äter det vi kommer över för att överleva. När människan flyttade sig norrut, mot kallare breddgrader så blev ju "spannmålet" en livsnödvändighet.
John skriver ju dessutom att ingen vet exakt hur vi skall äta och jag tror heller ingen kan äta exakt eftersom vi har olika försutsättningar beroende på ursprung osv. Vissa är nötallergiker, vissa gluten osv. Jag har skrivit tidigare i tråden att det är mycket viktigare att experimentera fram själv vad som är den bästa kosten för en själv, INTE räkna kalorier. Mitt råd är att man hittar en kost som ger bäst hälsoeffekt för en själv och tror att försa steget är att testa att välja bort gluten i alla former och raffinerad, processad mat så långt det går.
Sen är det givet när man hittat "sin" kost att reglera den så man går ner i vikt om det nu är målet. Men det ger sig oftast själv när man hittar rätt. Jag hittade rätt för ett år sedan, har gått ned totalt 15kg...och då äter jag INTE LCHF.