Foruminlägg av Nils Rydström

< < < 1 2 > > >
#1
31 maj 2016 kl 12:52
Gilla
Bild uppladdad av Nils Rydström
Har 2 par av dessa men de börjar bli för slitna. Verkar vara svårt att få tag på dessa nu för tiden, har säkert slutat tillverkas.
Har varit tvungen att gå över till Adidas boost sortimentet men har problem med att hitta några mer dämpade som passar mina fötter i det sortimentet. Känns för klumpiga och svampiga.
Adidas Boston 3 med sin lite hårdare Adiprene-sula passar mig perfekt på de lite lugnare längre passen.

Är det någon som har dessa, bättre begagnade, i storlek 44, så är jag intresserad av att köpa.

Med vänlig hälsning Nisse.
E-mail: nisserydstrom@live.se
#2
3 juni 2016 kl 15:25
1 Gilla
Tack för tipset Sixten, finns tydligen på Intersport i Växjö, ska kolla vidare.
#3
15 augusti 2017 kl 12:26
1 Gilla
Det mesta redan skrivet.

Det jag märkte när jag hade mycket problem med vaderna var att när jag väl skulle komma igång igen med löpning var att stiglöpning var mycket lindrigare för vaderna, helst med mycket rötter och knixig terräng så man blir tvungen att ta kortare steg samt variera steglängden. Vaderna protesterade inte så mycket då.


#4
28 november 2017 kl 12:35
1 Gilla
Har sprungit 2 veckor i rad nu med ett par som heter MBT-Speed, en relativt lätt modell, 250 gram ,stl:43. Trots den relativt låga vikten är skon väldämpad. För att det ska funka med denna sko bör man vara lite van vid löptekniken där man landar hyfsat rakt under kroppen med fötterna
Jag har också haft en hel del problem med mina fötter de sista 2 åren efter att lite för länge envisats med att springa i fivefingers utan att vara tillräckligt stark i fötter och ben.
Tycker dessa varit ett av de skönaste paren hittills med lågt dropp och väldämpade.
Mitt längsta pass med MBT var i lördags, 20km.
#5
6 februari 2018 kl 12:28
Gilla
Ja, i detta väder och underlag är det bra runt just Växjösjön. Där har dom "sopsaltat" så det brukar vara rent och fint underlag.
#6
10 februari 2018 kl 14:14
Gilla
Bild uppladdad av Nils Rydström
Har dessa handhållna, inköpta på Stadium, SOC, tror det var 4 stycken för 50 kronor. Passar perfekt i handen, har dom varje pass jag springer. Har provat med vätskebälte men gillar inte skvalpandet.
#7
20 juli 2018 kl 19:44
Gilla
Ja, det är enormt imponerande. Det som är glädjande för oss "ungdomar" är att även vid 70 års ålder kan man utsätta kroppen för dessa stora mängder ansträngning.
Och inte bara klara av det utan också må bra av det . Våra kroppar är gjorda för att användas.
#8
15 februari 2020 kl 16:21
Gilla
För mig har det blivit allt svårare att springa med fart och normal puls på just lördags-mornar. Pulsen blir runt 10-20 slag högre än om jag springer ett jämförbart pass på en vardagskväll.
Jag har provat med att undvika alkohol på fredagar, minska på mängden kaffe på lördagsmorronen. Mindre mat på morronen innan passet. Men inget har hjälpt. Stiger upp runt 07:30 på helgerna och äter frukost runt 8-tiden. Sedan blir det löpning runt 10-tiden.
Jag känner mig oftast pigg inför passen men redan efter några km så börjar pulsen stiga över den pulsen som är normal på vardagskvällar och som jag har som referens.
De senaste åren har mitt arbete blivit alltmer stillasittande framför dataskärmar. Det är möjligt att det är orsaken till den höga pulsen, kroppen är inte van vid fysiskt arbete på förmiddagarna.
När det blir längre ledighet vid semestern så blir förmiddags-pass mer regel än undantag och efter ett par veckor så blir det allt lägre puls på de tidiga passen.
Det är synd att det blivit så, för just förmiddagarna på lördagarna är perfekta för träning. På vardagarna stiger jag upp vid 05:30-tiden och är oftast pigg då.
#9
4 mars 2020 kl 19:10
Gilla
Dessa skor verkar ju föra löpning på en helt ny nivå. De flesta som har dessa skor blir lite snabbare och återhämtar sig fortare från snabba pass. Har inte läst en enda negativ recension på detta forumet, förutom det rätt höga priset.
Men var köper man skorna? Var man än tittar på nätet så är det slutsålt.
Hur många mil håller dom?
Samt vad är det som slits upp på skorna?
#10
5 mars 2020 kl 20:16
Gilla
Om det skulle visa sig att man efter vetenskapliga studier - gärna flera - kan påvisa att de nya Nike-skorna verkligen sänker tiderna med i genomsnitt 4% för de testade löparna på alla nivåer.
Då kommer löpningen och resultaten som följer i olika tävlingar i ett läge som vi inte varit med om tidigare, då blir även löpningen en utpräglad material-sport, även om den varit det till viss del tidigare också men nu blir det kanske till och med vetenskapligt bevisat och att den positiva effekten av skorna är mätbar.
Hur ska man då förhålla sig till detta? Ska man dela in alla lopp, från motionslopp till mästerskapstävlingar, i olika klasser? En klass med dessa Nike-skor, en utan? Eller ska de som springer loppen med "vanliga" skor få dra av 4% av sin tid?
Ska olika nya rekord få en prefix efter sig, med eller utan skorna?
Det går inte stoppa utvecklingen och skorna verkar ju vara helt fantastiska vad gäller både fart under passen samt återhämtning från snabba pass, en aldrig tidigare skådad unik kombination av en löpar-sko.
Jag har läst av en hel del här på forumet som utvecklat sin löpning till helt nya nivåer tack vare dessa sko. Men hur och var drar man gränserna för vad som i framtiden ska vara tillåtet, och hur kontrollerar man detta i vanliga motionslopp i så fall?
#11
5 mars 2020 kl 21:16
1 Gilla
#73. Det är nog som du skriver. Det kommer i vilket fall som helst att bli ett före och ett efter skornas inträde i löparvärlden.
Om man är driven av att prestera resultat, oavsett nivå, så har det ju nu kommit ett enormt bra hjälpmedel. Inte bara att man blir snabbare utan också att man fortare återhämtar sig från hårdare pass. Det blir ju effekt på 2 olika sätt. Om man ska förbättra sig 4% utan att byta till dessa skor så krävs det en hel del ansträngning. Det är förmodligen det största tekniksprånget löpning varit med om. Blir intressant att se hur det utvecklar sig.
#12
23 mars 2020 kl 13:03
Gilla
För mig varierar pulsen.
Min vilopuls är rätt stabil varje dag, mellan 38-42.
När jag tagit ut mig riktigt rejält på intervaller så att jag måste lägga mig ner på knä efteråt för att börja återhämtningen, ja då kan jag på träning komma upp i runt 177 som max.
Jag brukar bara springa 1-2 lopp varje år och de gånger jag mätt pulsen så har jag i slutet på Växjöloppet - 10 km - kommit upp i 185. Med en medelpuls på runt 175, cirka 10 slag över vad jag kan komma upp i som max på träning. Vet inte om det kan vara adrenalin som driver upp pulsen på tävling jämfört med en vanlig träningsdag?
Men så är det en annan sak som förbryllat mig de senaste 3-4 åren och det är att på lördagsförmiddagar så är "träningspulsen" 10-15 slag högre än om jag kör motsvarande pass mitt i veckan på en kväll. Maxpulsen är dock runt 177, alltså samma som mitt i veckan. Det gör att jag har svårt för att genomföra några fartpass på just lördagarna eftersom pulsen "rusar" iväg. Det har blivit gradvis sämre allteftersom åren gått.
Pulsfallet, som också ska vara ett sätt att kolla av konditionen, varierar också mellan vardag och lördag för min del. I veckorna kan jag avsluta en intervall på runt 165 slag och en minut senare vara nere på 105 slag. Men om jag kör motsvarande intervall på en lördag är pulsen runt 170 respektive cirka 120-125 efter 1 minuts vila.
#13
26 mars 2020 kl 14:47
Gilla
Har sprungit Växjöloppet 10 år i rad, alltid samma start på året. 13:00 1 maj. Men för första gången sedan starten 1967 så flyttas starten till 19 september 2020, förutsatt att krisen är över.
Motivationen till att springa rent generellt försvinner inte men de lite hårdare passen med mycket fart blir svårare att motivera sig till.

#14
3 april 2020 kl 13:03
Gilla
#1198. Efter att jag registrerat mig på Nikes sida i februari någon gång så behövde jag inte fylla i någon kod. När jag klickade till kassan efter beställningen så vara rabatten redan avdragen. Jag fyller år i mitten av april.
#15
3 april 2020 kl 19:10
Gilla
#1200. Ja, det var märkligt. Utan rabatten tror jag inte jag köpt dessa. Kanske du kan ringa eller kontakta dom och fråga varför.
#16
14 april 2020 kl 12:16 Redigerad 14 april 2020 kl 12:18
Gilla
När jag närmar mig tröskel-ansträngning så har jag ett sätt att låta andningen styra farten så att jag inte går över gränsen, funkar inte alltid men oftast.
Då andas jag ut på vart 3:e steg, blir en bra rytm och ett sätt att flytta fokus från hur jobbigt det kan kännas till att istället tänka på att hitta rytmen. Under denna fas i löpning så undviker jag att kolla i vilket tempo jag springer, allt för att fokus ska vara på rytmisk andning.
#17
12 maj 2020 kl 18:19 Redigerad 12 maj 2020 kl 18:22
1 Gilla
Jag har provat Nike Vaporfly Next% på 2 lite snabbare pass nu. Första gången för 3 veckor sedan, 5 km tempo/snabbdistans och det gick runt 10 sekunder snabbare/km än vad jag gör med mina ordinarie Adidas Boston 7.
I dag provade jag ett lunchpass, första gången för min del. Det brukar vara hög puls och svårt med fart så tidigt på dagen.
Det blev distanspass med 4 stycken 1000 meters intervaller, cirka 90-120 sekunders gåvila mellan intervallerna.
Denna andra gång kände jag verkligen stunsen i skorna, en skön känsla så länge man inte blir trött. Tempot blev mellan 10-15 sekunder snabbare/km än ordinarie skor.
Känslan är även att slitaget på fötter och ben är mindre med dessa skor. Frågan är hur länge spänsten i skorna håller i sig? Eller om de kommer bli förbjudna på sikt? Det borde snart infinna sig mer eller mindre panik hos de andra skotillverkarna.
#18
4 juni 2020 kl 12:26
1 Gilla
#1272. När jag beställde mina Next% i april så behövde jag inte fylla i någon kod, födelsedags-rabatten kom automatiskt i något av stegen när jag genomförde köpet.
#19
24 juli 2020 kl 13:45 Redigerad 24 juli 2020 kl 14:04
Gilla
Har en Garmin 920 Xt. Samt en Lenovo dator. Så här laddade jag upp passet nu när Garmin Connect ligger nere. Vet dock inte om följande gäller från andra Garmin-modeller eller datorer, men kanske värt att prova?
Anslut klockan till datorn. Öppna upp Jogg.se och sedan
Klicka: Nytt pass. En bit ner på sidan som öppnas upp finns ett fält som heter "Importera från fil"
Klicka: På knappen FIT (eller GPX,TCX, beror på vad filerna är döpta till i din dator, sista 3 bokstäverna i slutet på filens namn)
Klicka: Välj fil. Nu ska utforskaren i din dator öppnas upp och Garmins filer ska visas i ett nytt fönster, dubbelklicka på filen som du vill ladda upp till Jogg
Sedan ska du komma tillbaka till Joggs sida och filens namn ska nu synas till höger om knappen "Välj fil"
Klicka: Visa aktiviteter. Scrolla ner en bit på samma sida, då ska passet visas som en rad, längst till höger finns en rund ring under "spara" klicka i den ringen så den blir markerad.
Klicka: På knappen spara. Då blir man flyttad till den sidan man brukar redigera passen ifrån.
#20
31 juli 2020 kl 08:18
1 Gilla
Bild uppladdad av Nils Rydström
Så här ser mina Next% ut efter 12 mil. Har bara använt dem på asfalt och något pass på tartanbanor.
Märker stor skillnad med dessa jämfört med Adidas Bostonskor, framför allt under fartpassen. Det går cirka 10 sekunder fortare om jag springer 1-2 km ihållande fart.
Men i slutet av passen jag brukar springa så kan skillnaden bli än större. Igår sprang jag korta backintervaller, på hemlöpningen från backen brukar tempot bli runt 4:20 om jag har sprungit passet med Adidas-skorna och jag känner mig rejält sliten i vaderna och baksidorna av låren.
Men i går, med Nike Next% blev tempot runt 3:55 på hemlöpningen, skillnaden i känslan mellan Adidas och Nike-skorna är väldigt stor.
Inte bara att man blir lite snabbare, man blir inte alls så sliten i benen. Har provat nu i 5-6 pass och det blir likadana resultat varje gång.

Den stora nackdelen är priset och hur länge de kommer att hålla samma fina egenskaper som de fortfarande gör efter 12 mil?

Hur är det med konkurrenterna, är det några av dem som har liknande skor på gång?
< < < 1 2 > > >