Foruminlägg av andreas andersson

< < < 1 2 3 > > >
#1
24 maj 2012 kl 23:33
Gilla
Hej!

Jag springer i Trabucon, 14. Jag använder den för stigar och liknande, springer inte så ofta obanat.
Jag tycker det är en kanonsko. Jag är stor, tung och klumpig och behöver lite stöd och dämpning i min sko och det erbjuder den. Samtidigt gillar jag att den är ganska mjuk, eller svampig som någon skrev. Gillar man de lätta Inov-8 skorna så är den nog inte ett alternativ, men vill man ha något uppbyggt och dämpande så är den toppen.

Lycka till med ditt köp!
#2
1 juni 2012 kl 16:50
Gilla
Hej!

Jag pronerar också riktigt duktigt. Har sprungit med både fotbäddar och pronationsskor men det fungerade dåligt. Blev ostabilt och jag vrickade lätt fötterna. Dessutom slet jag ut hälkappan på skorna på bara några månader. Jag tror det var för att fobädden var så mycket tjockare än originalsulan så hälen kom för högt upp.

Jag försöker hamna mer på framfot när jag springer och jag har slängt ut fotbädden. Det fungerar mycket bättre. Eftersom jag är tung och har ett löpsteg som en elefant på LSD så kommer jag aldrig bli någon barfotalöpare.

I skogen springer jag i ASICS Trabuco och i vanliga spår med New Balance 1260. Det är skor med rejält pronationsstöd och än så länge så behöver jag det.

Jag har tidigare sprungit i Asics Foundation och jag har för mig att det är en raklästad sko. Den är verkligen en tegelsten och visst tar det bort lite av löpglädjen.

Avslutningsvis skulle jag vilja slå ett slag för en foamroller: http://www.startfitness.co.uk/product.asp?strParents=3708,4217&CAT_ID=4229&P_ID=43892
Jag rullar fram och tillbaka på den efter längre löprundor samt dagen efter långa löprundor och jag tycker den funkar kanonbra. Lägger mig på sidan och rullar fram och tillbaka med rullen under höften och ner till knät. Kanske inte passar alla, men den passar mig. Har gjort underverk för mina löparknän.

Lycka till
Andreas
#3
2 juni 2012 kl 17:25
Gilla
Hej!

Vill passa på att varna lite för att träna med halsont.

Jag sprang med vad som visade sig vara halsfluss. Blev totaldäckad. Sedan hade jag ständiga problem med halsfluss under ett år som inte ville ge med sig.

Slutade med den värsta antibiotikakur jag någonsin hört talas om samt att jag fick operera bort halsmandlarna.

Förstörde en lång träningssatsning och det tog en mindre evighet att komma igen.

Nu säger jag absolut inte att det blir så för alla som tränar om dom är lite snuviga. Jag ville bara varna lite. Ibland är det dumt att pannbenet är så tjockt att det inte finns plats lite hjärna...
#4
2 juni 2012 kl 17:35
Gilla
Jag har ju faktiskt skrivit om min foamroller i ngn annan tråd så jag får väl passa på att skriva lite här med.

För mig har den funkat fantastiskt! Har lite problem med itb- och löparknä och den hjälper verkligen.

Jag har inte gjort så mycket annat än att rulla fram och tillbaka på köksgolvet med den. Men det hjälper verkligen. Smärtan i början var ta mig f-n vidrig, men väl värt det. Efter att ha använt den ett tag nu så gör det inte alls lika ont, men det är inte direkt skönt heller, haha...

Nu såg jag "the foam roller from hell", Rumble roller och den får jag nog testa någon gång framöver, såg fruktansvärd och underbar ut på samma gång.

Jag har en halvroller som jag köpte på Wiggle eller Start fitness och den har funkat kanon!

Lycka till!
#5
4 juni 2012 kl 15:29
Gilla
Hej!

Har känt mig en smula oinspirerad ett tag och köpte lite böcker för att få ny gnista. Har bland annat läst Chrissie Wellingtons självbiografi och nu plöjer jag "Feet in the clouds".

Nu tänkte jag be om lite andra tips. Löpning, Ironman, Ultralöpning, triatlon och liknande. Behöver inte vara nobelprisklass på dem. Bara det handlar om folk som tränar hårt, lider...och tycker om det.

/Andreas
#6
4 juni 2012 kl 16:01
Gilla
#7
4 juni 2012 kl 17:39
Gilla
Det här är kanon!

Keep 'em coming!
#8
5 juni 2012 kl 14:08
Gilla
Hej!

Jag har problem med vätskebälten, de sitter aldrig bra på mig. De hoppar upp i navelhöjd och skumpar runt när jag springer.

Ska jag ut på långpass blir det ofta att ryggsäcken från Inov-8 får följa med. Till den har jag blåsa eller så fäster jag en flaska på den.

Men jag tänkte tipsa om ett alternativ som jag använder ibland när jag springer trailrundor:
http://www.wiggle.co.uk/camelbak-quick-grip-bottle-with-podium-chill/

Jag vet att många löpare absolut inte vill ha något i händerna när de springer. Men som sagt, det är ett alternativ...
#9
9 juni 2012 kl 23:52
Gilla
@Henrik

Ska testa det. Låter självklart när du säger det...
#10
8 juli 2012 kl 22:42
Gilla
Hej!

Solviksbadet har en 1,8 km slinga med elljus. En bit från Bromma i Ursvik finns allt från 2,5-15 km spår, kanonspår dessutom!

Grimsta har jag missat, är det vid BP/ridanläggningen?
#11
8 juli 2012 kl 23:03
Gilla
@Malin

Hej!

Jag har alltid pronerat nåt så in i h-vete. Har sprungit med New Balance 1260, som är en riktigt stabil sko, samt ortopediska inlägg. Snacka om pjäxkänsla. Tyvärr har knästrul på vänster knä kommit och gått genom åren trots detta. Dessutom så har de ortopediska inläggen skavt sönder under hålfoten på båda fötterna så trots att jag tejpar där så får jag köttiga sår ibland vid längre rundor. Och ja, inläggen har slipats om otaliga gånger.

Så såg jag i spegeln på gymet för något år sedan mig själv när jag sprang. Det såg ut som en havande elefant som tagit LSD. Jag har inget löpsteg överhuvudtaget. Jag landade hårt på hälen med benet en meter framför kroppen och benet var helt rakt när det "tog mark".

Jag har sedan dess slängt ut de ortopediska iläggen och försökt tänka på hur jag springer. Det har fungerat ganska bra. Ibland på långpassen har jag blivit trött och löpstilen har fallit ihop, då har det känts i kroppen och jag har fått anstränga mig rejält för att landa på mellanfoten och räta upp kroppen. Men det fungerar mkt bättre än med iläggen.

Springer jag på stigar och lite obanat så får jag aldrig besvär, vilket känns skönt.

Nu i veckan var jag på Löplabbet för att prova ut nya skor. Jag köpte Kayanon, vilket är en rätt stabil dojja. Men jag provade även neutrala skor. Det jag kan konstatera är att mitt löpsteg blivit mycket, mycket bättre. Men att jag inte är redo för neutrala skor än, dock så blir det inte fler ortopediska inlägg i skorna.

Jag ska köra hårt på styrketräning och få upp styrkan i fötterna och på sikt kanske lära mig lite om löpskolning. Det är rätt skönt att inte längre springa i pjäxor och det skulle vara roligt att komma ännu längre och springa i lite mer neutrala skor. Men det kommer nog dröja lite, är rädd för att jag ska gå sönder...

#12
15 september 2012 kl 17:33
Gilla
Hej!

Jag kör med Ultraspire Omega. Absolut inte ngn stor ryggsäck, bara det absolut nödvändigaste, matlåda, nycklar, plånbok och nån tröja... Men den sitter verkligen fantastiskt!

#13
16 september 2012 kl 16:28
Gilla
Hej!

Jag beställde min:
http://www.ultramarathonrunningstore.com/UltrAspire-OMEGA-Backpack-Race-Vest-p/ua505.htm

Har även den ännu mindre modellen som heter Surge, men den får man knappt ner ngt i. Fungerar mest som vätskesstem. Som sagt, den är verkligen inte stor, får bara ner minimalt med grejer, men sitter riktigt bra.

Hur mycket har du tänkt dig att packa ner?

Den har i grunden samma tänk och system som Nathan.

Har hört att Ultraspire ska komma med en 12 liters modell nästa säsong. Det kan bli mkt intressant. Vet inte hur stor Omega är, en 8 liter eller något liknande. Kanske någon annan på forumet som vet?

Det är med en vätskeblåsa från Hydrapack också. Trevligt på långpassen.

/A
#14
17 september 2012 kl 10:35
Gilla
Ombyte, handduk, vatten och kanske lite shampo och sånt? Då tror jag du ska titta på något större än Omega-säcken. Tror den blir lite liten...

Lycka till och berätta gärna vad du valde i slutändan!

/A
#15
27 september 2012 kl 19:39
Gilla
Henrik!

Shit vad fingrarna kan slinta över tangenterna ibland. Innan jag visste ordet av hade jag reggat ebay och paypal konto och så var en lampa beställd! Tack för tipset.

Har faktiskt använt min Tikka Petzel Plus i många år och tycker den fungerar helt ok på på många av de rundor jag springer. Men för dom pengarna så blev jag allt för sugen på att prova något nytt, så jag föll till föga och beställde.

Jag långt ifrån någon proffslöpare som springer obanat mitt i novembernatten så en lampa för 2500 kan jag inte motivera för mig själv. Men det här, tja...det kan jag motivera!

Ha det gott!

/Andreas
#16
28 september 2012 kl 02:07
Gilla
Tittade in på Runners World forumet och hittade en tråd som gav mitt ett stort garv. Här sitter vi och pratar om pannlampor och vätskesystem. I USA, där pratar man om andra saker på löparforumen...
http://www.runnersworld.com/community/forums/shoes-stuff/gear-electronics/methods-carrying-handgun-running

/A
#17
15 oktober 2012 kl 17:24
Gilla
Hej!

En fråga om pannlampa... Har beställt den här:
http://www.ebay.co.uk/itm/300677445326?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_3233wt_1000

...men inte fått den än. Undrar om den här:
http://nestorelektronik.se/product.php?id_product=34

...passar till lampan?

Nån som vet?


mvh
Andreas
#18
15 oktober 2012 kl 17:27
Gilla
Jag var inne i en annan tråd och läste och beställde den här:
http://www.ebay.co.uk/itm/300677445326?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_3233wt_1000

Jag har ingen koll på lampor överhuvudtaget, har tidigare sprungit med en Petzl. Jag vet heller ingenting om säljaren eller om lampan som sådan. Men för det priset tyckte jag det kunde vara kul att prova.

Lycka till
Andreas
#19
16 oktober 2012 kl 07:45
Gilla
Jo, det är klart. Jag ska testa den som följer med innan jag köper en ny. Men jag läste i en annan tråd att flera personer rekommenderade en annan ställning än den som följer med. Därav min fråga.

Nåja, vi får se när(om?) den dyker upp!

Tack för svaret!
#20
16 oktober 2012 kl 09:24
Gilla
Nej, beställde i samma veva som du.

Har ingen anledning att tro att jag inte ska få den. Dock är jag en smula reserverad tills dess att lampan dyker upp. Helt enkelt för att jag är ovan både att använda Ebay och att handla från Asien, inget annat.

< < < 1 2 3 > > >