Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 1204 visningar

Skoslitage på framsulorna

Katten
1967 • Hemma
#1
25 augusti 2010 - 20:26
Gilla
Är framfotalöpare och sliter sulorna fram på mina löpardojor. Har i sommar växlat mellan tre par Asics GT-2150, Asics Gel DS Trainer 15 och Adidas adizero adios (tävlingssko).Har använt Asics GT-2150 mest, ca 75 mil och de är nu helt utslitna fram. Det svarta under framsulorna har börjat lossna. Tidigare versioner av Asics GT har hållit betydligt bättre.

Har någon tips/erfarenheter om skor vilka passar framfotalöpare? Har funderat på att prova Mizuno wave elixir eller någon modell av Nike.

De allra skönaste skorna jag någonsin sprungit i är Adidas adizero adios, har provat springa både halvmaror och en helmara med dem. De är perfekta, inga blånaglar, mjuka och sköna, man kan verkligen tassa fram i dem. Men som mängdträningsko är de antagligen inte att rekommendera.
1983 • Varberg (Hallaryd)
#2
26 augusti 2010 kl 08:41
Gilla
Jag har sprungit i Asics Ds Trainer i flera år då dessa varit mina favoriter. I vindtars tröttnade jag på att få byta skor redan efter 2 mån. Jag sliter också framme vid tån och sliter såpass mkt. att det går hål under tån. Jag provade i vintras Nike Lunar Elite+ och är mycket mycket nöjd. Dessa skor är också ett par lättviktsskor men har hållt betydligt längre.Rekommenderas
Martin Syk
1983 • Göteborg
#3
26 augusti 2010 kl 09:51
Gilla
En möjlighet är att du har en aktiv landning (sätter ner foten istället för att släppa ner den) eller frånskjut(lyfter benet med lårmuskeln istället för hamstring)?

Tar du långa steg? Det tror jag sliter mer.

Det kan ju vara ett måndagsexemplar av skon... =)
Müller
1967 • Järfälla
#4
26 augusti 2010 kl 11:16
Gilla
Asics slits fort!
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#5
26 augusti 2010 kl 12:53
Gilla
Nu inför Skövde 24-timmars, går jag igenom mina skor, tömmer dom på sand och småsten under innersulan. Jag anser mej vara hällöpare, även om jag normalt inte bryr mej om sådana saker, utan bara springer på ett naturligt sätt, det är ju vad jag vet endast människan, som behöver välja fotisättning, alla andra djur gör sådant automatiskt när dom springer. Men jag ser på mina skor nu med en viss förvåning, att dom är mycket lite slitna på hälen, och nästan mer slitna jämt över, med ett ganska ordentligt slitage på framfoten, och det måste ju betyda att dom slits en hel del vid frånskutet.
1969 • Stockholm
#6
26 augusti 2010 kl 21:27
Gilla
Precis som Kenneth är min erfarenhet att Asics slits fort åt alla håll och kanter. Mina DS trainer känns som de knappt sitter på foten, sladdriga som tusan. Sen om du är utpräglad framfotalöpare, så låter ju 21XX-serien som ett dumt skoval också.
Alexander Kjäll
1979 • stockholm
#7
27 augusti 2010 kl 11:30
Gilla
Jag får be om ursäkt på förhand för att jag byter ämne lite i tråden, men jag har sett den här åsikten på lite olika håll och kan inte längre hejda mig.

"det är ju vad jag vet endast människan, som behöver välja fotisättning, alla andra djur gör sådant automatiskt när dom springer."

Jag skulle vilja påstå att den här åsikten är baserad på okunskap. Att tro att olika djur inte gör val i deras liv känns helt främmande, självklart så sitter min hund inte och debatterar var på trampdynan den landar på forum på internet, men det betyder inte att den inte byter isättning om den får ont eller liknande.

Jag tycker att det påminner lite om åsikten att folk på stenåldern sprang "naturligt" och inte hade några problem med det.

Åsikter som verkar vara generaliserande och inte baserade på några direkta undersökningar.

Det blev något av en rant, och orginalinlägget kanske inte var så alvarligt menat, men ni kanske förstår min poäng.

//Alex
Katten
1967 • Hemma
#8
27 augusti 2010 kl 18:43
Gilla
Tack Ida för att du delar med dig av din skoerfarenheter. Skrev inte inlägget i fotisättningdebattsyfte utan ville få tips/erfarenheter angående skoval...:-))) Har provat några olika Nike-modeller och de känns väldigt mjuka och sköna.

Underlaget man springer på har förstås betydelse för skomodell och det är asfalt och grus samt elljusspår jag mest springer på. I "riktig" terräng har jag ett par SALOMON XA Pro 3D Ultra GoreTex, jättebra och sköna skor där det är stenigt och slirigt.
Micke Wigstrand
1964 • Tranås
#9
27 augusti 2010 kl 22:38
Gilla
Hej.
Ecco Biom kan nog passa, tänkt för fram/mittfot.
Jag tycker den är väldigt bekväm, Ecco hotar ju även med hållbarhet upp mot 200 mil.
Stefan Tall
1971 • Stocksund
#10
28 augusti 2010 kl 03:05
Gilla
Man kan ju springa i skorna fastän de är slitna.
De som är beroende av att byta skor ständeligen är de som dunsar rejält på hälarna och därmed har behov av kraftig dämpning i mellansulan, som mattas av med tiden. Som framfotslöpare gäller det bara att ha nått litet material kvar mellan huden och asfalten.. sedan är det bara att köra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.