Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 2420 visningar

Runda på Södermalm?

Sofie Nilsson
1981 • Helsingborg
#1
5 januari 2010 - 19:46
Gilla
Hej!

Nyinflyttad till Södermalm. Någon som kan tipsa om en hygglig runda - 5-10 km lång. Kanske någon bra slinga?

Tack på förhand!

Vänlig hälsning
Sofie

.
1922 • Stockholm
#2
5 januari 2010 kl 20:09
Gilla
Beror på vad du gillar, ett varv runt ön (på cykel/gångvägarna) är ca 10 km. Otroligt vackert pass med undantag för Danvikstull/stadsgården där trafiken kan vara lite irriterande vid rusningstrafik. Lite platt om man gillar kuperade banor.

Ett bra alternativ är Årstaviken runt, också det en mycket vacker runda att följa årstiderna med. Spring på Södersidan mellan Hornstull och Skanstull och på fastlandet söder om Årstaviken för att få ett fullt varv. Förhållandevis kuperad på fastlandet, och helt flack på södersidan. skulle gissa att det är ca 7 km.

Båda varv rekommenderas varmt! De har varit bröd och smör för träningen i flera år och det finns än ingen tillstymmelse till att tröttna. För det mesta är det upplyst vilket gör att de båda går att springa även när det mörknat även om jag har förståelse för att man kanske inte springer själv alltför sent söder om årstaviken.
1972 • Stockholm
#3
5 januari 2010 kl 22:37
Gilla
Kan också rekommendera bägge rundorna ovan - riktiga kött & potatis pass ;-)

Rundan runt s-malm kan med fördel också utökas med Långholmen och Reimersholme som omväxling/förlängning!

Beroende på var du bor så kan man ju också ta båten över till Hammarby Sjöstad och springa in i Sicklaskiftet/Hellas för mer kuperad terräng...

MVH / Calle
1971 • Stockholm
#4
5 januari 2010 kl 23:54
Gilla
Och så kan man ibland lufsa över till kungsholmen via västerbron samt vid slussen/gamla stan och ta norrmälarstrand istället för södermälarstrand - det blir cirka 2 km extra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.