Löpning Träning 4 inlägg 1126 visningar

Hur viktigt är det med intervallträning?

1988 • Hyltebruk
#1
23 februari 2011 - 16:40
Gilla
Hejsan!

Jo jag undrar lite vad man har att förlora om man väljer att inte träna så mycket intervall utan satsar mest på att öka distansen/träningstiden. Själv tycker jag inte det är lika roligt med intervall som (det jag kallar) längre distans.

Jag förstår att det beror på vad jag har för mål med min träning.. Jag hoppas att kunna hålla den grundhastigheten som jag trivs med i nuläget (ca 5min/km) under ett halvmaraton och är inte så intresserad av en bra tid på "milen". Siktar även på ett maraton i framtiden.
Åter till frågan: Hur viktigt är intervallträning för min utveckling?
Kristofer Hindersson
1975 • Norrtälje
#2
23 februari 2011 kl 17:22
Gilla
Inte viktigt alls skulle jag vilja säga. I alla fall inte i den situation du beskriver. Fartlek borde ju funka minst lika bra för längre distanser eller om du helt enkelt alternerar längre lugna distanser med kortare mer intensiva pass. Egentligen borde jag kanske inte uttala mig då jag varken springer intervaller eller längre distanser. :-)
Emil Fischer
1985 • Handen
#3
23 februari 2011 kl 20:54
Gilla
Min erfarenhet är att intervaller är ett mycket effektivt sätt att förbättra sina tider på, men om det inte är ditt mål så tror jag att det fungerar utmärkt att springa längre distanser i normalt tempo.
1988 • Hyltebruk
#4
23 februari 2011 kl 21:57
Gilla
Tack för bra svar! Känns som om jag kan fortsätta som innan då och bygga på distans och timmar i ett tempo som känns skönt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.