Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 2010 35 inlägg 10532 visningar

Uppladdning (mat o dryck)

Karolina Bjurehed
1978 • Borås
#1
17 maj 2010 - 13:12
Gilla
Ska göra mitt första Varv och vet inte hundra hur jag ska göra med mat och dryck nu sista veckan innan loppet?
Och sedan hur jag lägger upp mat o dryck samma dag som loppet går?

Hur bör jag tänka och göra tycker ni som har mer erfarenhet?
< < < 1 2 > > >
Erik Brandén
1972 • Öjersjö
#2
17 maj 2010 kl 13:16
Gilla
Ät som vanligt, börja inte mixtra med nya tester så här nära på loppet. Drick lite mera dagarna innan och käka pasta kvällen innan samt en rejäl grötfrukost på lördag, samt kanske en lättare lunch senast 2 timmar innan starten. Fortsätt att drick tills en halvtimme innan start, inga mängder dock utan bara lite mer än vanligt. Så gör jag iaf.
1983 • Stockholm
#3
17 maj 2010 kl 21:31
Gilla
Fast om du vanligtvis inte äter en rejäl grötfrukost på morgonen innan dina långpass så ska du absolut inte göra det på lördag. Det som funkar för träning funkar för tävling, även om du vid tävling vill maxa prestationen med extra kolhydrater.
Sen är uppladdningen olika för alla och vad som passar vissa passar inte andra osv.

Lycka till!
1963 • Ängelholm
#4
9 juli 2010 kl 01:19
Gilla
Min diet är kanske något kontroversiell men funkar för mig och flera andra.
Kvällen innan loppet skall du dricka en massa öl. Alkoholen gör att den tömmer kroppen på vätska. Helt ok eftersom steg 1 är att kolhydratladda. På morgonen käkar du frukt och dricker konstant vatten, steg 2. Du kommer behöva gå på toa hela tiden men det är helt ok. Strax innan start kör du i dig en rejäl sockerchock, helst i form av vätska, steg 3.

Flertalet av marathon löparna drar i sig hyfsat med öl dagen innan ett lopp.
Glöm inte Frank Shorter OS 72!
1969 • Sala
#5
9 juli 2010 kl 08:49
Gilla
Henrik, nu undrar jag var du får din fakta ifrån, när du skriver att "flertalet av marathon löparna (sic) drar i sin hyfsat med öl dagen innan ett lopp". Har du statistik som stöder att minst 51% av alla marathonlöpare i hela världen dricker massor med öl dagen före tävling? Annars tycker jag att du ska låta bli att skriva att det är så. Om det nu är så att du har fakta på det, så undrar jag varför du exemplifierar med en enstaka löpare från -72. Om minst 51% av alla gör det så behövs inget enstaka exempel som dessutom är nästan 40 år gammalt.
Paula P
1985 • Lund
#6
9 juli 2010 kl 08:57
Gilla
Jag hade nog haft svårt att springa dagen efter öldrickande, men nu kanske det talas om lättöl med en vild gissning :)
Jag har fortfarande inte hittat rätt balans mellan kost och träning, men jag antar att det ger sig efter hand.
1985 • Göteborg
#7
9 juli 2010 kl 09:11
Gilla
En trevlig bi-effekt av löpning tycker jag är att man kan stoppa i sig en massa gott utan att gå upp i vikt.

Löpning och mat-intresse är en fin kombo :)
Paula P
1985 • Lund
#8
9 juli 2010 kl 09:27
Gilla
Jepp, håller med. Älskar mat i alla former, mer än godis, chips och glass. Pasta är min passion och jag är glad att man springer som man gör. Ska springa ikväll och det är perfekt start på helgen då det lätt blir extra av allt
1963 • Ängelholm
#9
10 juli 2010 kl 08:52
Gilla
Alkoholen i sig är ointressant, Går säkert bra med lättöl. Borde strukit flertalet i mitt inlägg tidigare. Men faktan är att dricka öl dagen innan ett lopp är ingen direkt hemlighet.
Tipset på vad man ska dra i sig innan ett lopp är att kolla GI tabeller. Käka eller drick det med högst Gi.index. Öl brukar toppa dessa tabeller. Kolhydrater binder vätska som är viktigt om man springer lånlopp.

Finns ett antal marathon löpare som laddar med öl. Narurligtvis toksuper dom inte dagen innan. Frank Shorter tog även silver OS 76, kanske ointressnant.

Mer om öl och löpning http://www.lopardagboken.se/?sida=forum&subid=8399&searchstr=
#10
10 juli 2010 kl 10:13
Detta inlägg har raderats
1962 • Torslanda
#11
10 juli 2010 kl 11:01
Gilla
Jag kan inte detta men ett långt löppass gör att man trampar sönder fler röda blodkroppar än normalt. Detta belastar levern högre. Att dicka alkohol belastar även det levern, och kanske annan typ av dryck eller kost. Personligen så har jag inte upplevt att prestationen har minskat vid alkohol intag dagen inna, men sett att pulsen är högre än normalt.
Är det någon som kan svara på belastningen av levern, hur påverkas den eller andra organ i denna kombination. Att det sliter på kroppen mer kan man väl gissa map pulsökningen.
#12
10 juli 2010 kl 11:21
Detta inlägg har raderats
1963 • Ängelholm
#13
10 juli 2010 kl 11:32
Gilla
Levern kommer att först förbruka alkoholen, sedan allt annat. Om du vill ha bra fett värden så undvik alkohol.
1963 • Ängelholm
#14
10 juli 2010 kl 11:40
Gilla
Vad har du för sjukdom K-G?
Är själv jäkligt förkyld och sitter och nät-joggar. Är klart understimulerad!
#15
10 juli 2010 kl 11:49
Detta inlägg har raderats
1962 • Torslanda
#16
10 juli 2010 kl 14:26
Gilla
Ok Henrik,
och du behöver bra fettvärden för att kunna prestera på topp... korrekt?
Hur lång tid tar det för levern att förbruka alkoholen? är det samma som promillehalten, men den går ju ut rätt snabt. 2 cl/timma
Har hört att levern får jobba betydligt längre.
1963 • Ängelholm
#17
10 juli 2010 kl 15:42
Gilla
Tja , känns som att forumet skulle ha en läkare eller liknande. KG skall vi inte träffas inför STOCKHOLM MARATHON? Kör själv kbt varvat med jogging!
1963 • Ängelholm
#18
10 juli 2010 kl 15:48
Gilla
Menar halvmaran 11/9! Män utan gränser kan vi kalla mötet.
#19
10 juli 2010 kl 16:10
Detta inlägg har raderats
1975 • Växjö
#20
10 juli 2010 kl 20:38
Gilla
Att läsa om dig K-G gör att vi andra med lite mindre krämpor känner att det ändå finns hopp och en anledning att kämpa vidare. Jag är mäkta imponera av att du fixar sådana lopp. otroligt starkt!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.