Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 2749 visningar

Kinsei 3 VS Kayano

1971 • Halmstad
#1
28 september 2010 - 20:08
Gilla
Hur är dessa skor storleksmässigt? är de jämförbara eller behöver man gå upp eller ner någon storlek? Tänkte beställa på nätet och skulle behöva lite input. Tar även tacksamt emot lite erfarenheter/synpunkter på Kinsei 3 positivt och negativt. Har grymt mkt strul med knäna och hoppas att ett par nya skor ska hjälpa mig på traven.
1982 • Göteborg
#2
28 september 2010 kl 20:23
Gilla
Min egen erfarenhet är att det sämsta för knäna är stora tunga skor. Hade länge återkommande problem med löparknä när jag sprang med de asics kayano jag blivit rekommenderad.

Gick över till lättare skor med lägre profil efter att ha läst Gordon Priers "Running fast and injury free". Inga problem med knän längre men vaderna får jobba mer, men det är dom gjorda för.

Men som sagt bara min erfarenhet...
1980 • Västerås
#3
28 september 2010 kl 20:41
Gilla
Det där är väl helt individuellt. Jag fick bukt med många krämpor, bla knäna med mina Kayano 15.

Men det beror väl som sagt helt på hur pass mycket man pronerar, väger, osv osv.

Dock så har jag mer eller mindre lagt mina Kayano på hyllan nu, efter att köpt ett par Nike Structure Triax, som jag varmt kan rekommendera.
Inte riktigt lika dämpade som Kayano, men mycket mer stabil enligt mig.
1982 • Göteborg
#4
28 september 2010 kl 21:09
Gilla
Jo det var därför jag poängterade två gånger att det var min egen erfarenhet av det hela :)

Vad jag vet så finns det väl inte så många vetenskapliga studier på området så man får väl bästa själv vad man vill tro på och testa sig fram.

Löplabbet- och team sportia-personalen var iallafall övertygade om att jag pronerade för mycket och rekommenderade halvkilos kayanos (de väger nästan så mycket i storlek 46,5). Jag pronerade också mycket när jag hasade mig fram på deras löpband som gick i ca 6:30-tempo.
Min egen medicin mot överproneringen var istället att öka stegfrekvensen så att inte foten hinner pronera lika mycket.

Mina skor i dagsläget är istället asics pirahna, fivefingers kso och ett par ecco biom.
Mikael Forsström
1961 • Vega
#5
29 september 2010 kl 12:06
Gilla
Mina Kayano 14 är ca 1,5 storlekar mindre än i jämförbara märken. Jag har t.ex. 42,5 i Saucony och i Nike men drar 44 i Kayano.

Hållbarhetsmässigt så funkade Kayano-skorna i 100 mil. Därefter började alla tygdetaljer falla isär. Det är i linje med andra Asics-skor jag haft så nu undviker jag dem generellt.

Kinsei-skorna är i första hand ett marknadsföringstrick och säkert de skor som Asics har högst avans på. Kinseimodellen är till för att de andra modellerna ska se billigare ut än vad de verkligen är.

Personligen köper jag aldrig skor på postorder, men det är jag det.
1971 • Halmstad
#6
29 september 2010 kl 21:57
Gilla
Har själv kayano och ett gäng andra skor men har hört att kinsei skall ha mkt bra dämpning.

Har du Mikael F några erfarenheter av kinsei?

Har handlat på wiggle och startfitness ett antal gånger och det har funkat klockrent varje gång att det sedan skiljer 1000!!! spänn på ett par kinsei gör ju inte saken sämre.

Mikael W, jag står hela tiden och velar om jag skall gå över till minimalistiska skor eller inte. Har ett par vibram FF bikila som ligger och väntar i garderoben på ett beslut, det kanske trots allt är the way to go.

Önskar fortfarande lite kommentarer på Asics kinsei positiva som negativa.
1980 • Åby
#7
29 september 2010 kl 22:15
Gilla
har bara provat kinsei på löpband och tyckte inte alls om dem jämfört med kayano. Tycker inte att det är sådär världsbäst att köpa grisen i säcken med så dyra skor.
Springer nu i DS Trainer som befriat mig från problem med vaderna jag tidigare hade i kayano... inte enbart bra med massa stöd överallt.
Mikael Forsström
1961 • Vega
#8
30 september 2010 kl 06:45
Gilla
Jag har också provat Kinseiskorna på löpband och tyckte inte att de kändes vare sig bättre eller sämre än andra skor. Fast egentligen ska man väl springa en halvmara minst i dem för att ge en rättvis kommentar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.