Foruminlägg av Marcus Eriksson

#1
1 juni 2010 kl 03:04
Gilla
Ja som ni ser ovan så söker jag kontakter att springa med, i Linköping, gärna er mellan 20-35. Kön spelar ingen som helst roll.
Jag har sprungit en del men jag kan väll kalla mig nybörjare.

Ska tillägga att jag är väldigt social,ödmjuk och lätt att umgås med. Något blyg inledningsvis.


/Marcus
#2
11 juni 2010 kl 20:37
Gilla
Droppar den här tråden igen. Finns de flera som skulle vilja hänga med ut och springa?

/Marcus
#3
13 juni 2010 kl 20:34
Gilla
Du är välkommen att hänga på, absolut. Bara att höra av sig.
#4
20 juli 2010 kl 19:09
Gilla
Finns de inga flera aktiva löpare i Linköping? Skulle va kul och bra att ha någon som puschar en lite.
#5
16 oktober 2010 kl 19:44
Gilla
De flesta verkar gilla att springa till metal/rock men själv föredrar jag melodisk trance med sköna basgångar och bra melodier. Perfekt är att ha ett långt mixset med låtar som mixas in i varandra utan pauser.
#6
26 december 2010 kl 21:27
Gilla
Har inte läst boken men lågkolhydratkost är inte en lämplig kost om du vill uppnå optimal hälsa. Kanske är bättre än "vanlig" svensson mat men allt är ju relativt.

Nåt som är intressantare är 80/10/10 kosten och Tim Van Ordens Running Raw Projekt. 80 % kolhydrater i form av färsk frukt och grönsaker, inget ska vara uphettat. Resterande 20% är fett och protein.
http://www.runningraw.com/

#7
26 december 2010 kl 22:25 Redigerad 26 december 2010 kl 22:26
Gilla
Är det inte ganska logiskt egentligen?

Att man äter det som kommer direkt från naturen och inte upphettar det så alla näringsämnen försvinner? Att man inte äter kött för det är väldigt svårsmält,förvirrar immunförsvaret, är cancerframkallande osv?

Ja, alla de 3 du räknande upp kanske mår bra, men frågan är ju: vem presterar bäst, vem har bäst och snabbast återhämtning samt vilken kost som snabbast ger enerig åt kroppen och som ger kroppen mer energi än vad den tar, vem som mår bäst psykiskt osv.

Edit: Här sitter jag och äter chips :)
#8
26 december 2010 kl 22:29
Gilla
Sen funkar ju inte det där citatet riktigt heller om man inte har provat precis alla dieter som finns.
#9
10 februari 2011 kl 12:06
Gilla
För en som varit insatt är denna mix inte speciellt i min smak. Progressive trance finns knappt idag, Om man inte ser till den progressiva trancen inom psy. Och trancen, eller den trancen som var trance för många är idag inte trance, utan nån blandning av house, electro, pop och trance. Ska man ha sjyst progressive trance i lurarna när man springer kan jag rekomendera att man skaffar mixskivor från åren 97-01. Skivor som är mixade av Dave Seaman, Nick Warren,Sasha, Digweed osv.

Men för de oinviga och för att uppnå syftet, dvs musik som är bra att löpa till så fungerar nog denna bra ändå.
#10
26 februari 2011 kl 17:20
Gilla
Färsk rå vitlök, silvervatten (kollodialt silver) och mungböngroddar (mixade).
#11
21 april 2011 kl 11:33
Gilla
Andreas N: Instämmer helt med att musik blir mer som ett störande oväsen när man ska fokusera och öka tempot. Jag börjar störa mig ordentligt på att jag har lurarna på mig och vill helst när jag ökar farten bara slita av dem. Även att jag har bra lurar som sitter bra osv. Tycker firhetskänslan försvinner lite när man kör med musik, inte jämt, men ibland.

Själv springer jag oftast utan musik, men det händer dock då och då lurarna åker på och då är det väll oftast någon form av elektronisk klubb/dansmusik som ljuder i öronen, eller någon form av rock. Post rock kan funka rätt bra då det oftast är progressivt och musiken byggs upp tills det brakar loss ordentligt. Mörk, lite djupare progressive trance/house är ganska nice att springa till på de lite längre långsammare passen. Kan rekommendera Global Underground skivorna från sent 90 tal/tidigt 00 tal. Annars gillar jag mixade skivor från tex Ferry Corsten,Tiesto, Armin Van Buuren från samma tidsperiod. Gatecrasher skivorna från den tiden, dvs sent 90 tal/tidigt 00 tal är också riktigt bra.
#12
7 maj 2011 kl 15:37
Gilla
Ingrid: Det där var kanske inte det bästa tipset. Kalaspuffar? Ostfralla?
Massa onödigt raffinerat socker + vitt bröd = inte bra.

Nae, men som andra har skrivit: Ät som vanligt, mixtra inte precis innan ett lopp. Ät bra mat bara. Fullkorn,grönsaker,frukt. Dra ner på det röda köttet om du kan. Ät så "naturligt" som möjligt och undvik massa onödiga tillsatser osv. Frukosten på morgonen innan loppet: Smothies och/eller frukt. Bättre uppladdning än typ gröt och ägg som många andra verkar tipsa om. Ät inte för mycket bara.
#13
6 juni 2011 kl 23:30
Gilla
Har kikat runt lite nu på nätet om barfotalöpning/ löpning med fivefingers och man är ju lie sugen på att testa. Kanske borde införskaffa ett par fivefingers, eller vad säger ni? Vilken modell rekomenderar ni för en nybörjare?
#14
7 juni 2011 kl 13:02
Gilla
Mats: Ok,tack för tipsen. Men med min budget så kan jag inte införskaffa två modeller direkt. Om jag ska skaffa en av modellerna, som jag både kan börja gå i och stegvis öka längd och börja springa i, är det Bikila jag borde köra då?
#15
9 juni 2011 kl 12:30
Gilla
Hade ett par 2130 och tydligen så hade de gått upp en halv/en hel storlek mellan den och 2150 enligt killen på löplabbet.
#16
25 juni 2011 kl 19:33 Redigerad 25 juni 2011 kl 19:33
Gilla
Hej på er!

Jag har haft min garmin nu sedan förra hösten men är fortfarande inte helt 100% säker på hur allt fungerar. Nu tänker jag mest på inställningar för intervallträning. Jag vet att man kan ställa in sträcka/vilotid osv men jag vill gärna ha en mer utförligt beskrivning på hur man ställer in när man ska köra olika typer av intervaller. Nu tex, så tänkte jag att jag skulle dra ut och köra backintervall och att jag skulle köra uppjogg dit och nerjogg tillbaka, men hur ska klockan var inställd då? Ska jag bara starta och köra som när jag kör vanligt distanspass fast jag stoppar tiden när jag är framme vid backen och sen starta och stoppa för varje gång jag kommit upp för backen, eller ska jag trycka på lap varje gång jag kommit upp för backen, för jag vill ju gärna se tid på varje intervall. Jag vill ju inte se tiden för både själva intervallen+den lätta joggen när för backen igen. Låter lite komplicerat kanske men hur som helst så vill jag se tid för uppjogg/nedjogg och tid för varje intervall jag kör. Men jag vill ju också se den totala sträckan/tiden med både uppjogg/nedjogg/intervall inräknat så man kan lägga in passet här.

Sen vill jag gärna veta hur ni gör när ni köra andra intervallpass också. Hundringar, fyrahundringar och tusingar osv. Hur gör ni?

Tack på förhand.
#17
2 juli 2011 kl 16:46
Gilla