Löpning Övrigt 29 inlägg 2880 visningar

Långtråkigt/hur slå ihjäl tiden???

1964 • Enköping
#1
19 maj 2010 - 19:53
Gilla
Har kommit igång rätt bra med min löpning tycker jag. Har varit ute på några +40 minutersrundor som har gått helt OK. Min fråga är, vad gör ni för att inte bli uttråkade? Jag räknar med att mina rundor i framtiden ska bli längre och längre, och jag undrar hur jag ska slå ihjäl tiden? Jag lyssnar på bra musik i i-poden, jag har lagt upp en hel del olika rundor, för att få variation och olika längd. Jag tänker träna upp mig till, först millopp, sen halvmara och förhoppningsvis marathonlopp. Men vad gör jag när rundan börjar kännas tråkig och monoton???
Hjälp!!!
< < < 1 2 > > >
anna
1980 • Malmö
#21
21 maj 2010 kl 23:20
Gilla
Jag kan också känna att det blir lite tråkigt ibland.
Vissa dagar har man tusen saker som snurrar i huvudet, och då är det jätteskönt att bara ge sig ut och springa helt själv i naturen, utan någon slags musik eller lurar och bara tömma skallen. I regel går det toppenbra att springa under sådana dagar. Andra dagar måste jag ha med musik för att inte ledsna helt.Och vissa dagar fungerar det inte ens med musik. Dokumentärer lät som en bra idé, men böcker känns det som om det skulle vara alldeles för lätt att tappa tråden i boken. Men så är jag ganska lättdistraherad.

Jag tycker också att det blir roligare om man springer på ställen där man inte har varit förut. Vissa dagar bara börjar jag springa, och springer sedan lite slumpmässigt var jag känner för utan att följa någon förutbestämd runda. Tycker att det är ganska trevligt, för då får man se lite nya gator och platser. Har utforskat flera delar av Malmö på detta viset.
Fanya Kaplan
1989 • V. Frölunda
#22
22 augusti 2010 kl 20:16
Gilla
Visst, ibland börjar jag tänka och det räcker bra. Men ärligt talat, jag är fortfarande i stadiet där jag tänker: "det är jobbigt, det är jobbigt" ganska ofta. Jag bytte ut musiken mot Harry Potter-böckerna i I-poden och har aldrig sprungit lättare. Ville till och med fortsätta efter den planerade rundan för att få reda på hur det skulle gå.

Nu ska jag nog testa radiodokumentärer.
Anna K Jansson
1971 • Ulvsby
#23
23 augusti 2010 kl 07:16
Gilla
Förutom radiodokumentärer (P1/3) har P1 en massa andra bra program - "kropp & själ" borde passa de flesta löpare, nu i sommar är det ju alla sommarpratare, och "gomorron världen" ger en bra summering av veckans nyheter. Tankesmedjan i P3 kan få en att skratta till mitt under passet några gånger... Ja ja, finns en massa bra program helt enkelt som passar på långpassen - i alla fall mina:)
1969 • Sala
#24
23 augusti 2010 kl 08:16
Gilla
Hasse, nu fick du lite tips. Testa alla du kan få, men i slutändan kan det faktiskt vara så att löpning inte riktigt är en idrott som passat dig till 100%, utan att du behöver det där som många andra idrotter erbjuder i form av variation, som t.ex. fotboll, där själva spelet fångar uppmärksamheten. Det ska egentligen inte behövas några hjälpmedel i form av ljudböcker och musik i lurarna om man verkligen gillar det man håller på med. Jag lyssnar aldrig på musik, eller på ljudböcker, utan njuter av naturen: fågelkvitter, vindsus, vågbrus, men även barn som skrattar, gubbar som hojtar, hundar som pinkar (jo, jag inbillar mig att jag hör ljudet) och faktiskt även bilar som dundrar förbi. Jag njuter även av att följa träningen via klockan, och titta på fart, distans och puls och fundera över vad det är som gör att det går fortare/långsammare just idag. Jag funderar över dagen som var igår och i förrgår, rensar bort de där jobbiga kommentarerna från den där kollegan som jag mötte eller njuter av den trevliga kommentaren från den andra kollegan, eller tänker på min fru och mina barn.

Löpning är alltför härligt för att täcka över med kosmetika i form av dunka-dunka i hörlurarna!
1965 • Kungsholmen
#25
23 augusti 2010 kl 09:18
Gilla
Räkna ut nya decimaler till pi?
Anna K Jansson
1971 • Ulvsby
#26
23 augusti 2010 kl 10:55
Gilla
@Mårten: Rätt så subjektiva synpunkter du har. Vem har bestämt att "Det ska egentligen inte behövas några hjälpmedel" & "Löpning är alltför härligt för att täcka över med kosmetika i form av dunka-dunka i hörlurarna" - det är ju ändå upp till var och en.

För mig personligen handlar det också mycket om att slå två flugor i en smäll, att istället för att vara hemma och lyssna på det där radioprogrammet så är jag ute och springer istället. Men som sagt, alla har sin egen motivation till träningen som jag inte tycker att andra har något med att göra.
Karin M
1984 • Stockholm
#27
23 augusti 2010 kl 18:35
Gilla
Jag håller med Anna precis ovan. Varför blir en del, Mårten, provocerade(?) av att andra lyssnar på musik/radioprogram när de springer? Kul också att Mårten anser att musik är ett hjälpmedel med att en (ganska avancerad) klocka inte är ett hjälpmedel! Eller att det är ett "okej" hjälpmedel.

Själv kan jag bli uttråkad under längre pass, men det tillhör ju utmaningen med långdistans, för mej. Det är en dubbel utmaning, både fysisk och psykisk, vilket jag inte får på samma sätt av innebandy eller simning.
1974 • Halmstad
#28
24 augusti 2010 kl 08:26
Gilla
Som den fotbollspelare jag är i själen behöver jag också "förströelse" under långpassen. Antingen sällskap, som kan ge lite tävlingsmoment och naturligtvis just sällskap, eller ljudböcker som många tipsat om tidigare. Köp boken ´1001 böcker att läsa innan du dör´ så får du många bra boktips - och ännu ett tävlingsmoment ;) Biblioteken har gott om ljudböcker som inte är reserverade enbart för synskadade. Sen har jag hört att man kan hitta ljudböcker på Piratebay också.
Tror mågon redan har tipsat om P3-dokumentär, men det tål i så fall att upprepas - grymt allmänbildande!
Löpning och läsning - dubbelt nöje...
1971 • Malmö
#29
24 augusti 2010 kl 09:28
Gilla
Och när du har lyssnat på alla P3 dokumentär, så finns det även P1 och P4 dokumentärer.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.