Löpning Kläder, Skor & Prylar 26 inlägg 3846 visningar

billiga vinter löpar byxor

Madeléne Månsson
1986 • RONNEBY
#1
2 januari 2008 - 18:48
Gilla
Gott nytt år alla glada löpare. Är det ngn som vet var man kan få tag på billiga löpar kläder?
Ett par storm tights (craft) kostar 600 kr, och jag har verkligen inte råd att lägga ut så mycket.
Mvh/Madeléne
< < < 1 2 > > >
Cathrine
1966 • Enskede
#21
8 januari 2008 kl 16:28
Gilla
Henning jag tycker absolut INTE att du är korkad! Jag vill bara få fram att jag har en annan åsikt och vill bli respekterad för den och att det faktiskt finns belägg för detta. Det viktiga för mig är att vi alla får ha vår "sanning" och att det är ok :)
Ber om ursäkt om du uppfattade mitt inlägg som ett påhopp det var som sagt inte meningen.
1979 • örebro
#22
8 januari 2008 kl 16:34
Gilla
Jag tycker att det är otrolig skönt att springa i funktionskläder. Man håller sig torr under löppasset. Ni skriver att man blir kall på vissa kroppsdelar, själv blir jag det runt bilringen och kärlekshandtagen. Någonstans har jag läst att man blir kall på de ställena man har överflödig fett på. På mig stämmer det iallafall.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#23
8 januari 2008 kl 16:58
Gilla
Tyvärr har jag ju vant mig vid just löpartights och kan inte springa i vindbyxor eller joggingbyxor...svårt att lära denna gamla hund att sitta:-) får skylla mig själv helt enkelt om jag ibland blir iskall om låren. Enligt teorin ovan borde jag då mera ha iskall mage men icke sa nicke:-)
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#24
8 januari 2008 kl 19:34
Gilla
Intressant diskussion. Själv föredrar jag tights, blir det under -5 grader tar jag underställ under tightsen. Man får mycket bättre steg i det.
Det är en vannesak, en gång tights alltid tights!!!!
Urban Axelsson
1965 • Ängelholm
#25
8 januari 2008 kl 21:35
Gilla
Jag håller med dig Roger att bomull är ett perfekt material närmast kroppen. Suger åt sig svetten och fördelar den. Själv använder jag gärna en bomullströja på sommaren som tacka vare sin förmåga kyler kroppen bättre än vad syntetkläder gör.

Under vintertiden så fungerar bomull under perfekta förhållanden, vind och regnfritt. Men detta är ju något som vi sällan upplever.
Tack vare regnet och vinden så ökar avkylningen vilket gör att bomull inte passar bra närmast kroppen. Därför använder jag funktionskläder närmast kroppen som tack vare kapiläreffekten transporterar fukten utåt.
Utanpå funktionströjan så använder jag en bomullströja tack vare sin förmåga att suga upp svetten och fördela den. Utanpå detta har jag sedan en vindjacka. Utan bommullströjan är ju en funktionströja onödig då vindjackan hindrar mycket av fukten från att vandra vidare utåt.

Håll med, det är fasiken svårare att hitta en riktigt bra vindjacka som både är hyffsat vindtät, har bra ventilation och samtidigt är smidig. De flesta vindjackorna är för täta vilket ger att man känner sig blöt oavsett klädseln under. Joggshopens är nogen av de bättre jag haft på sistonde.

Detta är helt mina tankar och är inga pekpinnar till hur man skall klä sig. Smaken är som baken :-)
Annki Waltgård
1961 • Uppsala
#26
8 januari 2008 kl 22:08
Gilla
Jag springer i Dobsons R90-overall. Den är inte särskilt billig men jag tycker den är kanon. Byxorna är smala i benen med långa muddar längst ner, och benen kan dras åt under knät så det känns som att springa med tights. Med underställsbyxor under blir det lagom varmt utan att man blir för svettig. Sen är jackan också toppen. Bra ventilation i ryggen och armarna kan tas av vid behov. Muddarna på armarna är långa och fungerar som vantar i början av passet. Jag är så nöjd!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.