Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 3587 visningar

Ilägg/sulor

Mattias Åberg
1977 • Säter
#1
15 januari 2011 - 22:03
Gilla
Någon som har erfarenhet av att springa med gjutna ilägg i skorna? Har ett par som är 20 år gamla, men dessa är väldigt stora ( både bred och tjock) ,det gör att skorna sitter dåligt.
1969 • Stockholm
#2
16 januari 2011 kl 00:08
Gilla
Min erfarenhet av gjutna sulor var att det funkade inte alls, så det var ett par tusen ner i toan, sen finns det många här som har bra erfarenhet, så du får nog fler svar. Men är det dina sulor? Jag tror att om du vill ha såna är det läge att göra nya, dina fötter har nog ändrats sen du var 14...
1972 • Vejbystrand
#3
16 januari 2011 kl 00:13
Gilla
För min del är inläggen en helt avgörande detalj för löpningen. Det började med hälsporre och senare trassel med vaderna. Vid kontroll hade jag lite plattfot, högt fotvalv etc. Nu har jag inlägg i samtliga skor och det känns helt perfekt. 20 år gamla? Enligt vad jag förstått har dessa en livslängd på ett par-tre år.
1972 • Alingsås
#4
16 januari 2011 kl 08:41
Gilla
20 år gamla, definitivt dags att byta. Jag kasserade mina tre år gamla i veckan, efter att specialgjutit nya för mitt löpsteg. Sulorna korrigerar nu stegisättningen och kraftöveföringen rätt. Det blir (förstås) lite nya vinklar, eftersom de gamla sulorna var "söndertrampade". Dessa nya vinklar ledde till träningsvärk, men nu vet jag att det är rätt form av muskelkänning. Tidigare fick jag muskelkänningar, men de kom fel eftersom musklerna belastades fel. Rätt gjorda sulor och viss invänjningstid borde det hjälpa din löpning, så till vida du är i behov av att korrigera något i fotisättningen.
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#5
16 januari 2011 kl 16:10
Gilla
Per Nilsson: "Vid kontroll hade jag lite plattfot, högt fotvalv etc"

Hur kunde du ha det då det är motsatser? Högra plattfot och vänstra högt fotvalv?
Sara Svärd
1986 • Upplands Väsby
#6
16 januari 2011 kl 16:19
Gilla
Mina sulor tillhör mina käraste ägodelar!
Har man gått och fått sulor gjorda och det inte funkar så ska den som gjort dem fixa till det, man betalar ju för något som ska funka.
Sedan är det väl så att inte ALLA har fötter som passar för ett par sulor, men i många fall där folk känt att de slösat bort pengarna så beror det nog på personen som tillverkat sulorna.
Det har hänt mycket på 20 år på sulfronten kan jag lova.
Mina sulor är mjuka och dämpade, men ger ändå rätt stöd. De som haft sulor som känts för hårda rekommenderar jag att prova Ortolabs sulor. Jag vet att både Löplabbet och Runners Store använder sig av dem, och de är suveräna.
I alla fall mina!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.