Foruminlägg av Therese Wahlgren

< < < 1 2 3 > > >
#1
29 augusti 2010 kl 22:36
Gilla
Hej!

Jag är på besök i Kalmar i några dagar och behöver tips på bra rundor. Helst terräng och stigar. Bor i närheten av Svinö, har sett att många rundor går där. Hur är det att springa där på kvällarna när det är lite mörkt? Jag vill kunna springa upp mot 15k, och helst så lätthittat som möjligt. Har lite smådåligt lokalsinne... :)

Tack på förhand!
#2
30 augusti 2010 kl 18:26
Gilla
Tack Torbjörn! Svinö var en bra liten ö att springa på! Svår att springa vilse på, och svår att tröttna på trots att man fick springa några varv. :) Får se vart jag vågar mig ut imorn nånstans...
#3
23 september 2010 kl 21:18
Gilla
Jag har fått en blånagel på stortån efter ett ultralopp. Har konstaterat att jag hade för små skor och ska förstås åtgärda det innan jag ger mig ut på liknande äventyr.

Men jag behöver lite hjälp med vad jag ska göra med tån. Det sitter som en stor blodfylld blåsa under stortånageln, den sticker liksom fram längst ut på tån och har vuxit sig så stor att nageln har släppt från nagelbandet på höger sida om du fattar vad jag menar. Själva nageln skiftar lite i blått över i stort sett hela, men mest färg har den på främre halvan. Öm och otäck är den också.

Så, jag undrar - borde jag punktera blåsan eller ska jag låta den vara?
#4
17 december 2010 kl 13:02
Gilla
Jag bloggar också, just nu mest med fokus på Vasaloppet.
http://theresewahlgren.blogspot.com
#5
2 februari 2011 kl 18:39
Gilla
På lördag firas löpningen runt om i landet, på den relativt nyinstiftade Löpningens dag.

Vi var ett gäng löparentusiaster som förra vintern bestämde oss för att löpningen var värd en egen bemärkelsedag, och nu är det alltså dags igen.

I Halmstad ses vi vid utsiktstornet på Galgberget kl 14, sedan springer vi en lättlöpt runda tillsammans i ett tempo som alla kan hänga med på. Häng med du också!

Läs mer här:
http://theresewahlgren.blogspot.com/2011/02/fira-lopningens-dag-i-halmstad.html
#6
3 februari 2011 kl 09:27
Gilla
Förra året firade vi den 26/1, men det var mest för att Ingmarie Nilsson (http://blog.nemonisimors.com/) ville fira på sin födelsedag, men sen kom hon och de andra i Stockholm som är drivande kring Löpningens dag att det är bättre att alltid fira på en lördag. Då får man ju springa i dagsljus. :) Så från och med i år är det första lördagen i februari som gäller!
#7
15 maj 2011 kl 18:07
Gilla
Jag är lite som du, har också medvetet ändrat löpstil til något som väl kan kallas framfotslöpning, eller i alla fall mellanfotslöpning. Har också hört det där med att det inte finns några belägg för att barfotalöpning/framfotslöpning skulle vara bättre (eller för den delen sämre) än hällöpning. Blev tipsad om Fysiopodden, en podcast av ett gäng sjukgymnaststudenter på Karolinska. Avsnitt två och fyra behandlar barfotalöpningen. Har inte hunnit lyssna på dem ännu dock.

Själv har jag fått problem med nersjunkna främre fotvalv med mortons tå so resultat, men om det har med min löpstil att göra vet jag förstås inte. Det går ju inte att säga att jag aldrg skulle fått det om jag sprungit på hälen. Efter stötvågsbehandling och löpvila i höstas har jag inte längre några problem, och då springer jag ändå mer nu än jag gjorde innan skadan. Men jag ökade långsamt när jag vilat klart, plus att jag körde mkt styrka och alternativ träning i vintras.

Personligen tänker jag att det är för hög belastning innan kroppen hunnit bli tillräckligt stark som är problemet. Klart man kan få problem med vader etc när man lägger om löpstilen om man inte tar det försiktigt i början. Det handlar ju om att successivt vänja kroppen.

Men det är spännande att höra vad forskarna kommer fram till. Problemet är väl bara att de aldrig kan göra en jämförande studie som blir helt rättvisande, eftersom de hela tiden måste utgå från fötter som redan från början är försvagade av att ha gått i skor under uppväxten.
#8
15 maj 2011 kl 18:08
Gilla
Kanske ska posta en länk också. :)
http://fysiopodden.se/
#9
21 maj 2011 kl 09:24
Gilla
Underbart lopp! Kanske den vackraste halvmaran i landet. Väldigt engagerade och entusiastiska arrangörer (tävlingsledare är Mattias Bramstång, ultralöparen som bla sprungit genom Europa i Transeurope footrace), härlig bana som mestadels går precis bredvid havet, lite småtekniskt på vissa bitar där det går längs en sand/grusstig med rötter och lite sten. Vad jag vet så kör de bruttotidtagning i år också, men eftersom startfältet är så litet spelar det inte särskilt stor roll att tiden räknas från startskottet tycker jag, det skiljer bara några sekunder. Så självklart ska du springa! :D
#10
13 juni 2011 kl 13:14
Gilla
Jag pratade lite med Susanne Johansson tidigare idag och fick veta att de räknar med att nå Halmstad på söndag den 19 juni, och Halmstad är ju hemma för Susanne så då kliver hon av medan Rune väl fortsätter mot Trollhättan sen tänker jag.

Jag funderar på att möta upp dem en bit från Halmstad och springa med sista biten. Nån som vill hänga på?

Exakt tid och plats får vi väl diskutera när det närmar sig isf. Vore roligt om vi kunde bli några stycken!
#11
15 juni 2011 kl 11:23
Gilla
Kul!

Än så länge vet jag förstås inte riktigt när de dyker upp. Men de kommer längs Ginstleden/Cykelspåret via Snapparp, Laxvik, Trönninge, Sannarp och sedan mot Frennarp. Själv tänker jag att Laxvikstrakten är rätt bra mötespunkt. Därifrån är det 13-14k kvar till Frennarp.

Men jag uppdaterar här med info så fort jag vet!
#12
18 juni 2011 kl 22:19
Gilla
Vi blir ett gäng som kommer samlas vid Trönninge kyrka innan kl 11 imorn! Vill man inte springa så långt (det är en dryg mil) så går det förstås att ansluta senare. Vi kommer springa Trönninge-Fyllinge-Snöstorps kyrka-Sannarp-Frennarp.

Själv tar jag buss 324 mot Laholm som går från hållplatsen utanför Halmstad teater 10.07 och är framme i Trönninge kl 10.29.

Ses!
#13
19 juni 2011 kl 07:51
Gilla
Kul Pelle! Jag har själv inte riktigt kommit igång med långpassen efter Stockholm marathon, annars hade jag gärna hakat på. Håller på att vila en lite knasig höft. :( Ses i Trönninge!
#14
2 augusti 2011 kl 14:09
Gilla
Jag kollade med tävlingsledningen och det ska vara rätt tider i resultatlistan nu. Först hade tidtagningsföretaget trasslat till det och det var en salig blandning av netto- och bruttotider fick jag veta av tävlingsledningen, men de ska som sagt ha fixat det nu.
#15
13 september 2011 kl 14:31
Gilla
Jag är också sugen på Kalmar! Fast för min del blir det 2013 som gäller. Har inte ens en cykel ännu, och jag har dessutom ett Vasalopp att jobba på 2012 först. Så då hinns det inte med seriös träning inför Kalmar förrän nästa sommar. Klart vi ska ha en kalmardebutantgrupp, jag är med även om jag siktar lite längre fram!
#16
7 oktober 2011 kl 07:50
Gilla
Hej!

Jag har ett löparprojekt på gång på torsdag nästa vecka, och skulle behöva en babyjogger. Är det någon som har en att låna ut? Det handlar alltså bara om torsdagen, och jag ska springa för välgörenhet. Exakt vad det handlar om kan jag inte säga förrän på måndag tyvärr. :) Och jag finns i Halland, men kan komma och hämta en vagn inom en ganska stor radie.

Jag blir dig evigt tacksam om du kan hjälpa mig!

Vänliga hälsningar
Therese
#17
7 oktober 2011 kl 10:21
Gilla
Gud vad snällt! Kan jag höra av mig till dig i början på nästa vecka om det blir aktuellt? Jag jobbar på att hitta en lite närmare mig. Halmstad finns jag i. Men Mölndal är helt klart bäst alternativ hittills!
#18
8 oktober 2011 kl 18:04
Gilla
Hej igen, Philip. Det blev så att min springpartner gick iväg och köpte sig en vagn istället. Så nu har vi en egen. :) Men tack igen för att du erbjöd dig att låna ut din, det var verkligen supersnällt!
#19
2 januari 2012 kl 14:07
Gilla
Jag sprang Göteborgsvarvet förra året veckan innan min maradebut i Stockholm. Det gick utmärkt. Men då maxade jag förstås inte i Göteborg, utan körde kanske 20-30 sek långsammare per kilometer jämfört med om jag hade satsat på riktigt.

Veckan mellan loppen körde jag sen ett par korta löppass för att hålla igång kroppen, och lite yoga för att inte stelna.

Jag tror att det kan funka för dig också att springa loppen så tätt, men håller med Staffan om att det beror på hur snabbt din kropp har återhämtat sig förut. Lycka till!
#20
12 januari 2012 kl 21:20
Gilla
Jag tror att initiativtagarna till dagen bestämde från och med förra året att dagen skulle firas första lördagen i februari istället. Och att det blev 26 januari första året har jag för mig beror på att det var Ingmarie Nilsson som ville fira löpningen på sin födelsedag. :) Men sen kändes det liksom lämpligare att fira en lördag när de flesta har lite mer tid för långa löppass. :) Så i år är det 4/2 som gäller.

Jag hoppas i alla fall kunna styra upp något i Halmstad i år igen, men det lär nog dyka upp lite firarlöpturer här och där snart. :D
< < < 1 2 3 > > >