Löpning Träning 262 inlägg 42365 visningar

Fler långsamma löpare här?

Jenny Viklund
1983 • Örebro
#1
18 februari 2011 - 18:34 (Redigerad 18 februari 2011 - 18:35)
Gilla
Efter dagens äckligt sega pass där jag precis klarade att hålla 8 min per kilometer (en bra dag är jag nere mot 7 min/km kan spurta neråt 6 min/km) så känner jag mig allmänt långsammast i världen.

Att sedan, när jag lägger in mitt snigelpass i träningsdagboken, ser alla som springer "ett lugnt återhämtningspass" i jävla 5 min/km-tempo så vill jag bara slå någon.

Jag har ju inte satsat på att springa fort utan har lagt fokus på uhållighet och pannben, jag väger fortfarande för mycket för att vilja utsätta kroppen för den stress som höga hastigheter innebär, jag har inte sprungit så länge, jag blir ju faktiskt snabbare om jag ser över längre tid och bla bla bla... Idag blev jag bara tvärless på att vara så förbannat långsam!

Så, finns det fler sniglar? Hur länge har ni sniglat runt i löparspåret och vilken hastighet sniglar ni er fram i?

//Jenny - inte på sitt gladaste humör men som hoppas att den lilla glimten i ögat ändå lyser igenom (lite).
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Lena M
1961 • Norrtälje
6 mars 2011 kl 13:17
Gilla
För egen del är jag dock väldigt glad att frågan har kommit upp. För oss, som verkligen är långsamma på riktigt, är det ytterst irriterande att höra 4-6-minuterslöpare framställa sig själva som långsamma. Det är som om de liksom inte bryr sig om eller ens ser oss som ÄR långsamma pår riktigt.

Själv anstränger jag mig för at inte varenda gång jag pratar om att jag springer lägga till "ja, alltså springer och springer, jag är ju så långsam, lunkar mest". Herregud, spelar roll! Alla som har varit ute på ett löppass har ju sprunigt. Hur fort det går kan vi ju bespara kreti och pleti. De som är interesserade kollar ju våra träningsdagböcker :-)
Jenny Viklund
1983 • Örebro
6 mars 2011 kl 13:52
Gilla
Lena: Jag försöker också att inte gå i den fällan! Innan hjärnan riktigt hunnit tänka klart så har jag nästan alltid sagt "Jo, jag springer, fast verkligen inte fort!". Jag försöker komma runt det genom att alltid säga, "Jo, jag springer 15-25 kilometer i veckan" och så stoppar jag där. Går sådär, om jag ska vara ärlig. ;)
Lena M
1961 • Norrtälje
6 mars 2011 kl 14:00
Gilla
Jenny - vi får bilda ALL (Anonyma Långsamma Löpare) och stötta varandra :-)
Jenny Viklund
1983 • Örebro
6 mars 2011 kl 14:26
Gilla
Nää, SLL! Stolta Långsamma Löpare! :D
Maria Forsback
1963 • Stockholm
6 mars 2011 kl 16:39
Gilla
Håller med alla tidigare inlägg. Blir överlycklig att jag inte är ensam...jag är nog den snigligaste på hela Kungsholmen. Tom lattemorsorna drar om i ytterfilen. Men jag trivs im itt tempo- jag är vältränad och jag springer både halvmaran och helmaran. Visserligen på 5 timmar och.20 minuter men det är en bedrift bara det. Tänk er att ge sig ut på 3 milen och möta musikerna som redan plockat ihop och gått hem :-( Jag säger som alla andra..hitta ett skönt tempo där Du får ut max av Din runda- så kan de andra svischa förbi allt vad de orkar.
1956 • PARTILLE
6 mars 2011 kl 18:32
Gilla
Fan! Då har jag blivit utkickad från denna klubb... :-(
Carina.Manning
1961 • Partille
6 mars 2011 kl 18:34
Gilla
Bra sammanfattning Lena. Jag kvalificerar mig nog till sniglarna - håller som bäst 8,22 fart just nu - ibland snabbare (mot 7-min) ibland långsammare... Hej hopp!
1976 • Majorna
7 mars 2011 kl 03:55 Redigerad 7 mars 2011 kl 03:55
Gilla
Hey! Jag må ligga under 6min för tillfället. Men ålder, kön, vana och sånt måste du räkna in. Jag är en 8 minuters-löpare i en 6-minuterlöpares kropp.

Jag tränar aldrig tempo, aldrig backträning och får som sagt påminna mig själv att öka när jag håller prattempo. Om jag kommer ihåg att påminna mig själv. Jag lovar, jag är snigel.
Maria Forsback
1963 • Stockholm
7 mars 2011 kl 09:24
Gilla
Håller med om att det är jättebra att denna fråga kommer upp. Visst måste vi starta en grupp.
Jag vet att jag blev så nedslagen när jag hade sprungit en rmilrunda ( som kändes oerhört bra) då jag senare analyserade min Garmin och den glatt konstaterade att jag hade bara "sprungit " 5 minuter och sedan " joggat" resten. Tydligen så gränsen vid 6,5 min/km huruvida man springer eller joggar....Jag ser mig själv som en uthålligt jä..el som kämpar på ...fast det är klart att komma under timman på milen hägrar...
men hur jag än gör och hur mycket jag än tränar så blir det typ 61 min...
1974 • Lund
7 mars 2011 kl 10:26
Gilla
Den "gränsen" har diskuterats massa fram och tillbaka, olika siter/program har satt den lite olika, den ska ta med en nypa salt tycker jag. många kallat allt för jogg eller att för springa. Ska men gå på den biomekaniska definitionen så beror det väll på om man alltid har en fot i marken eller inte om jag mins rätt, då kallas det ena gång... Tror att det finns ett behov att visa om man sprungit "snabbt" eller "långsamt" ofta har man blandade långpass/kort-o-snabbpass och då har det ena fått heta springa och det andra "jogga".

Sen så säger jag aldrig vilken hastighet jag springer i bara längd om någon frågar, det tycker jag är "common praxis" så jag tycker ingen ska behöva känna att man måste deklarera sin fart snabb eller långsam. Pratar man med löparmänniskor är det kanske en annan grej men dom har en annan förståelse. Ibland säger jag farten men det är mest för att göra det begripligt för folk att jag inte kör 6min tempo i snitt på ultrorna.
1982 • Trelleborg
7 mars 2011 kl 11:01
Gilla
Själv tränar jag enbart efter olika pulszoner och även om jag kan välja att få feedback på hastigheten jag håller under passet, så är det pulsnivån som räknas och även det som lite bestämmer om jag 'joggar' eller 'springer'. Det är helt beroende på ens egen ansträngningsnivå helt enkelt, känner man att man har sprungit så har man väl gjort det också ;) I början kändes det alltid som att jag bara hade 'lufsfart', men nu känner jag en tydlig skillnad på min 'lufs-', 'jogg-' och 'springfart' rent ansträngningsmässigt och frånsett faktisk hastighet (då den kan skilja sig från dag till dag).
Brukar annars, som Zingo, först och främst nämna längden.. om jag inte åstadkommit någon form av pers dvs, då måste jag få skryta lite om hastigheten också :D
Jenny
1979 • mölndal
7 mars 2011 kl 11:26
Gilla
En grej som jag tycker är jobbig med att springa långsamt är att jag inte vågar anmäla mej till att springa tillsammans med andra då jag är orolig för att bromsa resten av gänget... Men att springa med en annan snigel måste ju vara det optimala? Nån som bor i närheten av mölndal och vill ha sällskap på nån löparrunda ibland i makligt tempo så är det bara att höra av sej!
1974 • Lund
7 mars 2011 kl 12:30
Gilla
Ska jag springa med andra och är osäker på deras fart så nämner jag att jag kommer springa i min fart eller ibland specielt när det er ett gäng brukar jag säga att jag hänger med i "tempot" så länge jag känner för det sen ses vi i mål.
Ava
1958 • Lindome
7 mars 2011 kl 13:13
Gilla
Jenny: Jag kan mycket väl tänka mig en runda någon gång ibland. Var brukar du hålla till?
Micke Larsson
1971 • Norge
7 mars 2011 kl 14:10
Gilla
Jag är så långsam att det tog mig 2,5 vecka att ens läsa igenom den här tråden. Skador har nästan helt hållit mig borta från löpning i år, men det kan också bero på att jag är så seg att jag inte hunnit ut. Har inte kommit mig för att räkna ut det än. Trögtänkt också nämligen...

Tycker mig förstå att de flesta i den här tråden liksom jag prioriterar distans framför fart. Antagligen är det väl därför det inte går så fort. "Fart dödar" var förresten en fin sammanfattning.
Anders Hedlund
1942 • Båstad
7 mars 2011 kl 14:28
Gilla
Jag är inte bara långsam i spåret, utan oxå i huvet.
Jobbade som apotkare i Bern Schweiz.
De ringde en man mitt i natten o frågade om jag hade rosa nappar.
Blev lite besvärad bodde nämligen på 10-onde våningen utan hiss.
Ok sa jag jag skall springa ner i affären o kolla.
Jodå sa jag när jag anfådd kom upp i gen.
Då sa han att jag kunde ta den rosa nappen o köra upp den i arslet, sen slänge han på luren.
Efter en timma ringe polisen upp mig o frågade om jag hade blivit uppring av en man som bad mig att köra upp en rosa napp i arslet.
Det stämmer sa jag.
Ni kan ta ut nappen i gen för ni har råkat ut för en bedragare.
Det kändes bra för mig att kunna göra det!!! De va nämligen lite obehagligt ! :)
Jenny
1979 • mölndal
7 mars 2011 kl 15:18
Gilla
Ava: jag är flexibel torrekulla oftast när isen försvunnit men jag prövar gärna nya vägar helst i skogen. Håller på att träna upp konditionen igen efter en lång vinter med massa sjukdomar så just nu klarar jag dessvärre bara 3 km...
Disa Ekbäck
1958 • Lilla Annevare
7 mars 2011 kl 15:39
Gilla
Hej alla snigelkompisar;) Det viktigaste är ju att komma sig ut och att man mår så himlars bra efter ett pass. Passa på och njut av det vackra runt oss, hör fågelkvittret som startat nu så här på våren och låt oss jubla att vi kan röra oss.
Elin S
1978 • Västerås
7 mars 2011 kl 15:55
Gilla
Vilken härlig och bra tråd! Jag är inte heller särskilt snabb. Mitt mål just nu är att komma under timmen på milen. Tjejmilen i höstas sprang jag på nedriga 1.00.21.

Jag kan hålla samma tempo rätt länge och är envis och seg, men inte snabb. Det stör mig massor för jag vill också kunna springa snabbt. Men jag börjar mer och mer inse att jag inte är en sån som är snabb och kanske borde vara nöjd med det.

Tyvärr har min långsamhet gjort att jag inte törs träna med klubben i stan, för jag hatar att vara sämst eller känna mig som en börda (obs! min definition, långsam = dålig). Jag vill ju känna mig stolt över att jag över huvud taget springer. För några år sen tillhörde jag den skaran som är helt övertygad om att "Jag kan inte springa.", men så en dag valde jag istället att bestämma för mig att jag visst skulle kunna springa. Och sakta men säkert började jag. Idag vill jag kalla mig löpare, då jag springer regelbundet. Men så var det det där med farten...
Kris Chalmain
1960 • Hässelby
7 mars 2011 kl 16:16
Gilla
Hej sniglar!

som andra redan påpekat, kul att se att vi är flera som är långsamma! Jag instämmer fullständigt med tanken att långsam träning är bättre än ingen. Och att vara skadefri är inte så dumt det heller!

Fast idag fick en isfläck i en nerförsbacke mig på fall - en annan sorts skada (fick för mig att det är vår och sprang utan "snökedjorna" på" ): Så lugnt takt hjälper inta alltid...

Hoppas värktabletter och värmedyna ska få mig på benen igen till nästa (långsamma) pass!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.