Löpning Kost & Näring 6 inlägg 3183 visningar

Äta gammal energygel?!?

1979 • Västerås
#1
9 februari 2011 - 18:53
Gilla
Är det någon därute som har provat att käka energygel med utgånget bäst-före-datum. Känner mig lite snål och vill helst inte slänga de jag har som är för gamla.

Vad kan hända i den där "tuben"? Smaken blir sämre? Smakar skit redan från början så det är inget problem... Det har jäst? Tjoho en liten extra kick och rundan blir roligare...

Nån som har någon erfarenhet?
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#2
9 februari 2011 kl 20:27
Gilla
Det är säkert redan så mycket kemikalier i att de går bra, beror såklart lite på hur gammal gelen är. Och som du sa, den smakar säkert skit ändå. Jag kör själv med Nötcreme, funkar nog nästan lika bra och är bra mycket godare för att inte tala om billigare;-) Jag är för snål själv och hade absolut testat.

Återkom dock gärna med återkoppling om du blir dålig av gelen så vi andra inte går på samma mina;-)

Åsa
1983 • Fagersta
#3
9 februari 2011 kl 21:00
Gilla
mm...den kan mista lite smak och konsistensen kan bli mer socker/kristall aktigt.
Lite lätt äckligt, men de funkar.
Katten
1967 • Hemma
#4
9 februari 2011 kl 21:08
Gilla
Kanske vitamin/mineralhalterna/smakämnen minskat men gelerna är knappast hälsovådliga. Socker är konserverande i sig och gel innehåller i princip bara socker.
walktheline
1977 • KARLSTAD
#5
10 februari 2011 kl 08:55
Gilla
Det är bara att äta, smakar den mer skit än vanligt så ska du naturligtvis inte äta den. Men har svårt att tänka mig att den blir dåligt inom en snar framtid. Är som sagt massa godsaker i den som förmodligen gör att du kommer se ut som en snygg döing när det väl beger sig.
Mattias Bramstang
1975 • Halmstad
#6
10 februari 2011 kl 09:31
Gilla
Jag äter dem så länge de smakar som vanligt och har en konsistens som känns normal. Jag har varit försäljare i snart tio år för Vitargo- och squeezy- produkter och har aldrig haft någon kund (eller för egen del) som haft "problem" med geler som gått några månader över bäst före datumet.

Kom ihåg att bäst-före-datum ofta inte är en "nu är det dåligt tidpunkt" precis som på alla andra livsmedel. Kan man förvara geler svalt/kallt så blir de nog brukbara ännu längre efter datumgränsen. Jag är däremot mer restriktiv med andra produkter så som energibars.
//
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.