Foruminlägg av Tobias Sundqvist

< < < 1 2 > > >
#1
6 mars 2012 kl 10:09 Redigerad 6 mars 2012 kl 10:11
Gilla
Jag arrangerar tillsammans med Tavelsjö AIK en ny unik Halvmarathon i Tavelsjö, nära Umeå.
Tävlingen är på mestadels Asfalt och man startar och slutar mitt i Tavelsjö by. Det är en underbar natur kring Tavelsjön och mestadelen av sträckan springer man så att man har utsikt över sjön. Boka in 18:e Augusti ifall ni vill få ett minne för livet, det kommer bli en stor folkfest!
#2
6 mars 2012 kl 15:02
Gilla
Så sant ni kanske norde ha länken till hemsidan också, www.tavelsjohalvmarathon.se

Man springer mestadelen runt sjön på asfalterade småvägar och några km på grus. Kommer garanterat bli skoj, ska göra en inbjudan till alla friidrottsföreningar också.
#3
6 mars 2012 kl 19:31
Gilla
Tack Pär, jag har gjort det i samband med att jag fick tävlingen sanktionerad av dem och de har lovat att uppdatera programmet, får kanske ligga på dem lite.
#4
9 mars 2012 kl 13:31
Gilla
Tack Jörgen, jag ska verkligen jobba för att detta blir ett så lyckat lopp som möjligt för de som springer. Är sugen på att ha någon sorts kvartsmarathon också, men blir tävlingen populär kan man ju absolut tänkas sig att köra 2 varv om några år.
#5
11 mars 2012 kl 22:49 Redigerad 25 mars 2012 kl 08:25
Gilla
Stefan, har aldrig sprungit Vännäs maran, har dock fått för mig att man springer samma sträcka fram och åter och det knappt är några backar, är det någon som har en höjdprofil på vännäsmarathon så man kan jämföra?

Tavelsjö Halvmarathon har nog lite mer höjdskillnad jämfört med många platta asfaltslopp. Löpning ska dock vara roligt och härligt vilket förhoppningsvis Tavelsjö Halvmarathon kan leva upp till. Det ska vara en tävling som lockar till folkfest och en unik upplevelse när det gäller naturupplevelsen. Att det sedan är lite kullar så att man får lite bättre utsikt är en del av charmen. Höjdmässigt så är det dock en väldigt platt sträcka om man jämför tex med Högakusten marathon...
#6
25 april 2012 kl 17:24
Gilla
Pga av det stora trycket på tävlingen tvingas vi sätta ett maximum på 250 deltagare det första året. Detta för att kunna arrangera en så bra tävling som möjligt för de som är med. I skrivande stund är det 211 platser kvar.
#7
20 juni 2012 kl 10:43
Gilla
Antalet anmälda bara ökar och det är nu 155 anmälda, 95 platser kvar.
Vi kommer troligen släppa extra platser till de som anmäler sig på själva tävlingsdagen också.
Vi finns på facebook evenemang: http://www.facebook.com/events/132026603589439/
samt på sidan: http://www.facebook.com/pages/Tavelsj%C3%B6-Halvmarathon/129897860468984
där man även kan vinna ett utlottat pris bland dem som gillar sidan.
#8
11 juli 2012 kl 09:50
Gilla
Nu är det sista chansen att anmäla sig till loppet, vi utökade till 350 tävlanden och man kommer inte kunna anmäla sig på plats utan måste göra det innan eftersom det kommer vara fullt innan dess. Skulle tro att platserna tar slut innan veckan är till ända.
#9
5 augusti 2012 kl 23:43
Gilla
Tack Jörgen för att du redan skrivit om antalet deltagare. Vi har som sagt aldrig arrangerat ett långlopp förut utan bara pratat med de som varit med och tittat på hur det fungerat kring de lopp som arrangerats här i Västerbotten. Eftersom trycket blev enormt på tävlingen redan från start så sa vi att bara vågar ta 250 löpare men tack vare våra sponsorer och många som strömmat till och ställt upp som funktionärer tror vi oss klara åtminstone 350 st. Vi kunde aldrig tro att loppet skulle bli så stort första året och började oroa oss precis som Jörgen skrev att många skulle anmäla sig på själva tävlingsdagen. Eftersom det underlättar för oss att veta hur många som deltar så kommer vi fortsätta med att ha ett max antal deltagare även nästa år. Precis som på de flesta större tävlingar kommer man då också behöva anmäla sig före tävlingen men man kan dock betala på själva tävlingsdagen.
#10
23 augusti 2012 kl 20:24
Gilla
Hej, trevligt att så många sprang och tyckte det var en trevlig tävling, det sporrar oss verkligen att göra om tävlingen nästa år. Eftersom det var första året som vi anordnade så försökte jag verkligen tänka på allt och nu med alla bra kommentarer vi fått så kan vi göra en bra "att tänka på lista" inför nästa år. Jonas jag såg att vi skrivit att det skulle vara en vätskestation var 4:e km och hoppas att vi inte lurade för många. Vi ändrade oss någon gång kring juni men glömde uppdatera på hemsidan där jag ser att det fortfarande står. Vi fick höra att vi var alldeles för generös med en vätskestation var 4:e km som var mitt utgångsmål eftersom tävlingen låg i Augusti så vi körde på var 5:e km. Med facit i hand skulle man kört på ursprungsplanen men vi satte upp ytterligare en kontroll 2km före mål eftersom det var så varmt. Vi återkommer snart med nya tag och jag meddelar när tävlingen åter är öppen för anmälan. Preliminärt blir tävlingen den 17:e Augusti nästa år.
#11
19 november 2012 kl 08:56
Gilla
Den 17:e Augusti 2013 återupprepar vi succen från i fjol och utökar så att 500 tävlanden kan vara med. Vi kommer köra med digital tidsmätning, lite tätare vätskekontroller och öppna upp för laganmälan för företag.
Öppningsåret 2012 var ett bra övningsår och vi har tagit stor lärdom av den enkät vi skickat ut samt alla övriga åsikter som inkommit efter tävlingen.
Anmälan kommer öppnas upp kring jul som en julklapp åt er alla entusiaster. Kanske kan ni ge bort en fin löpupplevelse till någon ni känner. Mer info kommer närmare öppnandet av anmälan.
#12
1 januari 2013 kl 14:17
Gilla
Alla verkade väldigt nöjda med loppet i fjol men det kan alltid förbättras. Nytt för i år är:

- Vi öppnar upp för 500 löpare så att fler ska få chansen att springa

- Tävlingen har i år GP status för de som vill kunna få GP poäng.

- Nummerlappar kommer kunna hämtas ut någon dag före start för att slippa stress.

- Det blir förmodligen digital tidsmätning för att snabba upp resultaten och få en noggrannare mätning.

- Det blir fler och tätare vätskekontroller

- Sportdryck på alla vätskekontroller

- Tydligare målfålla för att underlätta vid målgång

- Bättre ljudsystem för att det ska höras tydligare vid start och mål

- Barntävlingen kommer få fler funktionärer.

- Mer utlottningspriser

- Eventuellt en finisher t-shirt om det finns intresse, en separat förfrågan kommer ut om detta.

- Större och bättre festlokal på kvällen för att rymma alla löpare. Samt med möjlighet till bad.

- Möjlighet för Företag att anmäla lag

- fler nyheter kommer också men vi håller på detta tills vidare.
#13
7 januari 2013 kl 22:23
Gilla
Redan 117 anmälda! blir nog fullt i tävlingen i år också trots de utökade platserna, mycket skoj!!!
#14
15 januari 2013 kl 20:51
Gilla
Kul! ska peppa lite folk på jobbet också!
#15
12 mars 2013 kl 14:09
Gilla
Det drar ihop sig, endast 75 platser kvar, skulle tro att tävlingen är full inom 2 veckor så ta nu sista chansen att anmäla er till årets stora händelse! www.tavelsjohalvmarathon.se
#16
14 mars 2013 kl 13:36
Gilla
Rättning, det blev sån rusning att det i skrivande stund bara är 1 plats kvar...
#17
17 januari 2014 kl 13:45
1 Gilla
Hej, jag tänkte bara informera er om att anmälan till Tavelsjö Halvmarathon nu är öppen och ni som har möjligheten att vara med ska nog anmäla er så snart ni kan.
I fjol tog platserna slut oväntat fort och trycket är ännu större i år så ni som vill vara med bör nog bestämma er inom kort.

Tavelsjö AIK kommer fortsätta satsa på att göra tävlingen ännu bättre och gillade ni fjolårets lopp så kommer ni nog älska årets lopp!
http://www.tavelsjohalvmarathon.se

mvh /Tavelsjö AIK genom Tobias
#18
20 januari 2014 kl 16:45
Gilla
Jag glömde säga att vi har ett nytt samarbete med 7 mila kring en ny miniklassiker för er som vill ha en lite tuffare utmaning.
Löparskidan heter den nya miniklassikern och man ska då åka antingen 4:a eller 7 mil skidor i 7mila och sedan springa Tavelsjö Halvmarathon. Beroende på resultat får man brons, silver eller guld medalj.

Se mer info på www.loparskidan.se
#19
28 januari 2014 kl 12:29
Gilla
Tja Pär om du visste vad det kostar att arrangera ett lopp i den storleken så skulle du nog grina. Första året gick vi back, andra året gick vi plus minus noll så om vi ska fortsätta att engagera 100tals funktionärer och hela Klubben och dess omnejd så måste ju klubben gå åtminstone lite plus. Tävlingen håller samma klass som större tävlingar men kostar mycket mindre. Tycker du att det är för dyrt ska du absolut inte springa, det passar självklart inte alla.
Extra kostnader för tex tidtagning/vägomskyltning/webbservice/automatisk betalning samt att vi vill erbjudna något extra för de som springer är kanske inte något vi behövt bry oss om om vi hade haft en mindra tävling bara för skojs skulle men nu är inte vårt mål det utan vi vill precis som de förra åren skapa något stort i Norrland.

Hoppas du vill vara med något annat år.
#20
28 januari 2014 kl 12:43
1 Gilla
Att Tavelsjö sen inte skulle göra ett skit är ju grovt förtal och det visar än mer på att du aldrig varit där. Tavelsjö Halvmarathon är ett event som lockar folk att hjälpa till runt hela sjön och innan Tävlingen ens startat lägger vi ca 1000h i jobb för att tävlingen ska kunna ske. På själva tävlingsdagen hjälper över 100 funktionärer till och hela sjön sprudlar av liv och glädje. Jag som är tävlingsgeneral lägger ner min själ i det här och jag gör det av två skäl, dels för att mitt ideal är att man ska göra roliga saker. Jag skapar tävlingen för att vi ska kunna ha en stor rolig tävling här i västerbotten och samtidigt gör jag det även för den byggd jag bor i. Jag rekommenderar dig att delta om du vill göra något skoj tillsammans med en mängd andra människor. mvh /Tobias
< < < 1 2 > > >